האם ידעתן שדלת הבית היא זו שקובעת את הרושם הראשוני ואת האווירה בתוך חלל הפנים?
דלת הכניסה לבית נחשבת חלק בלתי נפרד מחזית הבית. מצד אחד, תפקידה כמובן, הוא להפריד בין החוץ לפנים הבית. היא מספקת לנו מענה של בטיחות, בידוד ממזג האוויר ורעש חיצוני ומצד שני, יש לה תפקיד עיצובי – היא יוצרת את הרושם הראשוני של פנים הבית ועל יחסם של דייריו לנושא האסתטיקה והעיצוב. יש אפילו שטוענים כי דלת הבית היא זו שקובעת את הרושם הראשוני ואת האווירה בתוך חלל הפנים. בניגוד למה שנהוג לחשוב, העיצוב של רחבת הכניסה או אפילו הסלון לא משפיעה על האורחים כמו הדלת… אך גם לשלט דלת הכניסה יש משמעות לא פחותה. אחרי שהתרשמנו מהדלת, השלט הוא הדבר השני שרואים עוד בטרם נכנסים לבית.
אז מה אומר השלט על דייריו?
כמובן שתמיד אפשר לקנות שלט פשוט ופונקציונלי ולהסתפק בזה. אבל שלט יפה, מעוצב או אפילו כזה עם מילים מזמינות ומשעשעות יעלה חיוך על פני האורחים ואולי אף ישפיעו על הרושם הראשוני שלהם על יושבי הבית. השלטים יכולים להיות קטנים או גדולים, צבעוניים או חלקים, שקטים או רועשים, בעבודת יד או קנויים מחנות, מחומרים שונים או לא שגרתיים, שיכולים גם לומר משהו בעל משמעות נסתרת או גלויה…אבל מה שבטוח- הם תמיד ייצגו את זה שבחר לתלות אותם. יש שיגידו שהשלט מראה משהו עלינו, מגדיר אותנו, מייחד אותנו ואת ביתנו מכל מה שבחוץ.
אפשר ללמוד המון מן השלט על המקום והאדם הנמצא בו.
החיפוש אחר השלט המיוחל אינו קל ורבים מתחבטים בשאלה לא רק איפה לקנות שלט אלא גם איך הוא יראה וכמה הוא יעלה. מסתבר שההחלטה לא פשוטה – צריך להתחשב בגודל השלט, סגנון, החומר ממנו עשוי, עלות ואפילו שיטת ההדבקה על הדלת (לדוג׳ לא היינו מדביקים עם דבק חזק את השלט האהוב והיקר לליבנו, לדלת דירה שכורה…)
שלט לדלת יכול להיות מתנה מקסימה להעניק למישהו שנכנס לדירה חדשה או למסיבת חינה או אירוסין או אפילו כמתנת נישואין – מתנה מקורית ליצירתיים שביניכם.
כאשר אנחנו בוחרים שלט חשוב להקפיד שיהיה קונטרסט בין הרקע לכיתוב – ז״א שבמידה והרקע בהיר אז הכיתוב צריך להיות כהה ולהיפך, כדי שהשלט יהיה קריא וברור. במידה והחלטתם לציין שמות פרטיים אז לשמור מקום במידה והמשפחה שלכם עתידה להתרחב…במקום זה אפשר לבחור בשלט אשר יציג אך ורק את שם המשפחה שלכם וכך הוא יוכל ללוות אתכם לאורך זמן.
ואיזה שלט יש לי על הדלת?
בשער הכניסה ניצב בגאווה שלט קרמיקה שהכנתי בסטודיו. אותיות שעיצבתי בקפדנות, טקסטורות וגם פרפרים כי זה מה שאני אוהבת…הוא צבוע בטורקיזים ובכחולים, הצבעים האהובים עלי. לא יכלתי לקנות שלט אחר כי לא התאהבתי במה שראיתי …ואת זה הכנתי לבד.
על דלת הכניסה האדומה היפה של הבית שלנו, ניצב בגאווה, שלט שהכין הבן שלי בגן לפני כמה שנים. שלט חמוד ומקסים שכבר לא עומד בשמש של הבוקר. הוא דהוי ומתקלף ואיבד מיופיו. אני לא מורידה אותו כי הוא שלו…ואני בטוחה שאם אוריד הוא לא ממש ישים לב… אני מחכה לאזור אומץ ולבקש ממנו להכין יחד שלט פסיפס שיתאים לפסיפס שמקיף את הבית. אולי בחופשת חנוכה הקרובה או באחת השבתות של החורף שיגיע…
אז איך מכינים שלט פסיפס?
בשלב הראשון מחליטים על גודל וצורת השלט. לתלייה ישירה על דלת מומלץ לקנות לוח mdf או עץ (סנדוויץ) בעובי של לפחות 0.5 מ״מ, אם אתם מתכננים לתלות את השלט על הקיר ליד דלת הכניסה (באופן קבוע) ניתן להדביק את השלט ישירות על הקיר.
השלב הבא הוא עיצוב השלט – כאן המקום להחליט על השם שיופיע על גבי השלט, אלמנטים פיגורטיביים קישוטיים או מופשטים, מסגרת שתתחום את השלט, צבעים וכד׳. את העיצוב יש להעביר ללוח בטוש/עפרון (אם בחרתם בשלט ״נייד״) או לנייר פרגמנט (אם בחרתם בשלט ״קבוע״).
שלב הביצוע – בשלב זה עליכם להחליט על סוג הפסיפס ממנו יהיה עשוי השלט – אריחי קרמיקה או זכוכית, נאגטס או אלמנטים מקרמיקה וכמובן לרכוש כלי עבודה לחיתוך פסיפס אם אין לכם, דבק פלסטי ודבק לפסיפס, רשת לפסיפס (לשלט בהדבקה קבועה) ורובה בצבע התואם את העיצוב הכולל לטעמכם.
אם בחרתם להדביק את אריחי הפסיפס על לוח עץ – העתיקו את העיצוב ללוח באמצעות טוש או עפרון, הדביקו את האריחים ללוח באמצעות דבק פלסטי, חכו לייבוש מלא ולאחר מכן מלאו את החריצים ברובה. אם בחרתם בהדבקת השלט על קיר, עליכם להדביק את ארחי הפסיפס על רשת הפסיפס (את נייר הפרגמנט שימו מתחת לרשת כדי שתוכלו לעקוב אחר העיצוב שלכם) ולאחר מכן עליכם למרוח את שטח ההדבקה על הקיר בדבק לפסיפס ולהצמיד בחוזקה את הרשת עם האריחים לדבק. יש לנקות את שאריות הדבק שמציצות דרך החריצים ולאחר ייבוש, למלא את החריצים ברובה.
בהצלחה!
נשמע מעניין?
בואי לסדנה הקרובה וצאי עם שלט פסיפס מקורי שתכיני לגמרי לבד. אין צורך בידע מוקדם או בכשרון מיוחד. עלות:250 ש״ח כולל כל החומרים וכיבוד קל.
להרשמה ולפרטים נוספים: http://www.tabula-rasa.co.il/blank-7 או 052-5393392 שני.
shani.tabularasa@gmail.com