דמעות של אהבה – אליסון ריצ'מן
ז'אנר – דרמה, רומן היסטורי
375 עמ', הוצאת פן, ידיעות ספרים
מאד אהבתי את ספריה הקודמים של אליסון ריצ'מן וממש שמחתי שגם הפעם היא לא איכזבה. בספר הזה ריצ'מן לוקחת אותנו אל אמצע שנות השבעים ולמהפיכה הצבאית בצ'ילה. הצבא בראשות הגנרל אוגוסטו פינושה תפס את השטלון בצ'ילה ב- 11.9.1973 וכל מי שתמך בשלטון הקודם, הפך מייד לאוייב המדינה והעם. מאות אלפי אנשים נעצרו אלפים עונו וחלקם נעדרים עד היום ולא נודע מה עלה בגורלם.
סיפור האהבה בין אוקטביו לסלומה מתחיל כמעט עשור קודם, כשאוקטביו, סטודנט צעיר ללימודי ספרות ורומנטיקן חסר תקנה, רואה את סלומה קוטפת תפוזים בפרדס המנזר. ליבו יוצא אל הנערה היפה ובעזרת הרבה סבלנות ולא מעט שירה הוא מצליח לכבוש את ליבה וגופה. כדי לפרנס את אשתו וילדם שעוד לא נולד, מקבל אוקטביו הצעה להפוך לשחקן, הצעה שהופכת אותו בן לילה לכוכב החדש של צ'ילה. המשפחה הגדלה נהנית ממעמדו החדש ולמרות התקופות הלא פשוטות שעוברות על המדינה, משפחתם של אוקטביו וסלומה גדלה ופורחת. לתדמתה של סלומה, אוקטביו נהיה מעורב פוליטית ועוזר לאיינדה הקומוניסט להיבחר לנשיאות צ'ילה, אותה נשיאות שאחרי שנתיים תורד בהפיכה צבאית.
מי שמשלמת את המחיר הכבד של חוסר נאמנותו לממשל החדש היא סלומה שנחטפת מביתה ועוברת עינויים קשים במשך חודשים במרתפי הצבא. גם לאחר שהמשפחה מצליחה לברוח ולקבל מקלט בשוודיה, סלומה אינה מצליחה ואינה מוכנה לשתף את משפחתה במה שעבר עליה באותם חודשים נוראיים. היחיד שהיא מוכנה לדבר איתו הוא סמואל, פסיכיאטר יהודי, שהגיע לשוודיה במטרה לעזור לכל אותם פליטים שיכולו לחיות שוב את חייהם. יחד הם לומדים שהדרך חזרה לחיים הרגילים והחזרה לחיים עם אהבה, שזורה בהרבה מאד כאבים.
סיפור אהבתם של סלומה ואוקטביו משולב עם סיפורי שורדים נוספים וכולם יחד יוצרים ספר יפהפה.
ספריה הקודמים של אליסון רי'צמן שתורגמו לעברית – גן המכתבים, אהבה אבודה ושעות הקטיפה, כולם יצאו בהוצאת פן