דפנה שם טוב מתכון לתבשיל ירקות ביתי – משאקלי (טבעוני)

משקאלי דפנה שם טוב במתכון ביתי חדש
משקאלי דפנה שם טוב במתכון ביתי חדש

דפנה שם טוב עם מתכונים שלא תמצאו בתוכניות בישול

בבלוג הזה אשתדל לתת מתכונים בטוח לא תמצאו כמוהם ברשת (נדיר) – כי הם מאוד משפחתיים ושמורים אצלו / דפנה שם טוב מבשלת

כמובן שבשיחה עם אדם ממוצא ערבי יש היתכנות שהוא יקרי את המאכל בקומבינציה כזו או אחרת.

המאכל אותו נציג היום מוגש בהרבה מאוד מטבחים ביתיים ערביים – כאן בישראל וכן במדינות כמו לבנון, מצריים וסוריה.

בשם המאכל הוא משאקלי – אני אנסה לצרף סרטון ובו בן משפחה שלנו מסביר כיצד מכינים אותו בהסבר מפורט מאוד מאוד.

התשביל מעולה לטבעונים. מדובר בעצם על תבשיל ירקות בבישול איטי. מגוון הירקות יוצרים טעים ייחודי מאוד.

ראוי לאכול את התבשיל בלווי אורז לבן או פיתה / לחם – לבחירתכם!

רכיבים כמו שנהוגים אצלנו:

חצילים
תפוחי אדמה
עגבניות
קישואים
סלרי
גזר
שום
פטרוזיליה
בצל
אבקת מרק
רסק עגבניות
שמן
סוכר

אופן ההכנה כפי שאני נוהגת להכין:

בסיר של 4 ליטרים בערך 2 כפות
מתחילים בטיגון הבצל
ממשיכים הלאה בין כל שאר המרכיבים הנ"ל
סדר הכנסת הרכיבים הוא כזה:
את המימימיים שביניהם נכניס בסוף
לבחוש על מנת שלא ידבק
להוסיף מים עד כדי כיסוי
על אש קטנה
להוסיף בסוף
אבקת מרק
סוכר רצוי מאוד לייצוב החמיצות
רסק עגבניות
שום כתוש
ולבסוף פטרוזיליה
לתת בישול על אש קטנה – של כ-30 דקות לפחות

מזומנים לתת פידבקים. זהו מתכון ביכורים שלי פה – מקווה שאתרום עוד מספר מתכונים רלוונטיים שיהיו ברשת על מנת שלא יכלו לאיבוד…

אגב יש סרטון נדיר של המתכון ביוטיוב חפשו:  מתכון לתבשיל ירקות טבעוני: "משקלי".

תמונה לא כל כך טובה:

משקאלי דפנה שם טוב במתכון ביתי חדש
משקאלי דפנה שם טוב במתכון ביתי חדש

שלכם דפנה שם טוב מתכונים מבית אמא – אוכל שלא תמצאו ברשת!