גריל בר יפאני ב"שוק צפון"

דוכן האוכל היפאני של "מיאזקי" בשוק צפון, הוא תמיד מהסואנים ביותר והמועדפים ביותר. אין סיבה להתפלא, כאשר השף של המקום הוא לא אחר מאשר יובל נריה בעל מסעדת טאיזו הידועה.

לאוהבי שוק צפון ברמת החייל, דוכן האוכל היפאני של "מיאזקי" הוא תמיד מהסואנים ביותר והמועדפים ביותר. אין סיבה להתפלא, כאשר השף של המקום הוא לא אחר מאשר יובל נריה בעל מסעדת טאיזו, אחת המסעדות הטובות בארץ, עטרת פרסים, והוא עצמו שייך לצמרת השפים בישראל. בטאיזו בן נריה מציג אינטרפרטציה אישית ומקומית למאכלי רחוב מחמש מדינות בדרום מזרח אסיה: הודו, סין, תאילנד, וייטנאם וקמבודיה.

מיאז 7

את "מיאזקי" בשוק צפון פתח יובל נריה לפני 3 שנים, בשנת 2016 כאשר גל אוכל רחוב שטף ועדיין שוטף את המדינה ואת העולם. התפריט הקצר מורכב מבורגרים, ראמן ותוספות. ואם נראה לכם שהתפריט הזה אינו מגוון, כאשר תטעמו כמונו מהמנות שהוגשו לנו, אתם תחזרו לשם עוד ועוד, וגם לא תוותרו על משלוחים הביתה.

8877

התפריט של Miazaki בנוי סביב גריל הרובטה (גריל יפני), שנבנה במיוחד עבור המסעדה בלונדון. הגריל בן שתי הקומות מופעל ע"י גחלי בינצ'וטן מעץ אלון יפני, המספקות טמפרטורה גבוהה מאוד, ומעניקות חריכה חזקה בשילוב ארומה עדינה של עישון. ההמבורגרים, מנות הצד, מרקי הראמן ושיפודי הראמן, מתחילים בצלייה על גריל הרובטה, והראמנים מוגשים עם שיפוד הנצלה גם כן.

מהו בעצם ראמן?

ראמֶן היא מנת מרק אטריות יפנית. ישנן מספר גרסאות למאכל, אך משותף בכולן הן איטריות חיטה דקות, לרוב בציר עוף או בקר, אם כי ישנן גרסאות ללא ציר (הנקראות לעיתים "ראמן קייצי") וגרסאות בציר טבעוני. מעל האטריות נהוג להוסיף מגוון תוספות, לפי סגנון המנה. בין התוספות ניתן למצוא אצות, ביצה קשה למחצה, בצל ירוק, נבטי שעועית ועוד. לכל מחוז ביפן התמחות משלו בתחום הראמן: מהטוֹנְקוֹטסוּ ראמן (tonkotsu) של מחוז קיושו, עד למיסו ראמן של מחוז הוקאידו.

בתחילת שנות ה-80 הראמן הפך לסמל תרבותי יפני ולמאכל הלאומי של יפן, ונלמד מנקודות מבט רבות. במקביל, סוגי ראמן מגוונים ומקומיים יצאו לשווקים. מוזיאון הראמן נפתח ביוקוהמה בשנת 1994.

מיאזקי 1

RAMEN ב"מיאזקו":

טבאסאקי / ₪62

אטריות חיטה דקות, מרק עוף עשיר, בוניטו, ביצה כבושה באפר, מחית שומשום קלוי, בצל ירוק, שמן שום שחור ושיפוד נתחי פרגית.

שויו ראמן / ₪59

מרק עוף צח וסויה, אטריות חיטה דקות, בצל ירוק, פטריות שחורות, ביצה כבושה באפר ושיפוד נתחי פרגית.

ספייסי מיסו / ₪62

מרק עוף ומיסו חריף, אטריות חיטה דקות, מיסו אדום, מחית צ'ילי, ביצה כבושה באפר, בצל ירוק, תירס, פטריות שחורות, שומשום קלוי ושיפוד נתחי פרגית.

סאיישוקו / ₪59

אטריות חיטה דקות, מרק ירקות עשיר, ביצה כבושה באפר, בצל ירוק, שומשום קלוי, פטריות שחורות ושיפוד טופו-פטריות

מיאז 4

הבורגרים שבתפריט:

שלושת ההמבורגרים יוצאים היישר מהגריל של גחלי בינצ'וטן ביבוא מיוחד מיפן, המעניקות לבשר חריכה חזקה, בשילוב ארומה עדינה של עישון.

נטע קפלן מנהל המקום: "הבשר הינו תערובת טרייה שאנחנו מכינים כל בוקר, כאשר את הארומה היפנית הוא מקבל מגריל הרובטה, בתוספת זיגוג של רוטב יפני שאנחנו מכינים במקום".

שמחנו לשמוע שאצלם השף דווקא בוחר בבשר רזה, כי לדעתו השומן מפריע לבשר לקבל את הטעמים.

21

בורגר

המבורגרים של 200 גר׳ הינם מבשר רזה הניצלים בגריל רובטה, המספקים חריכה חזקה וארומה מעושנת, נעימה ועדינה.

YAKIBURGER / ₪52

המבורגר יפני קלאסי בלחמנייה תוצרת בית, חסה אמריקאית, בצל סגול וחמוצים. תוספת צ׳דר / ₪8 , דאבל יאקי בורגר / ₪18

CHEESEBURGER / ₪58

המבורגר המגיע יחד עם אטריות ראמן עבות (ללא לחמניה), צ׳דר אמריקאית ופלפל שחור

SPICYMISO BURGER / ₪58

המבורגר המגיע יחד עם אטריות ראמן עבות (ללא לחמניה), רוטב מיסו חריף וביצה רכה.

התוספות גם הן מיוחדות: Side סלט ירוקים וואסבי תפוחים / ₪16, Side תירס צלוי בחמאת מיסו / ₪18, Side סלט קיסר האחרון / ₪18, Side תירס מתוק / ₪18 Side סלמון טורו טוקיו היט / ₪28.

20

הלהיט הוא ללא ספק תירס צלוי בחמאת מיסו, וצ'יפס אוממי עם רוטב צ'דר ואצות.

הלחמניה של ה"יאקי בורגר", הינה כמובן תוצרת בית, רכה במיוחד, אותה פיתחו בן נריה ואנה שפירו, השף קונדיטורית של טאיזו. את הלחמניות אופים מידי יום, כמו גם את החמוצים היפניים שכובשים כאן לבד, הרטבים, ואפילו את העגבניות לקטשטופ הביתי, מכינים במקום.

לשתיה בחרנו בהמלצת המנהל בבירה "טאיזו" המבוססת על יוזו, פרי יפאני בטעמו הדומה לאתרוג לימוני אשר מבשלת "אלכסנדר" מכינה במיחוד עבור קבוצת טאיזו.

מיאז 3

נטע קפלן מנהל המקום הינו בן 22 בלבד, שעבד כאן אחרי הצבא, ואח"כ הפך להיות מנהל המקום. מדגיש נטע: "היום הנטייה לאוכל פשוט יותר, טעים ונגיש. היום לא חייבים לאכול במסעדת פאר ולשלם מחיר יקר, כדי ליהנות מאוכל משובח במחיר סביר. אנחנו ועוד מסעדות רחוב המצטרפות לטרנד העולמי, הם ההוכחה לכך".

מיאז 2

נטע קפלן

בשעות היום הלקוחות ברובם ההייטקיסטים של רמת החייל, שנהנים מארוחות עסקיות הקיימות כל היום. אחרי שעות העבודה, מגיעים ל"מיאזקי" בשוק צפון, תושבי האזור המבינים אוכל משובח מהו. כמו כן קיים שרות משלוחים כל היום. "שוק צפון" נכון להיום, פתוח עד 10 בלילה כל יום (מלבד שישי-שבת, שכן אז המקום סגור).

Untitled-1-1

מיאזקי בשוק צפון  – גריל בר יפאני

כתובת: "שוק צפון" – ראול ולנברג 20, תל אביב יפו

שעות פתיחה: ראשון-חמישי 11:00-22:00, שישי 12:00-16:00

טלפון: 03-800-9999

http://miazaki.co.il/ – אתר המסעדה

החיים על פי בלה
יועצת תקשורת, עיתונאית בנשמה, מחוברת בטבור לסצנה התל-אביבית, אוהבת את החיים הטובים, ומזמינה אתכם ליהנות יחד איתי.