האוכל שעושה חשק לאהבה

חג האהבה מספק סיבה לחפש ריגושים, סיבה למסיבה וכמובן סיבה לארוחות אינטימיות ומרגשות. הצירוף של אוכל וסקס מלווה את האנושות מראשיתה והתאריך הוא התירוץ לחגיגה פרטית משלכם

בחורה עם מחשב נייד

love_food_shutterstock_219585166_650

כבר בתנ"ך, רב המכר העתיק ביותר, פיתתה חווה את אדם בעזרת תפוח, שהפך מאז סמל לפיתוי. יעל הרגה את סיסרא לאחר שהשקתה אותו חלב והמן ניסה לכבוש את אסתר בתום משתה בארמון. מאז הקשר בין אוכל לסקס הלך והתחזק, ומי שאחראי במידה רבה על קיבוע הקשר האסוציאטיבי היא האמנות. למשל, הקולנוע המודרני תרם רבות לחיבור בין אוכל וחושניות, בסצנות שנחרתו בזיכרון הקולקטיבי.

המזונות הנחשבים בתרומתם לעליית מפלס החושניות 

1. שוקולד: מכיל ריכוז גבוה של המולקולה פנילאתילמין (PEA) המיוצרת באופן טבעי בגופנו כשאנו מצויים במצב של תשוקה או התאהבות חזקה. בשעת אורגזמה מגיעה מולקולה זו לרמות שיא בגוף האישה. השוקולד גם ממריץ ייצור סרוטונין ואנדורפינים, כימיקלים המעלים את מצב הרוח.

2. שום: כן, דווקא המאכל הזה שבדרך כלל גורם לנו להתרחק מאנשים. השום מכיל אליצין הגורם לדם חדש לזרום ישר לאברי המין.

3. ביצים: ביצים אינן מאכל ארוטי (למרות הסצנה ההיא ב"טמפופו") אבל הן מכילות רמה גבוהה של הוויטמינים B6 ו-B5 המסייעים לייצר הורמונים ולהפחתת לחץ, שני אלמנטים שנחוצים כדי לעזור במיטה. ביצים הן גם סמל לפוריות וללידה ויש הנוהגים לאכול אותן לא מבושלות לפני קיום יחסי מין, כדי להעלות את יכולותיהם.

4. שקדים: שקדים הם מקור מצוין לחומצות שומן חשובות, המהוות אבני בניין לייצור הורמונים גבריים. הריח של שקדים ידוע כמעורר נשים וניתן לשלב אותם על ידי הדלקת קטורת בריח שקדים ולתת לגבר לאכול כמה.

5. תאנים: ידועות כפרי מועדף בפולחן ההזדווגות כבר ביוון העתיקה.

6. יין אדום: מרגיע את מערכת העצבים ומזרים דם אל האיברים המוצנעים. אלכוהול אף הוא ידוע כמשחרר עכבות ויוצר עוררות מינית.

7. מנגו: המנגו, על פי האפריקאים, הוא גלגולם של האשכים בטבע. הוא נחשב כמעורר מיני בעיקר בגלל ריחו העז, טעמו המיוחד והאקזוטיות שבו.

8. אלכוהול: הסקסית מבין כל סוגי האלכוהול היא השמפניה, בגלל הבועות המעקצצות באף והאסוציאציה הקלילה והעשירה. שמפניה ותותים נחשבים עד היום לצירוף הרומנטי-חושני האולטימטיבי.

הצעה לארוחה חושנית לרגל יום האהבה:

מנה עיקרית – רביולי פתוחים במילוי פטריות

open-ravioli_shutterstock_348567626_car

החומרים:

250 גרם עלי פסטה מבצק פסטה טרי בגודל 24×24

200 גרם פטריות יער

4 שיני שום מעוכות

2 כפיות חומץ בלסמי

1 כוס יין אדום

1 כפית סוכר

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

1 כפית רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הפטריות בשמן זית על אש נמוכה ומוסיפים את השום.

2. כשהפטריות מתחילות להשחים מוסיפים את החומץ הבלסמי, יין, סוכר מלח ופלפל, ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

3. מוסיפים את רסק העגבניות, בוחשים ומורידים מאש.

4. חותכים את הפסטה לריבועים בגודל 6×6 ס"מ ומבשלים.

5. מסדרים את ריבועי הפסטה על צלחת, מניחים על הפסטה פטריות ורוטב, ומכסים בריבועי פסטה נוספים.

.

קינוח – אננס בקרמל תפוז

pineapple_caramel_shutterstock_330026087_650

צולים אננס שלם על מחבת פסים לצריבה ואטימה דקה מכל צד.

מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את האננס בתבנית, סוחטים תפוזים לכדי 1/3 גובה האננס, מוסיפים כף חמאה, וגרגירים ממקל וניל.

אופים כ-20 דקות, ולאחר 10 דקות הופכים את האננס.

מצננים ומכינים את הרוטב.

הכנת הרוטב:

מכינים קרמל מ-1/2 כוס סוכר ומעט מים.

מערבבים מיץ מתפוז, מקל וניל, וכ-2 כפות חומץ בן יין, ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקרמל, עד שמגיע למרקם חלק. מצמצמים עד לדרגת סירופ.

פורסים את האננס לפרוסות עגולות דקות, מזגגים מלמעלה את הרוטב ומתענגים.

מה שותים? קוקטייל פיתוי 

החומרים:

2 כפות שוקולד לבן מומס

1 כף פירות יער

30 מ"ל Southern Comfort

20 מ"ל אבסולוט וניל

20 מ"ל פרנג'ליקו

20 מ"ל מיץ אוכמניות

אופן ההכנה:

מעבירים לבלנדר את השוקולד, הפירות וה-southern.

מערבבים בשייקר את שאר החומרים, ומוסיפים את התערובת שבבלנדר לשייקר, מערבבים ומגישים בכוס מרטיני גדולה.

תאהבו ותהיו נאהבים בחג האהבה ולתמיד! 

* איילת נדיב היא דיאטנית קלינית, M.Sc, מנהלת מקצועית רשת סטודיו C