הבוריק של נפוליאון

בחורה עם מחשב נייד

כשהתיתי הגיעה לגיל שאפשר להתחיל מגש כסא האוכל שלה עוטר וצולחת בקוטג', גבינה לבנה יוגורטים למיניהם ועל הדרך היא הייתה חופפת לעצמה עם הגבינה עם הגושים והרצפה הייתה מבהיקה מפוליש של הגבינה עם הבית. כשהגיעה לגיל שלוש החלטתי להפסיק לה את התמ"ל (בכל זאת ילדה ראשונה לאמא היסטרית שלא הבינה שום דבר מהחיים שלה ) וכמכורה לבקבוק הבוקר והלילה הוא הומר לבקבוק של חלב מתובל בקורט אבקת שוקו וכמות צריכת החלב בבית עלתה פלאים והחלטתי להשכיר פרה ולמקם אותה בגזוזטרה רחבת הידיים שלי. לימים עברתי לבית נטול גזוזטרות ושאר בלקונים והזדכיתי על הפרה….אבל מוצרי החלב המשיכו וממשיכים לפקוד את מדפי המקרר שלנו (חולה, מתה, מטורפת על גבינות ושאר ארץ זבת חלב ) ואם יש במקרר  קצת שמנת לבישול, גבינת נפוליאון, פרמז'ן ועלי סיגר למה לא להכין "בוריק" קצת אחר?

11892120_10153506932771280_8925798353995701054_n

 

 

המצרכים:

1 מיכל שמנת לבישול

1/2 מיכל גבינת נפוליאון טבעית

50 גרם פרמז'ן מגורד

1 ביצה

500 גרם תרד שטוף קצוץ

2 כפות קמח

מלח + פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית

5 עלי סיגר

תבנית עגולה קוטר 26 .

 

אופן ההכנה:

במחבת מקפיצים לדקה את התרד במעט שמן זית ומעבירים לקערה, מוסיפים את גבינת הנפוליאון, השמנת לבישול ואת הפרמז'ן , מתבלים ומוסיפים את הביצה ואת הקמח ומערבבים היטב . משמנים קלות את עלי הסיגר ומרפדים בעדינות את התבנית ויוצקים את הבלילה לתוכה ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד להתייצבות הבלילה והזהבה קלה של עלי הסיגר.

מומלץ להגיש חם !

 

בתאבון 🙂

 

**המוצרים התקבלו להתנסות **