גרנולה ביתית

גרנולה ביתית. כל אחד לפי טעמו ועם התוספות האהובות עליו.

בחורה עם מחשב נייד

רגע לפני שהתחיל מבצע 'עמוד ענן' הכנתי גרנולה ביתית ולא ידעתי שהיא תשמש אותי לנשנוש מול שעות של צפייה בטלוויזיה ובין ירידה מהירה למקלט ובחזרה ממנו.

את הגרנולה שלי אני אוהבת מעט מתוקה ועם תוספות שאהובות עליי ולכן כל אחד ואחת יכול להוסיף כאוות נפשו וטעמו.

מצרכים:

500 גר' שיבולת שועל (לא אינסטנט)

חצי כוס סירופ מייפ (או דבש או שילוב של שניהם)

2 כפות שמן

תוספות שלי:

חופן חמוציות,צימוקים,פקאן סיני,בננות יבשות.

ההכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות.

בקערה,לשים את שיבולת השועל והחמוציות.

להוסיף את המייפל והשמן ולערבב היטב עד שכל השיבולת שועל מצופה היטב במייפל.

בתבנית תנור גדולה להניח נייר אפיה ולפזר את שיבולת השועל.

לאפות כ 15-20 דקות ומדי פעם לערבב.

הגרנולה מוכנה כאשר היא מקבלת צבע מעט זהוב/חום וקראנצ'ית בפה. (אפשר לטעום)

להוציא מהתנור ולקרר. לאחר הקירור להוסיף את כל שאר התוספות האהובות עלינו ,לערבב היטב להכניס לצנצנת ולסגור היטב. נשמר המון זמן.

הללויה!! הצלחתי לכתוב את הפוסט בלי אזעקה ובלי לרדת מקלט. בתקוה לשקט ובטחון לכולנו:)