האורחים יתאהבו בסלט הזה ולא יפסיקו לבקש מכם המתכון SELIODKA POD SHUBOI

סלט שכבות מפורסם וססגוני שבבסיסו דג הרינג מלוח בין שכבות של שלל הירקות המבושלים: סלק, גזר, תפוחי אדמה, ובצל, תפוח עץ. מה שבטוח – הוא כל כך מרשים וטעים שהאורחים שלכם לא יפסקו לבקש מכם את מתכון!

השבוע התחשק לי סלט רוסי קלאסי – בתרגום לעברית השם קצת מצחיק – דג הרינג

מתחת למעיל, SELIODKA POD SHUBOI וברוסית כמובן זה селедка под шубой.

מדובר בסלט שכבות מפורסם וססגוני שבבסיסו דג הרינג מלוח בין שכבות של שלל

הירקות המבושלים: סלק, גזר, תפוחי אדמה, ובצל, תפוח עץ.

מה שבטוח – הוא כל כך מרשים וטעים שהאורחים שלכם לא יפסקו לבקש מכם את מתכון!

ובינינו – מאוד קל להכין את הסלט הזה ואולי הוא יהפוך גם למנה קבועה על השולחן – היא

כל כך קלה וטעימה! האם היא גם בריאה וטובה למטרות הכושר והגוף שלכם? איזו שאלה!

מנה עשירה בחלבון, שומנים בריאים, ירקות ופחמימות מורכבות – ובכך תורמת להרזיה,

משביע ומפנקת.

את הרעיון להעלות את המתכון קיבלתי מהתגובות של העוקבים בדף הפייסבוק:

– "אחד הסלטים האהובים עלי!!! "סילוטקה פצ'ובה"!!! טעמתי לראשונה אצל חברה

ממוצא רוסי והתאהבתי…"

– "נראה טעים במיוחד!!! וואו!"

– "ג'נייייייי אשמח לקבל מתכון! אכלתי כזה סלט באוקראינה.. וממש התאהבתי"

החשק להכין את הסלט קיבלתי באופן ספונטני: היה לי סלק מבושל והרינג מלוח

במקרר – כבר פתיחה מצוינת לסלט, תפוחי אדמה לא היו לי בבית, אבל היתה

דלעת ערמונים שרציתי לנסות ואמרתי בינגו!

כמה שינויים נוספים: במקום מיונז השתמשתי בשמנת חמוצה 15 % כדי להימנע משומנים

הצמחים שבמיונז. לא הוספתי גם תפוחי עץ וגם לא גזר אבל לדלעת יש טעם מתקתק

ומרקם דחוס וטעים, כך שבעיניי היא חיברה יחד את תפוח אדמה וגם את העץ.

סלט מדהים! אתם מוזמנים לנסות את 2 הגרסאות, וגם ללכת עם הדמיון שלכם,

המצרכים הזמינים בבית, הצרכים והעדפות האישיות.

מצרכים (סלט גדול למספר סועדים) – הגרסה המקורית
.
דג הרינג מלוח – 1-2 יחידות דגים, מנוקים.
2-3 ביצים קשות
3 תפוחי אדמה (החלפתי בדלעת ערמונים)
3 גזרים
2 סלקים גדולים
2 תפוחי עץ
בצל יבש 1
מיונז (החלפתי בשמנת חמוצה 15%)
מלח אטלנטי
פלפל שחור
.
אופן ההכנה:
1. מבשלים ביצים, גזרים, סלקים, תפוחי אדמה (דלעת ערמונים). מקררים ומגרדים
במגרדת גסה לכלים נפרדים. מגרדים גם תפוח עץ.
2. חותכים בצל לחתיכות קטנות ומשרים בחומץ (אני השתמשתי בחומץ בלסמי )
3. חותכים את הדג לחתיכות קטנות.
4. לוקחים צלחת רחבה ומסדרים שכבות:
תפוח אדמה (מומלץ לבזוק מעט שמן זית ומלח פלפל)
מיונז (שמנת)
חתיכות דג
בצל
מיונז
גזר
מחצית של הסלק
ביצים
תפוחי אדמה
תפוח עץ
מחצית השנייה של סלק – להניח מלמעלה ולהדק מהצדדים.
*** בין כל שכבה מורחים מיונז (שמנת) + מעט מלח פלפל
5. ליישר את המבנה, למרוח עוד מיונז מלמעלה
ולהניח במקרר ל 2-3 שעות לספיגת טעמים.
6. אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ מלמעלה.
*** מומלץ להכין את הירקות בתנור, וכך לשמור על הערכים התזונתיים
גבוהים יותר מאשר בבישול וטעם הירקות עשיר יותר.
.
.
בגרסה שלי לסלט השתמשתי במצרכים הבאים:
כחצי דג הרינג
חצי דלעת ערמונים מבושלת
סלק גדול מבושל
2 ביצים קשות
בצל 1 בינוני בחומץ בלסמי
שמנת חמוצה 15 % – כחצי חבילה
את השכבות סידרתי באופן הבא:
חצי דלעת ערמונים, מעט שמן זית, 2 כפיות שמנת
חתיכות דג
בצל מושרה בחומץ בלסמי
מחצית מהסלק, שמנת
ביצים, שמנת
מחצית מהסלק, שמנת
שיהיה לכם בתיאבון !
.


לאכול נכון וטעים – זה הכל! למגוון הטיפים שיעזרו לכם לשמור על הגוף ולרדת במשקל ולהרגיש שפע וטעם:

רוצים למקסם תוצאות ולאכול בריא ונכון יותר? להיפטר מחשק לסוכר? – קראו מאמרים על תזונה לגוף חטוב

איך להיכנס לכושר בהדרגה – תזונה, מוטיבציה, תכנית אימון חודשית, רעיון בערוץ 10

טיפים ומאמרים בתזונה

איך להוריד את הבטן הזו? – לא אוכלים את מה שמוכרים לנו בפרסומות

איך לבנות שרירי הבטן במהירות ובניית תכנית אימונים יעילה

חדשים בעולם הכושר ותזונה ורוצים להתחיל להתאמן ולאכול נכון ? קלי קלות!


קראו "איך להתחיל להתאמן ב WOW your body" ותכנית תזונה לגוף חטוב SUPER HOT BODY

ותתחילו את המהפך האישי שלכם!

בהרבה אהבה,

ג’ני