דג סלמון בתנור שמכינים בשקית בחמש דקות!

דגים אצלי בבית תמיד היו בגדר מוקצה, מפאת הריח וחוסר הידיעה איך לטפל בבעלי הזנב, במיוחד אם הסתכלו עליי בעיניים עכורות. מאז שגיליתי את פטנט הסלמון בשקית חיי השתנו…

גדלתי בבית עם שילוב מוזר ומעניין של אמא שונאת דגים מכול וכול ואבא טורקי חולה דגים. דגים כמובן לא נכנסו הביתה ואם כבר אכלנו דגים זה היה רק במסעדות ,אחרי שאבא שלי הסיר את העיניים שבהו בי וגרמו לי לחוסר רצון לגעת בדג המסכן…

בשנה האחרונה אני מנסה לטפל בתזונה הלא מאד בריאה שלי. מאז שגיליתי את הפטנט של הסלמון בשקית אני מכינה אותו לא מעט פעמים בצהריים ובערב שישי. בזכות השילוב עם ירקות מוקפצים או פחמימה משביעה ארוחות הצהריים שלי נעשו קלות יותר לעיכול ואיכותיות יותר ברמה התזונתית.

איך ידעתי שהדג מעולה? אבא שלי נפנף בשפם מתענוג וזמזם לו מעל הצלחת בשישי בערב.

מבחינתי, זה יותר ממספיק במד האושר שלי.

IMG-20170329-WA0012_s

IMG-20170328-WA0021_s

אז איך מכינים דג בשקית?

מצרכים:

3-4 נתחי פילה דג סלמון קפוא- אני קונה של תנובה (שרינק של 3-4 חתיכות)

3 קוביות שום קפוא של דורות

קוביה פטרוזיליה קפואה של דורות

קוביה כוסברה קפואה של דורות

חצי כפית מלח

1 לימון טרי סחוט

1 לימון טרי פרוס דק

2 כפות שמן זית

1 שקית עבה של ניקול עם סגירה

אופן ההכנה:

מפשירים את הדג הפשרה מלאה.

מערבבים בקערית את כל החומרים למעט הדג ופרוסות הלימון לתערובת.

מכניסים את הדג לשקית ושופכים פנימה את הרוטב.

שמים מעל פרוסות הדג את פרוסות הלימון, סוגרים את השקית ומניחים לפחות שעה במקרר לספיגת טעמים.

IMG-20170329-WA0026_s

מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.

מעבירים את הדג עם פרוסות הלימון עליו לתבנית. שופכים כף רוטב מהשקית על כל חתיכת דג ומכניסים לתנור.

לאחר 17-20 דקות הדג מוכן. בפעמים הראשונות כדאי לפתוח באמצע באמצעות מזלג על מנת לראות שהדג כבר לא וורוד וחי.

בתיאבון!

IMG-20170328-WA0020_sIMG-20170328-WA0026_s