המצרכים:
2 דגי דניס טריים מנוקים
2 לימונים
כף גדושה חמאה
שתי כפות שמן זית
פלפח גרוס ממטחנה
גרידת לימון אחד
מלח גס
5-6 שיני שום פרוסות
3 שיני שום כתושות
פטרוזיליה טריה
פלפל חריף ירוק קטן (לא חובה)
נייר אפיה + נייר אלומיניום
ההכנה:
שוטפים את הדג הייטב, וחורצים בו 3 חריצים אלכסוניים בכל צד.
בקערה קטנה ממיסים את החמאה במיקרו ומערבבים עם שמן הזית. מוסיפים את התבלינים, גרידת הלימון, שום כתוש,פלפל חריף ומיץ מלימון אחד. מערבבים ומורחים תוך כדי עיסוי את הדג מבפנים ומבחוץ.
את השום הפרוס יש לדחוף לחריצים בדג משני הצדדים. את בטן הדג נמלא בפטרוזיליה, ואת הלימון שנותר נחתוך לפרוסות דקות ונשים בבטן ומעל הדג.
נחתוך מלבן גדול של נייר אולמיניום, ועליו חצי גיליון של נייר אפיה. את הדג נניח על הנייר, ונעטוף ונהדק הייטב את הדג עם נייר הכסף, כך שכל הנוזלים יוותרו בתוך הדג ויבשלו אותו.
יש לחמם תנור לחום גבוה, 200 מעלות במצב טורבו ולהניח את הדג על תבנית במרכז התנור. לאחר 30-20 דקות (תלוי בגודל הדג) יש לפתוח את נייר הכסף, ולהעלות את התבנית שלב בתנור לעבור לגריל ולתת צריבה קלה מלמעלה משך חמש דקות
להגיש עם סלט טרי, בתאבון!