דלי אסיאתי – מביאה את המזרח הרחוק להוד השרון

מגוון מנות אסיאתיות טובות, שחלקן ניתן גם לטבען. טעמתי שם את האגדאשי טופו הטבעוני הכי טעים שיש.

במרכז הוד השרון שוכנת מסעדה די קטנה – מסעדת דלי – אסיאתיהוזמנתי לבוא לטעום ולחוות את דעתי. לקחתי את בעלי שחובב אף הוא את המטבח האסייתי ושמנו פעמנו להוד השרון. המסעדה ממוקמת ברחוה הבנים פינת רחוב גאולה. אני כבר מתרגשת… בשבילי זה היה ממש כמו לחזור הביתה. את כל הילדות שלי העברתי ברחוב גאולה בהוד השרון (שאז קראו לה רמתיים), כך שהלב התרחב והחיוך היה מרוח על פני עוד לפני שנכנסנו לתוך המסעדה.

קבלת הפנים, השירות והאוכל שתכף אספר לכם עליו רק העצימו אצלי את התחושה הזו. לו הייתי גרה עדיין ברחוב גאולה, הייתי מבקשת שולחן קבוע יומיומי בדלי אסייתי.

התבוננות בתפריט המסעדה העלה שבמקום מגישים מגוון רחב של מנות ממטבחי אסיה השונים: סושי יפני , דים סאם ולחמניות מאודות סיניות ומנות רחוב תאילנדיות אותנטיות.

פתחנו את הארוחה בבירה יפנית (קירין) בשבילו ובצנצנת צ'ויה – שיכר שזיפים בשבילי. עכשיו כשהראש נקי מתלאות היום, ניגשנו לארוחה.

image

רוצים לדעת מה אכלתי?

אגדשי טופו – מנה מהמטבח היפני, שאני מזמינה איפה שרק ניתן. אני ממש מכורה למנה הזו, כשעושים אותה טוב, וכאן היא היתה טובה. קוביות הטופו (שלטעמי היו מעט גדולות מדי) הונחו בתוך מרק נפלא שתובל בהמון ג'ינגר וצנון מגורר (34 ש"ח) את המרק אכלנו בכף עד תום. דווקא מקוביות הטופו השארנו, אבל רק בגלל שזו מנה מאד גדולה. אני ממליצה להזמין אותה למרכז השולחן ולהתחלק בה. הפתעה טובה: המנה טבעונית.

 image

סלט פפאייה – סלט הדגל של המטבח התאילנדי שאני כל כך אוהבת עם פפאיה ירוקה, גזר, שעועית תאילנדית, עגבניות שרי, בוטנים קלויים, צ’ילי, שום וכוסברה  ( 36 ש"ח) הסלט הזה "סום טאם" הוא אחד המדדים שלי לאותנתיות של מסעדה אסייתית. ובכן, הסלט היה עשוי היטב והיה טעים מאד (אם כי הרבה פחות חריף מהמקור שטעמתי לא פעם בתאילנד וגם במסעדת הבית התאילנדי שהיא סמן ימני בעיני למטבח הזה). הרוטב של הסלט כולל שימוש ברוטב דגים, ולשאלתי, לא ניתן לטבען מנה זו.

image

באנס – 2 לחמניות מאודות נימוחות ונמסות בפה עם דניס בטמפורה, מיונז יפני, חסה ומלפפון ובצל כבושים (45 ש"ח) – מנה מדהימה שאפשר להתמכר אליה. בפעם הבאה אנסה עם את הצמחונית. יש גם עם עוף ועוד. פשוט מעדן!

image

בגזרת הסושי טעמנו את הדרגון רול – טמאגו (חביתה יפנית), צלופח, גזר ומלפפון עטופים בצלופח ואבוקדו (59 ש"ח). טעים שאין דברים כאלה!

image

לעיקרית בחרנו לחלוק קארי פירות ים –  שרימפס, קלמארי ומולים, גזר, זוקיני ובאק צ׳וי ברוטב על בסיס קארי מאסמן, חלב קוקוס, וצ׳ילי. מוגש עם אורז לבן מאודה (79 ש"ח)  – אף פעם לא אכלתי קארי מסמאן עם השילוב הזה של הירקות. כך שזה היה מפתיע, שונה ויחד עם זאת טעים מאד! התבלינים הארומטיים שנוספו לקארי האדום עשו חשק לאכול מהמנה עוד ועוד, למרות שכבר היינו שבעים מאד אחרי כמה הראשונות שטעמנו.

image

לגבי מנות טבעוניות, כיום ההיצע כולל: אגדאשי טופו, אגרול ודים סאם במילוי ירקות, סלט וואקמה, קארי ירקות, ומבחר רולים של סושי ועוד. ניתן ל"טבען" מנות של אורז ונודלס. השף, אלי אדרי עובד עכשיו על תפריט חדש כולל מנות טבעוניות חדשות. סיפרו לי שאדרי מקפיד להכין את הרטבים ממש מהבסיס ולא עושה שימוש ברטבים מוכנים או במשחות קארי מוכנות (וזאת למרות שניתן לרכוש כאלו במקום, כמו גם המון חומרי גלם ומשקאות מהמזרח הרחוק). מעבר לכך, אדרי נשוי לתאילנדית כך שהסטנדרט שלו גבוה.

לאור מה שטעמתי, אשמח לבוא שוב לדגום את המנות הטבעוניות החדשות ואשמח אם יהיה אפשר לטבען את סלט הפפאייה (כך שיהיה ללא רוטב דגים), שהרי זו מנת הדגל של תאילנד.

דלי אסיאתי, רחוב הבנים 15, הוד השרון

 asiandeli.rest.co.il

שעות פתיחה 11:00- 23:00

ניתן להזמין טייק אווי או משלוח באזור הוד השרון והסביבה.

טלפון: 09-8992555

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.