הבאנו סיר עליכם …

לכל סיר יש מכסה אבל מגוון הסירים המוצע היום הוא עצום
אז איך בעצם בוחרים סיר ?

שיש שחור
כל אחד מכיר את המטבח שלו יותר טוב מכולם ולכן כל אחד יבחר את הפתרון שעונה על הצרכים שלו בצורה האופטימאלית ביותר .
לפני שנכנס להבדלים ודקויות חשוב להדגיש שתמיד רצוי לקנות ממותג מוכר העומד בתקנים עולמיים מחמירים או כדברי הקלישאה : " אני לא מספיק עשיר כדי לקנות מוצר זול "

חשוב לציין כי הסירים והמחבתות שלנו הם הפריטים השימושיים ביותר במטבח והשקעה במוצר איכותי תקבע את איכות התבשילים וכמובן תחסוך לנו זמן יקר בניקיון ובעבודה בסיום הבישול .

סירי נירוסטה.
28151230_197959814122437_6134287229490561024_n
בכל מטבח ישראלי אפשר למצוא סירי נירוסטה, שהיתרון המובהק שלהם הוא עמידות גבוהה לשנים רבות. יתרון אחר של סיר הנירוסטה הוא שניתן להשתמש בו בתנור ללא הגבלת טמפרטורה, בהנחה שהסיר עשוי כולו מנירוסטה – כולל ידיות ומכסה. תחתית הסיר עשויה משלוש שכבות: שתי שכבות מנירוסטה וביניהן שכבת אלומיניום או נחושת, שתפקידה להוליך את החום. החיסרון העיקרי של סירי הנירוסטה הוא שאם מבשלים אורז, לדוגמה, ניאלץ לשים קצת יותר שמן, על מנת למנוע את הידבקות המזון.

סירי יציקת ברזל טבעי
catalog_438023-l
כלי בישול מיציקת ברזל שומרים על חום לאורך זמן, גם לאחר סיום תהליך הבישול.
החום בכלי מתפזר באופן אחיד במשך כל שלבי הבישול והתוצאה היא בישול איטי, עסיסי ואיכותי.
הסיר עשוי יציקת ברזל עבה אשר נטבלה בשמן פשתן בעל גוון שחור והוכנסה לתנור בטמפ' של כ-800 מעלות ליצירת מעטפת הגנה.
ניתן לשימוש במגוון צורות רחב :

• על גחלים
• אש גלויה
• תנור האפייה
• ועל כל סוגי הכיריים.

מומלץ מאד לתבשילים, בישולי קדרה, ובישול איטי.
יש הטוענים כי הכנת לחם בסיר ברזל מוציאה טעמים ייחודיים רק לו .
סיר יציקת ברזל הם מילה נרדפת לבישול קדירה .
כשמציבים את הסיר הכבד הזה עם החומרים על האש הוא הופך לתנור קטן.
דפנות הסיר עוטפות את התבשיל בחום הומוגני מהבסיס ועד המכסה,
זאת כיוון שברזל הוא מוליך חום מעולה ושומר עליו זמן רב יותר מכל חומר אחר
יחד עם זאת אנו ממליצים מאוד לקרוא בעיון את הוראות השימוש והטיפול בסיר.

סיר שכזה, בציפוי פנימי נון סטיק, מככב במטבח שלי כל ימות השנה ומשמש אותי בעיקר בימי החורף הקרים להכנת בישולי קדירה.
הם ירוקים, כתומים או אדומים, מצופים אמייל או בצורתם הטבעית ללא כל ציפוי ברזל טבעי נטו !

יש להשתמש בהם בזהירות ורוב הבשלנים טוענים שאין להם תחליף.
סירי יציקת הברזל נהפכו בשנים האחרונות לאביזר אופנתי.
ששום מטבח עדכני אינו שלם בלעדיו .

לסירי ברזל יתרונות המבדילים אותם משאר הסירים:

• הם מוליכים את החום בעוצמה רבה והתבשיל נהפך לנימוח יותר.
• הם מפזרים חום בצורה שווה,
• הבישול נמשך גם אחרי שמכבים את אש הכיריים.
• הסיר מתקרר באטיות, ואפשר להעביר אותו בחום נמוך לתנור ולהמשיך את הבישול בלי לחשוש לעמידותו.
עם זאת, הסירים כבדים והרחיצה בכיור אינה פשוטה.

סירי טפלון.
שיש שחור

אלו הם סירים ומחבתות שעשויים מאלומיניום בציפוי טפלון – ציפוי נון סטיק איכותי, שהאפקט החזק שלו הוא בטיגון, מחביתה עד סטייק. המזון אינו נדבק ולכן הכלי קל לניקוי. אורך החיים של סוגי סירי היציקה הוא נמוך יותר מסירי הנירוסטה. אורך החיים של סוגי הנון סטיק בממוצע הוא 3-4 שנים. בעת הבישול ובאופן כללי אסור להשתמש בכלי מתכת עם סירים בעלי ציפוי טפלון, כי הם שורטים את המוצר ופוגמים בו – יש להשתמש רק בכלים מעץ או פלסטיק וכך הוא יכול להישמר לאורך זמן. היתרון בסירי טפלון הוא שהם יותר זולים מכלי בישול מנירוסטה או אלומיניום, אבל בגלל הציפוי אורך החיים שלהם יחסית קצר.
ציפוי נון סטיק.

בסירים או מחבתות בעלי ציפוי נון סטיק המזון לא נדבק, ואפשר להוציא אותו בקלות. בנוסף, הם מאפשרים שימוש מופחת בשמן, כך שהם נותנים אפקט של בישול פחות שומני ויותר בריא

חשוב לדעת : ישנו מגוון רחב של יצרני ציפויים נון סטיק , על כל סיר מצויין מותג הציפוי .
.

גימור שיש.

זהו הגימור המוביל בשנים האחרונות במטבח הישראלי,והפופולאריות של סירים ומחבתות בציפוי נון סטיק מרבל – בגימור שיש רק הולכת וגוברת
היתרון המובהק של הציפוי הזה הוא שימוש מופחת בשמן ומזון שלא נדבק לתחתית
כמו כן שילוב של אבן שיש טבעית מחזקת משמעותית את הציפוי ומאריכה את אורך חיי המוצר .


ציפוי Black crystal

edge<a

סדרת היוקרה מבית Food appeal בעלת ציפוי Black Crystal שהומצא בגרמניה , מיוצרת בטכנולוגיית פורג'ד כאשר הציפוי מהווה חלק בלתי נפרד מהיציקה , ציפוי איכותי וחזק במיוחד ועל כן ניתן עליו 10 שנות אחריות ע"י היבואן , כמו כן בעזרת התכונות המיוחדות של ציפוי זה נעשו אין ספור ניסויים ע"י שפים מהמובילים בעולם ומעבר לאיכות הוא גם בריא וכמעט שאין צורך בשימוש בשמן בעת טיגון או בישול , לסידרה זו תחתית Full induction איכותית אשר מקצרת את זמן הבישול באופן משמעותי בעת שימוש בכיריים מסוג אינדוקציה , כל מוצרי הסידרה ניתנים גם לשימוש בתנור יתרון משמעותי . לסיכום סדרה מדהימה המובילה את השוק בהצלחה יתרה .

<strong>סירי לחץ .href="http://saloona.co.il/wp-content/uploads/2020/01/ycofkoue5nxfp6wa4mo4.jpg">51407547_1094640144049486_7015756767946604544_n
סיר לחץ – פריט חובה בכל מטבח !
המשאב החשוב ביותר שתמיד חסר לכולנו – זמן !

הכל מהיר יותר היום ישנים פחות עובדים יותר , אוכל אינסטנט משתלט על חלקה טובה וחודר גם למטבחים וביננו למי יש זמן עכשיו לטבחות ארוכות שצריכות שעות על הגז , קטניות שצריכות ריכוך של שעתיים עם עלי דפנה , חלק בשר הדורש בישול לפני הבישול סופי ….
בדיוק זו הסיבה שסיר לחץ הוא הדבר הבא שאתם חייבים להכניס למטבח .
ככה נוכל להמשיך להכין את המאכלים האהובים מבית סבתא בזמן שתואם את התקופה .
מגוון סירי הלחץ הקיימים היום בשוק הוא עצום : החל מסירי מנוף פשוטים כמו של פעם עם מנגנון מסובך לתפעול והפעלת כוח לפתיחה וסגירה .
ועד סירי לחץ עם מנגנונים פשוטים להפעלה ביד אחת ובקלות .

מה חשוב לדעת לפני שרוכשים סיר לחץ :

בראש ובראשונה אישור כתוב על המוצר שהוא נבדק ואושר ע"י מכון התקנים הישראלי , תקן 428 , רצוי שיהיה למוצר תקן נוסף אירופאי או אמריקאי .
המוצר הינו של מותג ידוע שבעת תקלה ניתן יהיה לקבל שירות איכותי מהיבואן וכמובן שיהיו חלקי חילוף לחלקי הסיר .
בורר מצבי לחץ לשחרור אדים ע"פ סוג התבשיל .
חומר סירי הלחץ רובם ככולם עשויים מנירוסטה , חשוב להקפיד כי יהיו מנירסוטה איכותית .
תואם אינדוקציה למי שיש ברשותו כיריים מסוג אינדוקציה .

טוב, אז אם עדין לא הבנתם את הרמז …….
סיר לחץ הוא פשוט מושלם בשבילכם ! ! !
חוסך לכם זמן יקר של התעסקות בכל תהליך ההכנה והבישול.
הוא לא דורש התעסקות מיוחדת ולא מעוניין שתבואו לבדוק מה שלומו כל כמה דקות.
ברגע שהפעלתם את הסיר שלכם, הוא יודיע לכם כשהוא יסיים.


מיוחדים :

סירי זכוכית.

היהלומים הבריאים בעולם!
טכנולוגיה חדשה ומדהימה של 100% זכוכית אולטרה עמידה לחום, מייצרת כלי בישול קלים יותר, פשוטים לניקוי ובהירים.
בריאות – מאחר וכלי הבישול עשויים 100% זכוכית הם אינם פולטים רעלים, ללא קשר לזמן הבישול, האידוי או ההרתחה, ושומרים על הערכים התזונתיים של המזון.
היגיינה – כלי הבישול השקופים עשויים זכוכית מהפכנית הנקראת פיירוסראם (Pyroceram), עמידה במיוחד לחום. זכוכית חלקה בעלת משטח אחיד שאינה יכולה לאגור חלקיקי מזון, ריחות או כתמים.
• חיסכון באנרגיה – כלי הבישול השקופים שומרים על חום לאורך זמן רב יותר, גם לאחר הבישול. מבשלים מזון נהדר על חום נמוך יותר, בהשוואה לכלי בישול רגילים ואף ממשיכים את הבישול לאחר הורדתם מהכיריים.
• חווית שימוש – הסירים היחידים בעולם הניתנים להעברה מהקפאה עמוקה, לאש ישירה ולשולחן האירוח, להגשה קלה אך מלאת סטייל.
ניתן לשימוש במקרר ובמקפיא, וניתן לניקוי במדיח הכלים.
• ניתן לשימוש על כל סוגי הכיריים (למעט אינדוקציה), בתנור עד 260 מעלות חום ובמיקרוגל. הסירים יכולים לעמוד בשינויי טמפרטורה קיצוניים, מאפס עד 200 מעלות
אידוי_המכסה_סגור_LR

כל נתוני סירי הזכוכית מתייחסים לסירי הזכוכית VISION

טאג'ין .

הטאג'ין הוא אחד הכלים הכי יפים ושימושיים במטבח. הוא מאפשר לנו גם לבשל וגם להגיש.
חימר הוא חומר שמוביל חום בצורה ישירה ואחידה עם פיזור נכון .
המבנה הייחודי של הטאג'ין מייצר בעצם סירקולציה פנימית המאפשר בישול ארוך ללא איבוד הנוזלים .
בכלי הבישול המרוקני טאג'ין, נחבאים טעמים וריחות.
כשמרימים את המכסה הם מסתלסלים מעלה ומוציאים קריאות התפעלות מיושבי השולחן
אפשר להכין בו דגים, ירקות, בשרים
כאשר הדגש החשוב ביותר הוא ציר עשיר בטעמים
תפקיד הציר הוא להוביל ולחבר בין המרכיבים של הבישול לייצר את הארומה שאנחנו רוצים על ידי האדים שיצאו ממנו ויחזור לתבשיל.
בטאג'ין איכותי ניתן להשתמש בו ישירות על אש ישירה כמובן שחשוב לקרא את הוראות השימוש ע"י היצרן .
מומלץ להתחיל את הבישול על אש קטנה, להביא לרתיחה ואז לכסות ולהכניס לתנור. כשמדובר בדגים, יש לעשות זאת בטמפרטורה מאוד גבוהה על מנת ליצור מצבור של אדים ואם מדובר בבשר כמו לקדירה , עושים זאת בחום נמוך למשך מספר שעות.
המיוחד בטאג'ין שהארוחה מתחילה עוד לפני שטועמים את המנה ובתנאי שמגישים לסועדים עם הכלי ומבצעים טקס פתיחה על השולחן מכאן הריח והארומות המדהימות כבר יעשו את העבודה לבד
אז אם בא לכם לעוף על השולחן קחו לכם טאג'ין ותתפרעו

מוזמנים ליצור איתנו קשר טלפוני ונשמח לתת לכם מענה מקצועי ולהתאים סיר במיוחד לצרכים שלכם ..