הבייגל הביתי שיעיף אתכם

אפייה ואני זה יחסי שנאה -אהבה אבל כשמדובר בשמרים זו כבר התמכרות! הפעם האחרונה שהכנתי בייגל, הייתי צריכה למכור את המטבח מהבלגן והטינוף בעקבותיו…והנה הסרטון שהוכיח לי שאפשר גם אחרת!

bagel505

והפעם שיטוטי ברשת העלו בחכה את הסרטון שמראה הכנת בייגל כל כך פשוטה, שקראה לי לנסות. שמתי את הסרטון בשמורים וחיכיתי לרגע של אומץ. בפעם האחרונה שהכנתי בייגל אני זוכרת שהסתבכתי עם הקטע ששולקים במים והיה זכור לי כתהליך ארוך, מטנף מעבר לרגיל ומייגע מעט.

הסרטון הופיע בדף פייסבוק שנקרא Jewlish  (אותו אחד של אתגר החלה בשקית) וכמו שזה נראה פשוט ככה ראיתי כנגד עיני הזדמנות לעשות חוויה מתקנת.

כמובן שאם ניסיתי וגם הצלחתי, אני כאן בשביל להמליץ ולספר לכם שכמו שזה נראה ככה זה פשוט וטעים אש!!! כאילו פתחתם מאפיה משובחת אצלכם בבית ובתרגום חופשי: הבייגל הבייתי שיעלה את הבראנץ' שלכם שלב.

אני מתחילה לבדוק מה החומרים, מתרגמת וקולטת שדרוש ומומלץ קמח לחם, טוב קמח יש לי בבית תמיד ובשפע אבל…קמח לחם הפעם לא.

כידוע אני גרה באיזור "מעט" מרוחק מסופרמרקט גדול, אצלנו, ברמת הגולן, הסופרמרקט הזה נקרא "צרכניה" וכשמה כן היא מקום עם מוצרים בסיסיים שאתה צריך באותו רגע, חוץ מ…קמח לחם.

מה לעשות שאני כבר הצהרתי שהיום אוכלים בייגל, איך אומרים אצלנו: תסתדרו עם מה שיש, אז חוץ מקמח לבן רגיל היה על המדף קמח 70% חיטה וקמח כוסמין מלא. יאללה יצאתי לדרך ככה עם מה שיש, אני כבר יודעת את הסוף ואגלה לכם שמעז יצא פגז (כי זה מאפה מלוח). עשיתי כמות אחת עם קמח 70% וכמות שניה עם קמח כוסמין.

המצרכים:

20160912_212113_HDR-1 (2)_640x430 (1)

אופן ההכנה:

20160912_173524_HDR_640x360 (1)

בקערת המיקסר שמים שמרים, סוכר חום ומים חמים.

20160912_173723_HDR_640x360

מערבבים עד שהסוכר נמס ומחכים כמה דקות עד שהשמרים מתחילים לפעול, שימו לב שהנוזל משנה צבע והופף עכור יותר.

20160912_174113_HDR_640x360

מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את הקמח לתערובת השמרים ולשים במהירות איטית. (השימוש בקמח לחם או קמח מלא הופך את הבצק לפחות רך ועיסתי ולכן יותר קל לעבוד איתו).

לשים את הבצק במשך 5 דקות במהירות בינונית עם וו לישה או בלישה ביד בין 10-15 דקות.

20160912_180707_HDR_640x360

מניחים את הבצק בקערה משומנת ומתפיחים בטמפרטורת החדר למשך כשעה ורבע או עד שמכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים (לי יצאו גם 9) בגודל שווים על תבנית עם נייר אפייה. משתדלים שהכדורים יהיו חלקים, מניסיון גם אם לא הם יוצאים משגעים, לא חייב להיות מושלמים.

כדי לעשות את החורים, מותחים עם שתי אצבעות במרכז ומרחיבים לחור עד שרואים את חלקו התחתון של המגש.

20160912_182846_HDR_640x360

בינתיים מרתיחים מים בסיר. מרתיחים כל בייגל כדקה מכל צד

20160912_183402_HDR_640x360 (2)ומחזירים לתבנית האפייה, מורחים בביצה

20160912_184915_HDR_640x360

מפזרים תוספות לבחירה: פרג, שומשום (לבן, שחור), בצל מיובש, שום מיובש ומלח ים הם קלאסיקות.

20160912_182053_HDR_640x360

20160912_185115_HDR_640x360

אופים בחום 215 מעלות במשך 20-25 דקות עד להזהבה.

bagel5

בעיני הבצק עם הקמח כוסמין (התמונה שמעל ומתחת) יצא יותר רך ואוורירי, אולי בגלל שאני מכורה לו (כבר 6 שנים אוכלת רק אותו), הבנות והאיש אכלו את הקמח חיטה (התמונה האחרונה) התענגו ולא קמו עד שכל הבייגלס נשאבו.

20160912_192855_HDR_640x360

לצד הבייגלס החתיכיים וטעימים, התפנקנו עם סלט ביצים, פסטו, סלט עגבניות שרי ואכן היתה לנו ארוחת ערב שעלתה מדרגה ולא היתה מביישת גם את סניף הבייגל הכי הכי (בלי שמות).

20160912_185800_HDR_640x360

נו… דיברתי מספיק, עכשיו תורכם לנסות.