המדינה הזו קמה על שלוש רגליים
החלוצים שבזכותם הכל התחיל, ניצולי השואה בהם זלזלו שנים אבל הרנטות שלהם הרימו את המדינה מהצנע ובינינו ברור שרק בזכות הסבל שלהם יש לנו מדינה, הצבא שמשלם בדם על שמירת הארץ.
אפשר להתפלסף על זה כמה שתרצו, אבל זה השילוש הקדוש שלנו. או לפחות זה היה השילוש הקדוש שלנו.
הזלזול של ממשלתנו לא התחיל היום.
בניצולי השואה זלזלו רוב השנים. גנבו את כספם. את המעט שנותנים להם בשנים האחרונות מעכבים באינספור עיכובים. עשו עליהם קופה. ואנשים שרעבו בשואה ללחם – רעבים לאוכל גם כיום. כמה חסרי בושה הפכו להיות הקובעים פה.
בחלוצים גם כבר פגעו. הרסו בשיטתיות את החקלאות. הלעיזו כל דבר אפשרי על החלוצים בכלל והקיבוצניקים בפרט. אחד אחד הם רמסו את כל ערכי החלוציות.
מה נשאר? נכון, חללי צה"ל.
אז הנה, הם השלימו את שחיטת הפרות הקדושות. זה כל מה שהיה פה. הרי כבר שנים שהם מחליטים על מבצעים לא למען ביטחון ולא בכדי להפחית בסיכון חיי החיילים אלא בשביל תיקי ההשקעות שלהם ובשביל הכיסאות. את המשחק הזה הם משחקים כבר שנים. עכשיו הם פשוט סיימו לשחק ואומרים לנו בפרצוף – "אתה שקרן", "את מגזימה". אין להם כבוד, לאלו שאנחנו רוממנו על כסאות נשגבים. ואין להם שום צורך לתת כבוד. הם סיימו את הסריה. שום דבר פה לא באמת מפתיע.
רק הבושה, לאיפה נוליך אותה?