דיאטה גם מחוץ לבית

התזונה שלנו היא בשליטתנו, גם כשאוכלים בחוץ ואפילו בארוחת החג. חמש עצות שיעזרו לנו להתחמק ממלכודות

בחורה עם מחשב נייד

לעשות דיאטה זאת משימה לא פשוטה. צריך לשנות הרגלים ובעיקר צריך לעשות שינוי בראש, כלומר בחשיבה. כאשר אנו בבית אנחנו יותר בשליטה, אבל מה קורה כאשר אוכלים מחוץ לבית? בזמן ארוחות משפחתיות, ארוחות חג או כשמתארחים אצל חברים? האם עלינו להתנזר מאכילה בחוץ? האם נגזר עלינו בידוד קולינרי? בהחלט אין הכרח כזה.

אמנם, המודעות לנושא הבריאות ותזונה נכונה ומאוזנת עלתה מאד גם בבתי הקפה ובמסעדות, אך עדיין כדאי לשים לב בכדי לא ליפול לאותן מלכודות שפוגעות לנו בדיאטה. כל מה שצריך זה לדעת מה לשאול ולמה לשים לב:

1) מלכודת הרוטב

גם כריך תמים או סלט ידידותי יכולים להיות פצצת קלוריות אם מתווסף אליהם רוטב עשיר במיונז, שמן או שמנת. אל תהססו לשאול מה יש ברוטב, ואם הוא אכן עשיר בקלוריות בקשו אותו בצד (כך תשלטו בכמות. באמת שאין צורך להטביע את הסלט ברוטב). כדאי לשאול אם יש רוטב לייט כלשהוא כתחליף (רוב בתי הקפה מחזיקים כיום רטבים דלי קלוריות).

לגבי הכריך, אפשר לבקש בלי המיונז או עם כמות מופחתת של ממרח. זו בקשה לגיטימית ואם מישהו מעקם את הפרצוף בעקבות הבקשה- הוא מוזמן "לקפוץ לכם" בלשון המעטה.

תחליפים מצויינים גם לסלט וגם לכריך הם רטבים על בסיס יוגורט, חומץ בלסמי, או מיונז מופחת שומן (למרות שגם בו יש לא מעט קלוריות אז בזהירות עם הכמות). מיץ לימון מוסיף הרבה טעם לסלט בלי תוספת קלוריות בכלל.

2) מי הזיז את הגבינה שלי?

כשאתם נתקלים בכריך בריאות כלשהו אל תתנו לעלי הרוקט ולערימת הנבטים לבלבל אתכם. בדקו איזו גבינה הוא מכיל ומהם אחוזי השומן שלה. מאחורי השם התמים "גבינת עיזים" מסתתרים לרוב אחוזי שומן גבוהים, כנ"ל גם לגבי גבינת הפטה.

הפיתרון הוא להעדיף כריכים עם גבינה צפתית או בולגרית, משום שרוב בתי הקפה והמסעדות מחזיקות גבינות אלו עם 5% שומן. תמיד אפשר לבקש להחליף את הגבינה המקורית בסלט או בכריך בגבינה הרזה יותר – ברוב המקומות מקבלים זאת בהבנה.

3) אפשר לשאול מה יש בפנים?

אם הייתם אלרגיים לבוטנים, הייתם שואלים אם אפשר לקבל את המנה בלי בוטנים, נכון? אז למה לא תשאלו אם אפשר לקבל את המנה עם רוטב עגבניות במקום רוטב שמנת?

תנסו, יש מסעדות שמכינות את המנה במקום ואז זה אפשרי ואם לא – בחרו מנה אחרת. זו אולי פשרה אבל שכר בצידה.

4) איך אתה אוהב את הקפה שלך?

אם אתם נמנים על שתייני הקפה ההפוך, כדאי להעדיף חלב דל שומן. רוב בתי הקפה מחזיקים חלב כזה ויש בזה חיסכון של קלוריות לא מעטות. אם חלב דל בלתי נסבל מבחינתכם, אספרסו הוא אופציה נוספת, מה גם שאצל רבים, כמות גדולה של חלב בסוף ארוחה מלאה עלולה לגרום לכאבי בטן.

5) הגודל כן קובע!

ברוב המסעדות, מנת פסטה היא מנה גדולה שמכילה כמות עצומה של פחמימות. עודף פחמימות עלול להיות בעייתי בדיוק כמו עודף שומן במזון. הגוף יקח מה שהוא צריך והעודפים יאוחסנו אחר כבוד בתאי השומן. להוציא אותם משם זה כבר סיפור מסובך יותר. אז אם אתם מזמינים מנת פסטה, השתדלו לחלוק אותה עם עוד מישהו ואם אין מישהו כזה בנמצא, אל תתביישו לאכול חצי ולבקש שיארזו לכם את השאר לקחת הביתה. בניגוד לעבר, כיום זהו מנהג מקובל מאוד.

אין סיבה להגביל את עצמנו מאכילה בחוץ, ואין סיבה לוותר על הדיאטה אם בחרנו לאכול בחוץ. כל מה שצריך הוא קצת מודעות ולא לפחד לשאול את השאלות הנכונות. כך נוכל ליהנות מכל העולמות. בתיאבון!