דור המילניום ואופטימיות אחת גדולה – מיומנה של יזמית חברתית מדור ה X

דור ה Y מביא איתו ניחוחות חדשים

דור המילניום


people-2570568_640

לפני כמה שבועות התחלתי את התכנית ליזמות עסקית -חברתית של הגנרטור , עופר פלין ורוני פיבלוביץ' בשיתוף עם האקדמית תל אביב-יפו. יחד עם עוד ארבע עמותות. צוותו לי שני סטודנטים מדהימים. א.נשים צעירים ומוכשרים, אייר ביתאי, סטודנטית לממשל וחברה, בהתמחות על תקשורת פוליטית ומוסא מנצור, סטודנט לתואר שני לייעוץ ארגוני, שניהם מדור המילניום, או מה שנקרא דור ה Y. ולמה אני מציינת את זה?

דור המילניום (דור ה Y) שונה בעיני (וגם יש על כך אין סוף מאמרים), מהדור שלי, דור ה X.
אני נתקלת באין סוף א.נשים מהדור הזה, אלו שנולדו בשנות ה 80 ו 90.

החוקרים עוז אלמוג ותמר אלמוג אפיינו את דור ה Y

"דור ה Y גדל לתוך ההאצה המהירה בפיתוחים הטכנולוגיים בתחום המחשבים והאינטרנט והוא בעל נגישות לכלים ואמצעי תקשורת מתקדמים. זה דור הילידים הדיגיטליים, הדור שנחשף מגיל צעיר לגירויים גלובליים: מוזיקה, מזון מהיר, שידורי חדשות ואירועים מרחבי העולם, אינטרנט וכו'. הוא חווה יותר מכל דור אחר חוויות בעלות אופי גלובלי, כגון נופשים וטיולים בעולם, שיחות בינלאומיות, רשתות חברתיות עולמיות וקניית מותגים ומוצרים מכל רחבי העולם.

מאפיינים תעסוקתיים של דור ה Y, הם יכולת ונכונות לעבודת צוות ועבודה בקבוצות, יכולת לפזר קשב ולטפל במקביל בשני נושאים לפחות. רובם בעלי מיומנות טכנולוגית ויכולת לימוד מהירה של מכשירים חדשים. שליטה מלאה במחשב ויישומיו המקובלים, כמו גם ברשת האינטרנט ושימוש רב ברשתות חברתיות מקוונות. דור זה מאופיין כחסר יוזמה יחסית לדורות הקודמים, אך עם מוכנות גבוהה ללמוד נושאים חדשים.

להבדיל מהדורות התעסוקתיים הקודמים, בני הדור הזה אינם מוכנים לוותר על חיי משפחה לטובת קידום בעבודה, הביטחון התעסוקתי לא מדורג אצלם במקום גבוה, ואינם רוצים לקחת אחריות בעבודה אם הדבר ידרוש מהם להשקיע בכך מאמץ רב.

על פי מחקר שפורסם בניו יורק טיימס, אמריקאים שנולדו בשנות ה-80 עוזבים בגיל מאוחר את בית הוריהם, שליש מהם עוברים דירה בכל שנה ו־40% מהם חוזרים לבית ההורים לפחות פעם אחת. כמו כן הם עוברים בממוצע שבע עבודות עד גיל 30, כשני שלישים חיים עם בן זוג בלי להתחתן, ואלו שבוחרים להתחתן עושים זאת מאוחר מאי פעם. על פי מחקרים אחרים, אחד המאפיינים העיקריים של הדור הוא עיסוק עצמי מוגבר."

ולמה אני מעייפת אתכם בכל המידע הזה מוויקיפדיה?
כי אני אופטימית, אופטימית מהדור הזה שצץ פה, כך לפתע פתאום (-;
שבו הנשים, בדומה לקולגות הגברים, גם הן עוברות עבודות ולא נתקעות איפה שלא מעריכים אותן (בניגוד לדורות הקודמים בהם גברים נטו יותר להחליף מקומות עבודה, גם אם כרוך בסיכון בעוד נשים נטו יותר להתמיד במקום עבודה אחד, או לעבור מעט מקומות עבודה).
דור שהוא חכם יותר, מרוכז בעצמו אבל גם בסובבים אותו, חברתי אבל גם עסקי, מבין בטכנולוגיה ומאוד מ

אני זוכרת ששאלתי לפני שנים את סבתא שלי, ראש משפחתי, ואישה סופר חכמה ואופטימית, שעלתה לארץ כבר ב 32' ועזרה לבנות כאן מדינה.
מה דעתך על הדור שלנו?
והיא ענתה, בניגוד להרבה מבני דורה, שחשבו שהדור שלנו הוא דור לא משהו (וכמו שב "היהודים באים" , תכנית שהיא בעיני הסטרית,  משה מתאר את עם ישראל "עם של קקות") : שהדור הזה שלנו הוא דור נפלא, שבכל דור יש טוב יותר וטוב פחות ואנחנו ממש, אבל ממש לא פחות טובים מהדור שהקים את המדינה.

ואני חושבת, שהדור הזה, דור ה Y, מתעלה על הדור שלנו (וסליחה אם אני מעליבה מישהו/י). זהו דור שיביא את הקידום יחד עם ההבנה שהם צריכים וכנראה רק הם יכולים לדאוג גם לעצמם , זהו דור חרוץ אבל גם נהנתן (לחלוטין לא מילה גסה, אני בעד), דור שמבין שאם לא ידאג לעצמו, אף אחד לא ידאג לו, שאם לא יעשה שינוי אף אחד לא יעשה זאת בשבילו, שאם לא ידאג לסביבה, היא תעלם. דור שבעיני יביא את השוויון המגדרי.

ולמה? כי הוא ידרוש מהמעסיקים תנאים טובים, שכר ראוי והערכה על העבודה הקשה שהוא עושה.
נשים וגברים.
והמעסיקים??? אלו שלא ישכילו לקרא את המפה יישארו הרחק מאחור, ללא טאלנטים וטאלנטיות ובהתאם גם ללא רווחה כלכלית.

טוב…אז בנימה אופטימית זאת, ולא בבקשה לא לבאס ולהגיד שאני ממש ,אבל ממש טועה.
ברור שעשיתי פה הכללה ,אבל היי….אנחנו מתים על הכללות, לא ?!?

ועד לפעם הבאה….
מיכל

הכותבת היא מייסדת ומנכלית שותפה במיזם החברתי "עבודה שווה" לקידום שוויון מגדרי במקומות עבודה בישראל
www.avodashava.co.il
https://www.facebook.com/groups/Avoda.Shava.For.Her/

מיכל מטס ליטמנוביץ'
יועצת עסקית, יזמית, פעילה חברתית.מנכ"לית שותפה ב"עבודה שווה- מקדמות יחד שוק עבודה שוויוני"