דייניש גביניות שלי שהכנתי לפני שנים והפעם הכין מאותם חומרים של הדייניש בצורה אחרת ובמילית שונה, דייניש גבינה וחלבה ביחד שילוב מנצח בצורת קרואסון … מה אתם אומרים … היה טעים וגם הכנתי עוגת שושנים מאותם חומרים שנותרו …
דייניש גבינה חלוה וצימוקים
24 דיינשים גדולים (או כ-60 קטנים)
חומרים לבצק:
1 כף שמרים יבשים
1/3 חלב 3%
2 ביצים
50 גרם חמאה רכה
1 גבע יוגורט
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
4 כוסות קמח
למילית גבינה חלוה וצימוקים:
1 גבינה שמנת נפוליון 16%
1/2 קופסה (250 גרם) גבינה 5% לבנה.
1/2 חלוה גדול בטעם וניל.
1/3 כוס סוכר
2 ביצים (חלמונים)
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כפות גדושות קורנפלור
1 ביצה + כך מים (להברשה)
ההכנה לבצק:
· לחממם חלב שיהיה פושר (לא חם מידיי):
· להוסיף שמרים לחלב פושר וכף סוכר ולתת לתסיסה (10 דקות) .
· מערבלים במיקסר עם וו לישה את הקמח ולהוסיף את החלב והשמרים .
· להוסיף את חלמונים, חמאה, גבינות, סוכר ומלח עד שנוצר כדור בצק .
· עם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח· מעבירים למשטח מקומח .
· בניילון ניצמד עוטפים ושמים במקרר למשך הלילה .
· שהבצק קר ותפוח פותחים מחלקים ומרדדים לעלה עגול ועושים חתך משולשים כמו פיצה בסכין חדה .
· מורחים מילית במרכז ומגלגלים כמו רוגלך וסוגרים את הקצוות מקצה לקצה .
· מניחים בתבנית נייר אפיה ומניחים את דייניש במרחקים אחד מהשני .
· מברישים מעל בביצה מדוללת במים
· מחממים תנור לחום 180 צ. ואופיים 20-30
הכנת המילית:
את המלית מכינים יום לפני ומנכים במקרר בקופסה סגורה למשך 24 שעות .
· מערבבים את כל החומרים לפי הסדר מפוררים את החלוה לקוביות קטנות .
· אפשר להוסיף צימוקים קטנים בסוף למילית ולשמור בכלי סגור במקרר .
נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER
אשמח כנסו אם תכנסו לקבוצה שלי מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …