ד"ר צביה שיפר למדה רפואה באוניברסיטת תל אביב, והתמחתה ברפואת ילדים בביה"ח אסף הרופא. היא עוסקת ברפואת ילדים כבר 28 שנים ובשנים האחרונות גם בקשר שבין תזונה ובריאות.
בהרצאותיה היא מדברת על הקשר בין תזונה לבין תחלואה, מדברת על המחקרים השונים בתחום (אילו אמינים ואילו לא?) ועוד.
"הנושא של הבריאות בחברה המערבית הוא נושא שיש בו בעיה אחת גדולה – והיא כשלון הרפואה המונעת. מדברים המון על רפואה מונעת, שאנחנו צריכים למנוע מחלות במקום לחלות ולעבור טיפולים קשים, אבל למעשה, לא מספרים לנו שבמקום שהמחלות הקשות תרדנה – יש עליה דרמטית בשכיחות מחלות קשות וגורמות תמותה בעולם המערבי וגם בישראל.
על אילו מחלות אנחנו מדברים? הבאתי כאן את החמישייה הפותחת של מחלות גורמות תמותה בארץ, כאשר הסיבה הראשונה בארץ, לתמותה, היא סרטן. אחר"כ מחלות לב, לאחר מכן מחלות כלי דם במוח, אחריהן סוכרת, ולבסוף מחלות כליה.
בישראל לעומת שאר העולם – יש עליה בולטת בסרטן בכל הגילאים, ב20 השנים האחרונות. זה היה גם בדו"ח של משרד הבריאות. כנ"ל לגבי מחלות לב. לסיבת התמותה השלישית, סכרת סוג 2 (מאד שכיחה בארץ ובעליה מתמדת, העליה כה גדולה שמדברים עליה במונחים של מגיפה), והתחלנו לראות סוכרת מבוגרים אפילו במתבגרים עקב השמנה. מחלות כלי הדם למוח גם הן בעליה, והסיבה החמישית היא מחלות כליה – כאשר ב20 השנים האחרונות מספר הנזקקים לדיאליזה עלה ביותר מפי 2.
יש גם עליה בעוד מחלות כרוניות. נהפכנו לחברה שחולה בהמון מחלות כרוניות ואיכות החיים שלנו ירדה".
לצפייה בסרטון המלא ביוטיוב – https://www.youtube.com/watch?v=WIV6cyJbAlo