כבר בכניסה חשתי את פרפורי הלב של השמחה.
אצלי הלב מודיע שהולך להיות לי כיף.
נכנסתי לג'מעה והספקתי לתעד את המרחב לפני שכל הבנות הגיעו.
הבנתי שכאן לא ישאלו אותי כל שנייה : גברת טעים לך??? הכל בסדר??? (בשלב הזה אני תמיד תקועה עם עלה חסה בשרני שאמור להבלע בכדי שאתן תשובות מנומסות וישאירו אותי לבד עם הצלחת.)
אני שחקנית ועיניי ומוחי מתרגמים את כל החוויות שלי לתמונות לפעמים אלה תמונות ממופעים קומיים, תאטרון, וגם סרטים.
אני כבר מרגישה שאני הולכת ל"אכול פה סרט" שהולך לקבל ממני אוסקר.
ברוך בואך אירית דגמי לג'מעה אברבנאל 36 שכונת פלורנטין תל-אביב.
"משחק השפים" הולך להתחיל תשארו איתי אחרי התמונות.
האזור מוכר לי היטב, מזה שנתיים חברתי מאירה גוראי רז הצלמת ואני פוקדות את שכונת פלורנטין ורודפות אחר הקירות העוטים ציורי גרפיטי ללא שובע .
אמרתי שובע ועם המילה הזו אני חוזרת לג'מעה שזהו שמה של המסעדה המיוחדת שהוזמנו אליה.
במרפסת הקטנה ממוקמת פינת ישיבה מוארת בנרות שמבטיחה אווירה סקסית מהולה בהרגשה ביתית.
נכנסנו לחדר שהוא הכל כלול.
המטבח, שולחן ההסעדה, הכלים בארונות הזכוכית, שולחן הכתיבה עם המחשב, ושלושה בחורים צעירים, יצירתיים, שמשדרים תשוקה עזה לקונספט המיוחד שאני הולכת לספר עליו.
היינו בסה"כ תשע בנות, כולנו בלוגריות בסלונה מחוברות על רקע היותנו כותבות כל אחת את עולמה שלה.
התישבנו לרוחב השולחן הענק שממוקם כאי במרכז החדר, ושני השפים הבעלים הציגו את עצמם.
עומר ומתן נפגשו במטבח של הוטל מונטיפיורי, עבדו יחד תקופה ומשם צמחה חברות והתחברות שהובילה אותם ליזום את ג'מעה.
הקונספט ארץ ישראלי.
שני השפים ספגו את המטבח של אמא, סבתא.
רכשו טכניקות במסעדות היוקרה בהן עבדו בעבר, עשו אחד ועוד אחד וחיברו את הבית עם הקידמה, וכך נולדה הג'מעה מסעדת שפים.
ההרגשה שלי שהולכת להתרחש כאן חוויה שונה ממה שידעתי עד כה.
הבחור השלישי שמו צור לסטר יינן שמלווה את שני השפים במהלך הארוחה ומתאים לכל שלב את סוג היין בקפידה לאחר ששלושתם " הכינו את שיעורי הבית" לקראת בואנו.
צור בן 25 סטודנט לייננות ובעל עסק לייעוץ ובניית תפריטי יין וקוקטיילים והרכות למסעדות וברים ובעל עסק לסדנאות יין וקוקטיילים.
הקונספט של צור: "שמתי לעצמי דגש על הבאת עולם האלכוהול והיין לקהל הרחב במטרה להוציא אותו מהמעמד הגבוהה וולהנגיש אותו לכל אדם".
הבחור מתמצא היטב ויש מה ללמד ממנו בייננות. ההסבר שלו מדייק את תשומת הלב שלנו לחיבור בין המנה המוגשת לטעם המיוחד של היין.
הארוחה כללה תשע מנות מפתיעות ומשובחות כשאת כולן שני השפים המדליקים, הסובלניים, והמוכשרים מכינים און ליין לנגד עינינו המסוקרנות והבוחנות.
כל שלב מוסבר לפרטי פרטים עד כדי דקויות כגון הסיבות לבחירת השילוב בין המרכיבים והרכיבים. גם הצלחת מותאמת לאופי המנה וכל התהליך עשוי כעבודת אומנות .
אני הרגשתי שאני בסטודיו שמתמחה ב:תאטרון,פיסול, וציור .
אומנות רב תחומית שבשיאה מובילה לאכילה המלווה בקולות התפעלות שתואמות את מחיאות הכפיים בתאטרון.
המקום היה אפוף באסתטיקה מהמראה הכללי של החדר, מתנועות הידיים של השפים, אפילו המוסיקה הותאמה בנועם.
בין לבין גם אנחנו הצגנו את עצמנו ואפילו השתתפנו במשחק הכרות שמותאם לערב שכזה ולא אגלה בכדי לשמור לכן את ההפתעה.
המנות הוגשו באלגנטיות, בקצב מעולה, טעימות, מפתיעות, ויפות מראה.
דוגמא למנה משובחת אחת וליין אחד שהוגש .
מנה5: סינטה צרובה על צרור תרד טורקי מהתנור, פאווה תפו"א, תמרים מעושנים קלות ברוזמרין וטימין. על הבשר מוגש ציר בקר (30 שעות) שצומצם עם תמרים.
היין :למנת הסינטה בחרתי בסירה רזרב 2015 של יקב טוליפ. יקב טוליפ הינו יקב מיוחד אשר משלב אנשים בעלי מוגבליות בעבודה ונמצא בתוך כפר תקווה, כפר לאנשים עם מוגבלויות.
מטרת היין הייתה, בעזרת טעמיו החזקים אך הלא משתלטים, להוות ליווי עם מעט קונטרסט למנה, במטרה להדגיש את טעמי הבשר המעולים. היין הוא יין זוכה פרסים וב2014 זכה בתחרות הסירה מהנחשבות בעולם.
בסוף הארוחה ממש אחרי הקינוח קמנו כל הבנות לצלילי מוסיקה מזרחית ורקדנו את השגעת שלנו. משהו שלא תיכננו אבל זו היתה אקסטזה של פרץ חושים אחרי כמעט שלוש שעות של תאטרון האוכל והתרגשויות.
השפים הצעירים והמוכשרים הוכיחו גם את יכולתם להשתלב בריקוד פרוע.
ונשאר לי רק לומר ממליצה,ממליצה,ממליצה.
אירית.
מה אומרים השפים על הקונספט של ג'מעה.
רצינו לראות את האנשים שאנחנו מבשלים להם מבלי שמלצר יצטרך לתווך ביננו, אחת הסיבות המרכזיות להיותנו טבחים היא להסב לאנשים הנאה בעזרת האוכל ולכן האינטרקציה איתם היא מאוד חשובה לנו.
כשאתה מבשל למספר מצומצם של אנשים אתה יכול לבחור את חומר הגלם בקפידה וגם לתת לו את היחס המגיע לו.
המטבח שלנו הוא מטבח עונתי ישראלי, אנחנו מבשלים חומרי גלם ישראליים בטכניקות בישול חדשניות מכל העולם בנוסח ישראלי כמו שאנחנו רואים את ישראל 2018, שילוב בין הקולינריה העתיקה של ארץ ישראל לבין הקולנריה שעם ישראל הביא איתו מהגלות.
על הג'מעה:
עומר אמיר – 0543178779
אינסטגרם – omeramirr
מתן שלו – 0503779773
אינסטגרם – matanishalev
ג'מעה – jamaha
אינסטגרם – jamahatlv