המצרכים:
חבילת דגי בקלה קפואים
קופסת רסק עגבניות (אם קונים קטנה יש להשתמש ב 2)
עגבניה רכה גדולה / או עגבניות שרי בשלות
בצל גדול חתוך גס
חצי לימון סחוט + חצי לימון חתוך לפרוסות.
חצי ראש שום מקולף וחתוך לפרוסות
כוס מים רותחים
חבילת כוסברה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב)
שמן זית לטיגון
מלח פלפל
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
כרויה (קימל טחון)
כמון
אופן ההכנה:
ראשית יש לשטוף היטב את הדגים, לחתוך את סנפירי גב אם נשארו, ולנגב. את נתחי הדג יש להשרות מספר דקות במיץ הלימון כדי להוציא ריחות וטעם מר.
בסיר רחב יש לחמם שמן זית, ולטגן את הדגים עד לסגירה. יש לשים לב שלא לבשלם יתר על המידה, יש רק להזהיבם מכל הצדדים.
להסיר מהאש ובשמן שנותר יש לטגן את הבצל והשום, להוסיף את העגבניות, הפלפל החריף ופרוסות הלימון. לאחר שמוזהב היטב, יש להוסיף את רסק העגבניות, ואת המים הרותחים.
לערב ולהוסיף את כל התבלינים. אם לא רוצים חריף, אז מוותרים על פפריקה החריפה ועל הפלפל החריף.
להניח את הדגים ברוטב ולנער לצורך כיסוי הדג מכל הצדדים. יש לבשל על אש נמוכה כ 15-20 דקות, מידי פעם לתת ניעור קל לסיר. את הכוסברה הקצוצה יש לפזר מעל לדג בחמש דקות האחרונות של הבישול.
ניתן להגיש עם אורז לבן, או עם חלה טריה ולנגב את הרוטב.
בתאבון!