יש אירועים שאני מגיעה אליהם בתחבורה ציבורית. לא בגלל הפחד שלי לנהוג או שיש בעיית חניה. לסדנה "הכר את עולם היין" בסניף דרך השלום בתל אביב הגעתי ברכבת. היתה לי סיבה משמחת להשאיר את האוטו בחנייה – אלכוהול. וליתר דיוק טעימה של 11 יינות.
הסדנה "הכר את עולם היין" מתאימה למתחילים. כאלה ששותים יין מדי פעם, שנהנים מכוס יין טובה אבל לא ממש יודעים מה הופך אותה לטובה בעיניהם. ואולי גם לא ידעו להתאים את היין לסוג המנה שהם מגישים. כמוני :). ידעתי שהסדנה לא תהפוך אותי למומחית, אבל היה לי ברור שאחריה אצא עם יותר ידע ממה שנכנסתי. וגם קרוב לוודאי הרבה יותר מחויכת. צדקתי.
סביב שולחן גדול ועם קבוצה קטנה ומהנה שכללה שתי קולגות-בלוגריות שאני אוהבת ולא ראיתי מזמן, עיתונאים שלא הכרתי ובלוגרים נוספים ביליתי ערב חוויתי, נעים וטעים. ערב ששילב הסברים עם טעימת יינות לבנים ואדומים, גבינות מיוחדות שאי אפשר להפסיק לנשנש, סוגי לחם שווים ושמן זית.
אפילו שמן הזית היה טעים במיוחד, לא יכולתי להפסיק לטבול…

הידע על הענבים, מקומות הגידול שלהם, משפחות המגדלים והייננים, הסטוריה אזורית ועוד, הוגש במקצועיות. מבחינתי מה שהיה חשוב יותר, שהידע הוגש בגובה העיניים. מכירות את התחושה שאתן מגיעות למקום, מקשיבות להרצאה או סדנה בנושא שלא קרוב לתחומי העניין שלכן ואתן מרגישות אי נוחות או חוסר שייכות? אז לא! כזה. אורון, מנהל חנות "דרך היין", סניף G צמרת, נתן מענה מקיף ומאוד סבלני לשאלות. גם למי שמבין דבר או שניים בעולם היין וגם לנשים כמוני. שיודעות רק להגיד, אוהבת אדום או לבן וגם טעים לי או לא טעים לי.

אז מה אתן? יודעות מעט על יין? לא יודעות כלום? זו הסדנה לשאול בלי להתבייש. זו הסדנה לטעום, להתנסות ולבדוק את גבולות הטעם שלכן. גם אני לא ידעתי למה הכוונה שאומרים עפיצות, אם היין פירותי או עצי, למה יין אדום צריך לנשום, למה להטות את הכוס לכיוון הדף הלבן ומה הקשר לאיפה מייצרים את החביות? עכשיו אני יודעת, ואפילו יודעת מה הקשר של יין לגיאורגיה לפני שמונת אלפים שנים. אבל אני לא מגלה, כדי לא לעשות ספויילר.


אורון לקח אותנו לסוג של מסע מקוצר ומעניין בין זני ענבים, יקבים, מדינות, חביות, כוסות, גיאוגרפיה, הסטוריה, והעביר אותנו בקלילות בין עולם חדש וישן בתחום הייננות. מומחית גדולה ביין, אני לא. אבל אחרי הסדנה אני יודעת יותר לעומת מה שידעתי לפניה. הדבר היחיד שהתבאסתי… רק ברכבת נזכרתי שבעצם שכחתי לשאול אם אני יכולה לקחת את הפקקים שנשארו על השולחן לאוסף פקקי השעם שלי. נראה לי שאצטרך בשביל זה שידור חוזר, או אולי סדנה לקצת מתקדמים.


מה טעמנו? וילה סנדי פרוסקו, הוגל גוורצרמינר, מאד האוס סוביניון בלאן, וויליאם פייבר שאבלי, מרטין קודס אלבריניו "מריאטה", לה ז'אמלה מורבדרה, רקנאטי רזרב מרסלאן, בוגל קברנה סוביניון, רופינו קיאנטי קלאסיקו דוקלה אורו ריזרבה, פאוסטינו ריוחה גראן רזרבה, פרין שאטונוף דו פאפ.
סדנה שכיף ללכת אליה עם חברה או בזוג. אם אתן בקטע של ללכת לבד ולהכיר א/נשים חדשים – זו בהחלט חוויה שמתאימה לזה. רק אל תשכחו לקחת בחשבון שנהיגה ואלכוהול לא הולכים ביחד, ובטח שלא נוסעים ביחד.

מה תוכלו למצוא בסניפי "דרך היין"? – מפגשי יין ומשקה, קוקטיילים וויסקי, עם שולחן מלא בכל טוב, מרצים אורחים וסיפורים. הנושאים מגוונים: היכרות עם יינות ישראליים, יינות מהעולם מאזורי היין החשובים בספרד, איטליה, צרפת, ארה"ב, דרום אמריקה, אוסטרליה, ניו זילנד ודרום אפריקה.
טעימות זנים מיוחדים, טעימות "עיוורות", ערבי יינן ומפגשי בירה.
עלות הסדנאות מתחילה ב-95 ₪ לאדם וכוללים טעימות מהיינות, שולחן מלא במטעמים וסיפורים על היינות והכרמים המעניינים בעולם.
וכמובן שמבחר גדול של יינות ומשקאות מהארץ ומהעולם.


אני התארחתי בסניף דרך השלום, הרשת מונה 10 סניפים באזור גוש דן, מודיעין ונס ציונה, הנה הרשימה המלאה עם כל הפרטים.
אם אתן יותר בעניין של לקנות ברשת, בבקשה הנה הקישור לאתר.
וכמובן "דרך היין" גם בפייסוש

לחיים, ואל תשכחו לבדוק עפיצות 🙂
ליטל ירון, אשה בפלוס