האורז הכתום של אמא – הביס המושלם

IMG-9895_800x600

אצלינו המרוקאים לא אוכלים אורז.

כלומר.ֿ לא אכלו במרוקו.

אכלו, בקטנה

קצת בחמין, אולי כשכאבה הבטן בישלו אורז ומים ונדמה לי שזהו.

כשהייתי ילדה לא אכלנו אורז, אבל אמא, לאט לאט אמצה לעצמה מתכונים אחרים מלבד המטבח המרוקאי, וכשהגיעו הנכדים שלה, האורז כבר

קיבל מקום של כבוד גדול, על שולחן היום יום, השבת והחג.

היה אורז אחד יחיד ומיוחד שאהבתי תמיד.

אמא הכינה אותו בימי שישי לצהריים .

ארוחה קלה ומשביעה שמכינה אותך לארוחה הגדולה והשופעת בשרים ודגים של שישי בערב.

זה האורז הכתום שלה.

אנחנו משתגעים עליו.

הוא עסיסי, מלא בטעמים ויש בו כל מה שאתה רוצה באורז.

יאללה יוצאים לדרך.

IMG_9883 2_800x600

מה

2 כוסות אורז פרסי

3 גזרים בינוניים מרוסקים גס

2 קישואים בינויים מרוסקים גס

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

3 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

1 פלפל צ׳ילי קצוץ דק (לא חובה)

מלח, פלפלֿ

3-4 כפות שמן זית

IMG_8338_800x533

לטבעוניים או לארוחה צמחונית אפשר להוסיף 1 כוס עדשים שחורות או ירוקות מבושלות  הסבר בהמשך .

איך 

הכי פשוט בעולם.

בסיר רחב ונוח מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שהבצל זהוב עד כדי שחמחם.

מוסיפים את שיני השום והצ׳ילי.

אם יש צורך , מוסיפים עוד כף או שתיים של שמן זית.

מוסיפים את הירקות המגוררים וממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה או שתיים.

ממליחים ומפלפלים.

עד פה אפשר להכין ולהפסיק.

חצי שעה לפני הארוחה מחזירים את הסיר על להבה בינונית ומוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים (בכוס שבה מדדתם אורז).

מרתיחים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש בכיריים שלכם.

מבשלים כ10 דקות.

מערבבם בעדינות עם מזלג ומכסים שוב וממשיכים לבשל עוד כ -10 דקות.

מכבים את האש וממתינים כ-1- דקות.

מפוררים את האורז במזלג ומגישים.

האורז יוצא אחד אחד וטעים להפליא.

עדשים מבושלות 3 כוסות מים קרים להרתיח בסיר . ֿ

כשהמים רותחים להוסיף כוס עדשים שטופות (שחורות ירוקות או חומות).

לבשל מכוסה על להבה קטנה 15 דקות בדיוק !

לכבות את האש. להוסיף כפית מלח, לערבב ולכסות, להשאיר 5 דקות.

לסנן.

להוסיף לאורז לאחר שלב הבישול עם כיבוי האש.

לערבב עם האורז, ולהגיש.

 

IMG_8332_800x533 (1)