דייניש גבינה חלוה וצימוקים

בחג השבועות אני נהנת לאפות כל מיני מאפים קטנים מלאי גבינות ואחד האהובים עלי הם דייניש גבינה הפעם הוספתי חלוה וצימוקים והכנתי גם עוגת שושנים מאותם חומרים … קל להכנה וטעים, חג שבועות שמח.

 10407104_10152882345923452_8234625843523239144_n

דייניש גביניות שלי שהכנתי לפני שנים והפעם הכין מאותם חומרים של הדייניש בצורה אחרת ובמילית שונה, דייניש גבינה וחלבה ביחד שילוב מנצח בצורת קרואסון … מה אתם אומרים … היה טעים  וגם הכנתי עוגת שושנים מאותם חומרים שנותרו … 

10440761_10152882345883452_1432105291195814915_n

דייניש גבינה חלוה וצימוקים

 24 דיינשים גדולים (או כ-60 קטנים)

 חומרים לבצק:

1 כף שמרים יבשים

1/3 חלב 3%

2 ביצים

50 גרם חמאה רכה

1  גבע יוגורט

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

4 כוסות קמח

למילית גבינה חלוה וצימוקים:

1 גבינה שמנת נפוליון 16%

1/2 קופסה (250 גרם) גבינה 5% לבנה.

1/2 חלוה גדול בטעם וניל.

1/3 כוס סוכר

2 ביצים (חלמונים)

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

2 כפות גדושות קורנפלור

1 ביצה + כך מים (להברשה)

 ההכנה לבצק:

· לחממם חלב שיהיה פושר (לא חם מידיי):

· להוסיף שמרים לחלב פושר וכף סוכר ולתת לתסיסה (10 דקות) .

· מערבלים במיקסר עם וו לישה את הקמח ולהוסיף את החלב והשמרים .

· להוסיף את חלמונים, חמאה, גבינות, סוכר ומלח עד שנוצר כדור בצק .

· עם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח· מעבירים למשטח מקומח .

 · בניילון ניצמד עוטפים ושמים במקרר למשך הלילה .

· שהבצק קר ותפוח פותחים מחלקים ומרדדים לעלה עגול ועושים חתך משולשים כמו פיצה בסכין חדה .

· מורחים מילית במרכז ומגלגלים כמו רוגלך וסוגרים את הקצוות מקצה לקצה .

· מניחים בתבנית נייר אפיה ומניחים את דייניש במרחקים אחד מהשני .

· מברישים מעל בביצה מדוללת במים

 · מחממים תנור לחום 180 צ. ואופיים 20-30

 הכנת המילית:

את המלית מכינים יום לפני ומנכים במקרר בקופסה סגורה למשך 24 שעות .

· מערבבים את כל החומרים לפי הסדר מפוררים את החלוה לקוביות קטנות .

· אפשר להוסיף צימוקים קטנים בסוף למילית ולשמור בכלי סגור במקרר  .

   10354246_10152883201543452_1035731450483736733_n

נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

אשמח כנסו אם תכנסו לקבוצה  שלי מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …