הגברת מתארחת: סופגניות ברולדין

גברת הבלים משתעשעת עם סופגניות ברולדין

הרבה זמן עבר מאז הפוסט הקודם בסדרת הגברת מתארחת. לא נורא, רק בגלל שאנשים לא יודעים שצריך להזמין אותי לפני שאני מגיעה, לא אומר שאני צריכה להנמיך את הסטנדרטים שלי. עובדה, יום אחד הזמינו אותי לרולדין. ולא סתם לרולדין, אלא למרכז המבקרים המגניב והריחני שלהם, כדי להשתתף בתחרות עיצוב סוגבניות! כלומר, סופגניות.

לפני כל מה שקרה שם, אני רוצה להקדים ולפתוח בגילוי: לא אכלתי בביקור הזה אפילו בדל סוגבניה. בחיי. זו היתה פעילות יצירתית. למלא ולקשט סוגבניות כיד הדמיון. ואני, כשאני יוצרת אומנות, אני לא אוכלת אותה. בדרך כלל. מה שלא מנע ממני לתקוע לתוך הפרצוף שלי סאמפל מכובד של קרולדין. אתם לא יודעים מה זה קרולדין? אני אגיד לכם. זוכרים את השיגעון האמריקאי מלפני שנתיים – הקרונאט? קרואסון מטוגן בצורת סופגניה. אז לרולדין יש גרסה משלהם, של קרואסון קטן מטוגן, מצופה בגרגרי סוכר וממולא בקרם שוקולד לבן ווניל. הו, כמה טוב שזה היה.

אבל אני סוטה מהנושא. הגענו, כמה מחברותיי לבלוגיה בסלונה ואני, למרכז המבקרים שלהם, ביישוב קדימה שבשרון. אחרי הסחרחורת הראשונית שחטפנו מהריח של המאפים הטריים, עטינו סינרים, התכבדנו בקפה טעים, למדנו כמה דברים מעניינים שבטוח לא ידעתם על רולדין, וניגשנו למשימה הרצינית שלפנינו, לתחרות מילוי וציפוי סופגניות. השולחן שלפנינו היה מרוצף בקערות מלאות בכל טוב: קרמים למילוי בשלל טעמים, כמה וכמה זיגוגים לציפוי, והמון המון דברים טובים להדביק מלמעלה. המטרה היתה להנדס חמש סופגניות, כל אחת בשילוב מילויים וציפויים שיהיו מקוריים, טעימים ויפים.

Roladin 024צילום: שרון עמית

אז מה יצא לי מזה? תוכלו לראות בתמונה למטה.

1

פה תוכלו לראות את הסופגניות שעלו לגמר, ואת חבר השופטים המתמוגג:

Roladin 156צילום: שרון עמית Roladin 165צילום: שרון עמית

 

אז אני יודעת, אי אפשר להשיג הביתה את המבחר המטורף הזה של ציפויים ומילויים. אבל ככה תוכלו להכין את זו שהכי אהבתי לאכול אחר כך:

suf2

ועכשיו עם בונוס! המתכון של רולדין לסופגניות שלהם! יאללה, תוציאו סיר גדול ואת המשחה של הכוויות.

סופגניות של רולדין

המצרכים ל-30 סופגניות

1 ק"ג קמח לבן
300 מ"ל מים קרים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים (100 גרם)
1 חלמון ביצה
2 כפיות מלח (10 גרם)
75 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית רום

אופן ההכנה

מכניסים למיקסר: קמח , סוכר ושמרים לחים , ומערבבים למשך דקה.
מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות. מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ' . מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.
מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב.

סופגניה במילוי שוקולד-קפה ובציפוי שוקולד, ספליט קפה ופנינים

המצרכים

5-6 סופגניות. אם אתם לא מטגנים סופגניות בעצמכם (ואני לא), תקנו כמה מוכנות ריקות במאפייה. אני לא אגלה.

100 ג' שוקולד מריר איכותי, 50% מוצקי קקאו
100 מ"ל שמנת מתוקה
חצי ספלון אספרסו איכותי
פירורי פייטה (שזה כמו גלילית מפוררת. אפשר לקנות בחנויות מתמחות או תכל'ס לפורר גליליות בלי המילוי)
פניני שוקולד כסופות

 

אופן ההכנה

מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד עד שהוא נמס והתערובת אחידה. מעבירים חצי מהכמות לכלי אחר, ומערבבים פנימה את הקפה. זה זמן טוב לטעום ולתקן טעמים. זה המילוי. כדי שלא תתבלבלו, תכניסו אותו כבר לשקית זילוף עם פיה עגולה חלקה שהכנתם מבעוד מועד.

עכשיו הכיף: עושים חור קטן בראש הסופגניה. ממלאים אותה עם המילוי (שמספיק לכ-5 או 6 סופגניות). עכשיו טובלים את הסופגניה בציפוי כשהוא עוד חמים ונוזלי, ככה שהראש שלה יצופה ולא יותר מזה. מנערים קלות כדי להיפטר מעודפי הציפוי, מניחים בצלחת ומקשטים יפה עם כל הפירורים והפנינים שהכנתם מראש.

זהו. יצאה לכם סופגניה של גדולים. אם לא מתחשק לכם להכין, אתם יודעים איפה לקנות אחת. סופגניה כזו ואחרות בסגנון עולות רק עשרה שקלים בכל סניף של רולדין.

Roladin 095צילום: שרון עמית

וכמו שהבטחתי בהתחלה, כמה דברים שלא ידעתם על רולדין:

  1. למרות שנראה כאילו המאפייה הזו איתנו כבר מקום המדינה, היא הוקמה למעשה רק ב-1987, אבל נכנסה מייד ללב הישראלי ולקונצנזוס הסופגניות שלו.

  2. כל העוגות, העוגיות והמאפים המיוצרים במאפייה של רולדין מקבלות טיפול אישי וידני מידי העובדים במאפייה. כל הזילופים היפים כל כך יפים כי הם בעבודת יד.

  3. רולדין מייצרת 10 טון בצק ביום, ומשתמשת ב-120 טון שוקולד בשנה. קצב ייצור הסופגניות שלה עומד על 1500 סופגניות בדקה. כן, גם אני לא מצליחה לדמיין את זה.

  4. רולדין מפעילים במרכז המבקרים שלהם סדנאות בשלל נושאי האפייה. יש להם  שם סדנאות לילדים ולנוער, למבוגרים, ימי גיבוש ועיון לוועדי עובדים ואפילו ימי הולדת! חפשו אותם באתר שלהם.

 

!היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים