זוכרים את הסיסמה ״כי בשבילו זה דני ובשבילך חלב״? הרעיון שעומד מאחורי זה הוא חוכמה שיווקית: כל אחד מסתכל על אותו אוכל מנקודת מבט אחת. הילד מסתכל על הטעם, האריזה, הכיף… וההורה על הבריאות, הרכיבים התזונתיים. זה בדיוק מה שקורה לי כשאני מכינה דג סלמון. מעבר לטעם המעודן, למרקם העסיסי ולמראה הורוד והמפתה, אני רואה מקור מצוין לחלבון עם המון אומגה 3.
למי שמשתדל (כמוני) לאכול בריא, (להילחם בכולסטול) ולקבל את כל מה שהגוף צריך מתזונה, אני ממליצה לשלב בתפריט לפחות אחת לשבוע מנת דג סלמון עסיסי אפוי בתנור.
גם למי שאומר: דגים זה מסובך, דגים זה לא בשבילי… המתכון הזה יוכיח שאין קל ופשוט מאשר להכין דג בתנור. הסוד הוא לטפל בו נכון, ולהוציא מהתנור בזמן מבלי לייבש לו את הנשמה.
אין במתכון הזה כמויות מדוייקות כי למרות שההכנה היא בתנור זה עדיין נחשב בישול, ובישול זה לא אפייה, אפשר לאלתר, לשנות, לגוון…
המרכיבים:
1 ק"ג פילה דג סלמון (טרי או קפוא) פרוס למנות.
1/4- 1/2 כוס שמן זית
1-2 כפות רוטב סויה (אפשר לוותר)
לימון פרוס דק – כולל הקליפה
מלח גס + פלפל גרוס
עשבי תיבול – רוזמרין, טימין, מרווה…
אופן ההכנה:
אם הדג קפוא – יש להפשירו במקרר יום קודם. (חלילה לא במים ולא במיקרוגל)
לוקחים תבנית חסינת חום, מניחים עליה נייר אלומיניום (כדי שיהיה קל לנקות את התבנית) ועליו מניחים נייר אפיה.
יוצקים מעט שמן זית לכיסוי התחתית.
מסדרים יפה את פרוסות הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה.
מעל כל נתח מניחים 1-2 פרוסות לימון דקיקות.
מזליפים שמן זית וזרזיף של רוטב סויה (לא חובה).
זורים מלח גס ופלפל גרוס דק.
אני נוהגת לגוון בעשבי התבלין, לפי מה שיש לי זמין באותו רגע: מחטי רוזמרין, מעט עלי מרווה או טימין.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות למשך 10-15 דקות ללא כיסוי.
בודקים שמוכן באמצעות גירוד עם מזלג בעדינות באמצעו – אם יוצא פירורי – זה מספיק!
האלמנט הכי חשוב במתכון זה הינו זמן האפייה.
מגישים לשולחן ומתמוגגים.
בתיאבון
חיים וטעים
אגב, לידיעת כותבי התפריטים למיניהם. הדג נקרא: סלמון.
לא סולומון. לא סלומון. סתם רציתי שתדעו.