כמי שעברה מהפך של פעם בחיים ורזתה כל כך הרבה, אני יודעת כמה קשה המאבק וכמה חשוב לשמור עליו. מאז שהפכתי לרזה אני מקפידה לשלב ירקות לאורך היום, סלטים, מנות מגוונות וצבעוניות עם כמה שפחות טיגונים וכמה שיותר ערכים תזונתיים.
חנוכה בפתח, ולצד כל הסופגניות המטוגנות עם הררי הקצפת והמילויים המושחתים, הרבה מאיתנו מחפשים דווקא קינוח ברוח החג שמגיע ללא טיגון בשמן עמוק ובלי כמויות של קרם.
קיבלתי את הסיר ללא טיגון החדש של חברת פיליפס שמבטיח תוצאה כמעט כמו טיגון עם ריסוס עדין של שמן בלבד! הכנתי דונאטס ריקוטה והופתעתי – בצק רך, אוורירי ונפלא.
למצרכים:
250 גרם גבינת ריקוטה
4 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
גרידת מתפוז (מתפוז 1)
250 גרם קמח תופח
להכנה:
1. בקערה לערבב את הביצה, הגבינה, הסוכר והסוכר וניל עד שיהיו הומוגניים. להוסיף את הקמח ולערבב עד לקבלת גוש בצק. ללוש אותו עד שיתאחד ולהניח במקרר לשעה.
2. להניח את הבצק על משטח מקומח. ללוש אותו לצורת נקניק ארוך. לחתוך פרוסות בעובי של 7-8 ס"מ ובאמצע לעשות חור (עם חותכן או צנתר).
3. לחמם את הסיר מראש לחום של 170 מעלות למשך 3 דקות. להכניס את הדונאטס (אגב אפשר להכניס גם את העיגולים המיותרים שהוצאנו מהדואנטס יותר טעים מאוד) למשך 10 דקות.
4. לבזוק אבקת סוכר ולאכול (אני הוספתי גם ריבת תות ללא סוכר, יצא מעדן אמיתי) . איזה כיף!
התנסות בסיר הטיגון ללא שמן של פיליפס
אז כמו שאמרתי, קיבלתי להתנסות סיר טיגון ללא שמן של חברת פיליפס. ההפתעה הייתה עצומה – התוצאה שקיבלתי הייתה מושלמת. הדונאטס יצאו אווריריים ונעימים ללא שמן כמעט בכלל, עדינים ובהחלט עם טעם של עוד (גנבתי 2). מעכשיו חנוכה יהיה נס סיר הפלא!