דונאטס מהירים ללא שמרים

הם של אמא שלי,הם טעימים בטירוף ומבחינתי מתאימים לכל השנה

בחורה עם מחשב נייד

בילדותי הרחוקה אי שם בשנות ה-70 דונאטס אמיתיים ראינו רק בסרטים האמריקאים. בסטארסקי והאץ', בהוואי חמש אפס כשהטובים היו שותים קפה ודונאטס אחרי או לפני מרדף .

אצלנו בבית אמא היתה קוראת להם עוגיות מטוגנות לחנוכה וגם לאמצע השנה. זוכרת שהייתי חוזרת מביה"ס ובזווית העין רואה את ערימת העוגיות האלה עם הלבן לבן הזה ולידם ערימה של מיני קטנטנים שהיתה מכינה מהעיגולים שנשארו.

המתכון נשאר אצלי במחברת שלה וזה הזמן לשחזר את הטעם. הטיגון קצר,הרידוד לא דק ולא עבה מדי,התפוז נותן את הטעם והעונג גדול!

מצרכים:

1 חבילה קמח אוסם קטנה

70 גר' חמאה או מחמאה רכה

3 כפות סוכר

2 חלמונים

1 סוכר וניל

1 גביע אשל

גרידת קליפת תפוז מתפוז שלם

בין חצי ליטר לליטר שמן

נשים בקערה קמח,סוכר,סוכר וניל,חמאה וחלמונים ונערבב עד קבלת תערובת פירורית. אפשר במעבד מזון בפולסים קצרים או בידיים.

נוסיף את האשל וקליפת התפוז ונעבד את הכל עד קבלת בצק אחיד,רך וקל לרידוד.

נחמם בסיר רחב בין חצי ליטר לליטר שמן. נבדוק שהשמן רותח בכך שנזרוק לתוכו חתיכת בצק. אם היא צפה השמן מוכן. להקפיד שהשמן יהיה על אש בינונית.

נחלק הבצק לשני חלקים.

נקמח בעזרת קמח רגיל משטח עבודה

נרדד את הבצק לעובי של כחצי ס"מ

בעזרת שני כלים עגולים,גדול וקטן ( למשל ספל ופקק של בקבוק שתיה רחב) נקרוץ עיגולים גדולים ובתוכם נקרוץ עיגול קטן.

את העיגולים הקטנים שהוצאנו אפשר לאסוף ולרדד שוב ואפשר את חלקם לטגן.

ניקח כשני עיגולים גדולים נכניס לשמן החם בסיר.

נטגן כדקה וחצי עד 2 דקות מצד אחד. הגוון צריך להיות שזוף ויפה. נהפוך אותם לעוד דקת טיגון.

נוציא בעזרת כף מחוררת למגש עם נייר סופג. כך נעשה עם כל הבצק.

נחכה עד שהדונאטס יתקררו לגמרי ורק אז נבזוק עליהם אבקת סוכר בנדיבות.

שימו לב! איכותם של הדונאטס האלה משתבחת כעבור יום. זאת כמובן אם נשאר משהו… 😉

1

 

עוד לחנוכה,לביבות גבינה ואיטריות מתוקות

ושיהיה לכולנו חג חנוכה שמח ומואר ♥

DSC_1549