גמבה אדומה וגמבה צהובה, כדי שיהיה צבעוני
3 בצלים ירוקים
1 בצל סגול
3 גזרים
חצי כרוב לבן
חבילת נבטים עבים
3 נתחי פילה דג אמנון (אפשר מהסוג הקפוא בוואקום).
חבילת דפי אורז
לתיבול:
שמן שומשום (לא חובה)
רוטב סויה
חצי לימון
כף סוכר חום
רוטב צילי מתוק
אופן ההכנה
את כלל הירקות יש לחתוך לרצועות ולסדר בערימות כך שיהיה נוח להכניס לפי הסדר להקפצה. הכלל הוא ללכת מהקשה והדורש יותר בישול קודם, אל העדין והרך בסוף.
את הדג יש לשטוף ולחתוך לרצועות דקות. יש להשרות עם חצי לימון ותבלינים – מלח, פלפל, מעט כמון , שום גבישי ופפריקה (אפשר תבלין דג). בזמן שמכינים את הירקות המוקפצים הדג יתפוס את הטעמים.
יש לחמם ווק לטמפרטורה גבוהה, ולהוסיף שמן סויה. להתחיל להקפיץ את הירקות לפי הסדר: קודם הבצל והגזר, אח"כ להוסיף את הגמבות בהמשך את הכרוב וממש בסיום למעט זמן את הנבטים.
תוך כדי הקפצה, אני מוסיף רוטב סויה להמלחה וריכוך, וכף של סוכר חום (לא דמררה).
ניתן לתערובת המוקפץ להתקרר, ובמחבת אחר מטגן קלות את הדג עם מעט שמן סויה. יש להקפיד לא לייבש את הדג, לטעום אחד ולראות שהוא מוכן (פריך פבנים, זהוב בחוץ).
עכשיו ניגש למילוי דפי האורז, שהכנתם קלה מאוד:
כל מה שצריך הוא לקחת דף אורז, להשרות במים פושרים משך 10-20 שניות, ולשלוף אותו החוצה – לא טעינו…. אין צורך בשום בישול!
להניח את הדף על משטח העבודה, לשים מעט מהתערובת בחלק התחתון של הדף, ושני רצועת דג. את הדף מגלגלים כמו שמכינים עלי גפן:
מקפלים מעט מהצדדים ומגלגלים לראש הדף. מניחים את כל העלים המגולגלים בכלי הגשה, זולפים מעט שמן שומשום מעליהם.
ניתן להגיש לצד מטבלים של טריאקי ורוטב צ'ילי.
מבטיח שזה יגמר מאוד מהר, ולא תצטרכו לשמור במקרר 🙂
בתאבון.