האם רון סוריאנו הוא המאסטר-שף הבא של ישראל?

מאסטרשף 8

ויש גם מתכון .

אם זה תלוי בי – התשובה היא כן.

השבוע השתתפנו בארוחת ערב שארגנה  מאסטרשף בשיתוף פעולה עם Eatwith והגענו לארוחת ערב שהוכנה על ידי הפיינליסט רון סוריאנו.

אין צורך להציג את תוכנית הטלויזיה הפופולארית מאסטרשף אבל הרשו לי שלושה משפטים על Eatwith.

 מדובר בחוויה קולינארית וייחודית בביתם של שפים וסתם בשלנים טובים ברחבי העולם.

הרעיון הישראלי תפס תאוצה בכל העולם וכיום, בהרבה מאוד בירות בעולם: רומא,לונדון,מילאנו וניו יורק, אפשר להתארח בביתם של בשלנים וליהנות גם מאוכל טוב וגם מחוויה שונה.

מאסטרשף 13

חזרה לארוחה הנפלאה שהיתה לנו.

רון ואינגה הם זוג צעיר מקסים. רון שולט במטבח ביד רמה ואינגה עוזרת בידו. ביחד הם מתפקדים  כצוות לעניין. חמודים, צעירים, מקסימים ומארחים למופת.

רון גדל בבאר שבע ואת האהבה שלו למטבח הוא ינק מסבא  , שהיה משחיז סכינים ידוע בעיר. כשרון היה מסתובב בין אולמות האירועים והמסעדות , כדי לקחת או להחזיר סכינים שהושחזו, הוא נחשף לצלחות ,לסירים ולמחבתות ונשאב לעולם האוכל .

למרות שרון הוא מנתח עסקי באמדוקס  business analyst ,האהבה הגדולה ביותר שלו היא אוכל.  ולמרות שהוא נולד וגדל בבאר שבע הוא הכי אוהב דגים. אגב, אינגה הכי אוהבת שהוא מכין לה  ניוקי פריזאי עם גבינה.

באופן לא מפתיע יש לרון חלום: לפתוח מסעדה.

למנה ראשונה, רון הגיש שפע של מאכלים מגוונים וטעימים. כולנו ,שבאנו רעבים וסקרנים עטנו על הצלחות ולא הפסקנו להיאנח מרוב עונג. מה לא היה שם?

סלט פלפל קלוי עם אנשובי, זעתר וקרעי לחם – לא פחות מנהדר. קרפצ'יו סלק עם גבינה ,סלט שרי כל מיני עם גבינת המאירי המופלאה , והחמוד הזה הכין שתי וורסיות – חריף ולא חריף – אני כמובן הלכתי על החריף. הסלט הלך נהדר עם הקובנה השחומה והטעימה שהוא הכין , והאמינו לי – הוא יכול להכניס בכיס הקטן שלו הרבה מאוד תימנים שגדלו על קובנה ומכינים קובנה – שלו היתה חמימה, ריחנית ושחומה ואנחנו טרפנו אותה כאילו אין כלום אחר כך.

מאסטרשף 4מאסטרשף 2מאסטרשף 6מאסטרשף 7

יחד עם הראשונות הוא הגיש גם שני סוגי דגים כבושים :

סביצ'ה אינטיאס עם דובדבני אמרנה ואינטיאס עם סלק וקאמפרי.

אני לא משתגעת כששמים לי אמרנה על הדגים אם כי זה רעיון מקסים ולא ממש הרגשתי את הקאמפרי באינטיאס אבל, שתי המנות היו טעימות מאוד והם נטרפו יחד עם הקובנה והסלטים האחרים.

כמעט שכחתי את החמאה שהיתה שם : צהובה ,משגעת עם גרידת לימון. שיחוק.

מאסטרשף 5מאסטרשף 3

בין לבין הוגשו אספרגוסים מבושלים בעגבניות ועוד כל מיני , לא זוכרת במה, נדמה לי שבשלב הזה כבר הייתי ממש שיכורה 🙂

למנה עיקרית רון הגיש קנלוני (ביתי, ברור) ממולא בתבשיל זנב שור ספוג בהרבה הרבה הרבה יין, עשיר ורב טעמים , שהתבשל לדעתי, לא מעט שעות. הקנלוני נאפה בתנור עם פרמז'ן מעל והיה אחד הטובים ביותר שאני מכירה. שאפו רון.

מאסטרשף 9

והמתוק הזה לא התעצל והכין מנה דומה צמחונית במילוי של גבינות וקישואים ומי שאכלה אותה, פשוט חיסלה את המנה עד תום וליקקה את השפתיים.

בקינוח כבר היינו כולנו מעולפים , אבל נראה לכם שויתרנו עליו? או יותר נכון עליהם?

מאסטרשף 10מאסטרשף 11

רון הכין לנו שני קינוחים – שלא יחסר :

קרמבל גזרים ואגסים שהיה  מעניין וטעים כי רון השתמש בכל צבעי הגזר :כתום,סגול ולבן.

השוס מבחינתי היה הקרם פרש שהונח ליד: קריר, סמיך ומתאים לקרמבל ולניחוח הקינמון שהיה בו.

כמובן שאת הקרם פרש הכין רון בעצמו – אלא מה?

מוס שוקולד עשיר וקרמי מאוד הוגש, אני טעמתי ונהניתי למרות שנדמה לי שהוא היה מתוק מידי (אולי רק לי , אולי כי כבר לא היה לי יותר מקום).

בין לבין זרמה סנגרייה מהממת של יין לבן ופירות, הרבה צחוקים ושיחה עם אנשים מקסימים אחרים שנכחו בסעודה.

היה ערב מקסים ומלא בחוויות, ואני מאחלת הצלחה לרון ומקווה לראות אותו המאסטרשף הבא של ישראל.

מאסטרשף 1

רון פינק אותנו במתכון קל ,טעים ומהיר, שכל אחד יכול :

סביצ'ה אינטיאס

פילה אינטיאס 200 גרם ללא עור

5 דובדבני אמרנה

עלי פטרוזיליה

מלח אטלנטי

שמן זית

מיץ מחצי לימון

גרידה מחצי לימון

גרידה מחצי תפוז

פלפל שחור גרוס

פורסים אינטיאס דק ומסדרים בצלחת שטוחה. מזליפים שמן זית ומייץ מחצי לימון.

מגרדים קליפה מחצי לימון על הדג. מגרדים קליפה של חצי תפוז על הדג. מסדרים רבעי דובדבני אמרנה.
עלי פטרוזיליה, פלפל שחור ומלח אטלנטי.

גמר תחרות המאסטרשף הבא של ישראל תתקיים ב- 1.9.15.

כל התמונות המופלאות – לא פחות מזה – הן של איתן וכסמן המוכשר בטירוף – Eitan Vaxman (חפשו בפייסבוק ובאינסטגרם).

לינק לאתר EATWITH

http://www.eatwith.com/list/israel/

אהבתם את הפוסט? אהבתם את המתכון ? 

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

 

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני