בימים האחרונים אי אפשר להתחבר לפייסבוק או לקרוא עיתון בלי להיתקל בקמפיין החדש בעל השם המיוחד "דלת פתוחה לכולם" שהינו שיתוף פעולה מדהים בין החברה למתנ"סים, בנק הפועלים וארגון שלווה המוכר בעיקר בזכות להקת שלווה שפרצה לתודעה בשנה האחרונה.
הקמפיין הושק בעקבות הנתונים המדאיגים על כך ש90 אחוז מההורים אינם מעוניינים שילדיהם ייקחו חלק בפעילות עם ילדים בעלי מוגבלויות. אני שומעת ורואה את הקליפ של להקת שלווה, קוראת את המודעה בעיתון כי אי אפשר להתעלם ממנה כי הכותרת ענקית ואדומה "יא מפגר, יא אוטיסט" מחייבת אותך לקרוא את מה שכתוב בפנים. הנה היא כאן מצורפת:
אני רואה אנשים מסתובבים עם צמידים "אוטיסט זה לא קללה" ונמצאת בלא מעט קבוצות פייסבוק להורים עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים ונחשפת להמון סיפורי הצלחה אך גם ללא מעט רגעי שבירה, פגיעה בילדים, תסכול של ההורים מול המערכת ומול הקהילה שלהם.
אני צופה, שומעת, קוראת, צוחקת, בוכה, מתייאשת, נחרדת ובשבוע האחרון אני מתמלאת בתקווה מהולה בעצב. אני מלאת תקווה כי אולי בזכות הקמפיין הזה באמת נצליח לעשות שינוי בחברה שלנו, אך התקווה הזו מהולה בעצב כי בעולם שבו אני רוצה לחיות, בחברה שאני רוצה להיות חלק ממנה לא צריך בכלל להיות כזה קמפיין! ממש לא! אך לצערי הקמפיין הזה הכרחי יותר מתמיד.
יש בי תקווה שיום אחד אשכב לישון בלי דאגות ומחשבות, כי אני אדע שהבן שלי נמצא בבית ספר שמקבל אותו כמו שהוא והוא לא מבלה שעות בכבישים מהירים כי כל המסגרות רחוקות. יש בי תקווה שיום אחד אלך בעיר שלא מכירים אותנו או בחוף ים/פארק ולא יהיו סביבי מבטים, צקצוקים ואני לא אצטרך להסביר או להתנצל, אף אחד לא ידחוף את האף בלי שביקשו את עזרתו. שלא אחשוב פעמיים לפני שאוציא את כרטיס "פטור מתור" שנמצא קבוע בארנק ולא אחשוש מאיך יתייחסו והאם בכלל יכבדו את מה שהכרטיס הזה מסמל. יש בי תקווה שעוד ישובים וערים ילכו בדרכה של המושבה שלי, כפר תבור שברצון שלה ושל מקבלי ההחלטות ליצור שינוי חברתי-מקומי יצרה קהילה שבה אני ומשפחתי וכמונו גם לא מעט משפחות "מיוחדות" מרגישים שיש לנו כאן אוזן קשבת ויד מחבקת וקהילה מקבלת.
יש בי תקווה שהקמפיין הזה והקליפ הזה יהיו רק זיכרון עמום ורחוק כי לא יהיה בו צורך יותר.
יש בי תקווה
בינתיים ישר כוח לשלושת הגופים הללו: בנק הפועלים, החברה למתנ"סים וארגון שלווה שלא מעלימים עין, שלא מוותרים עלינו כחברה ופועלים לעשות שינוי. הנה הקליפ המדובר: