מפגש הג'מעה שלנו עם הג'מעה שלהם. jamaha tlv מסעדת שפים בפלורנטין.

הבנתי שכאן לא ישאלו אותי כל שנייה : גברת טעים לך??? הכל בסדר??? (בשלב הזה אני תמיד תקועה עם עלה חסה בשרני שאמור להבלע בכדי שאתן תשובות מנומסות וישאירו אותי לבד עם הצלחת.)
אני שחקנית ועיניי ומוחי מתרגמים את כל החוויות שלי לתמונות לפעמים אלה תמונות ממופעים קומיים, תאטרון, וגם סרטים.
אני כבר מרגישה שאני הולכת ל"אכול פה סרט" שהולך לקבל ממני אוסקר.

כבר בכניסה חשתי את פרפורי הלב של השמחה.

אצלי הלב מודיע שהולך להיות לי כיף.

נכנסתי לג'מעה והספקתי לתעד את המרחב לפני שכל הבנות הגיעו.

הבנתי שכאן לא ישאלו אותי כל שנייה : גברת טעים לך??? הכל בסדר???  (בשלב הזה אני תמיד תקועה עם עלה חסה בשרני שאמור להבלע בכדי שאתן תשובות מנומסות וישאירו אותי לבד עם הצלחת.)

אני שחקנית ועיניי ומוחי מתרגמים את כל החוויות שלי לתמונות לפעמים אלה תמונות ממופעים קומיים, תאטרון, וגם סרטים.

אני כבר מרגישה שאני הולכת ל"אכול פה סרט" שהולך לקבל ממני אוסקר.

ברוך בואך אירית דגמי לג'מעה אברבנאל 36 שכונת פלורנטין תל-אביב.

"משחק השפים"  הולך להתחיל תשארו איתי אחרי התמונות.

29176875_10156188297219185_3177599509194604544_o

29178191_10156188297334185_1480432032445104128_o

הוזמנתי על ידי גבירה וולקוביץ חברתי הבלוגרית בעלת "גבירה עיצובים" ליומולדת של נטע לי בג'מעה בשכונת פלורנטין.

28700835_10156401167199301_2258177393289943251_o

האזור מוכר לי היטב, מזה שנתיים חברתי מאירה גוראי רז הצלמת ואני פוקדות את שכונת פלורנטין ורודפות אחר הקירות העוטים ציורי גרפיטי ללא שובע .

אמרתי שובע ועם המילה הזו אני חוזרת לג'מעה שזהו שמה של המסעדה המיוחדת שהוזמנו אליה.

במרפסת הקטנה ממוקמת פינת ישיבה מוארת בנרות שמבטיחה אווירה סקסית מהולה בהרגשה ביתית.

נכנסנו לחדר שהוא הכל כלול.

29136588_10156188297254185_4137343168762871808_o

29216630_10156188297269185_36496750885732352_o

המטבח, שולחן ההסעדה, הכלים בארונות הזכוכית, שולחן הכתיבה עם המחשב, ושלושה בחורים צעירים, יצירתיים, שמשדרים תשוקה עזה לקונספט המיוחד שאני הולכת לספר עליו.
היינו בסה"כ תשע בנות, כולנו בלוגריות בסלונה מחוברות על רקע היותנו כותבות כל אחת את עולמה שלה.
התישבנו לרוחב השולחן הענק שממוקם כאי במרכז החדר, ושני השפים הבעלים הציגו את עצמם.

עומר ומתן נפגשו במטבח של הוטל מונטיפיורי, עבדו יחד תקופה ומשם צמחה חברות והתחברות שהובילה אותם ליזום את ג'מעה.

הקונספט ארץ ישראלי.
שני השפים ספגו את המטבח של אמא, סבתא.
רכשו טכניקות במסעדות היוקרה בהן עבדו בעבר, עשו אחד ועוד אחד וחיברו את הבית עם הקידמה, וכך נולדה הג'מעה  מסעדת שפים.
ההרגשה שלי שהולכת להתרחש כאן חוויה שונה ממה שידעתי עד כה.
29214085_10156191015369185_3378836658500665344_o
29186559_10156191015419185_3486125564325003264_o
29196412_10156191015454185_4042749069574012928_o
הבחור השלישי שמו צור לסטר יינן שמלווה את שני השפים במהלך הארוחה ומתאים לכל שלב את סוג היין בקפידה לאחר ששלושתם " הכינו את שיעורי הבית" לקראת בואנו.

צור בן 25 סטודנט לייננות ובעל עסק לייעוץ ובניית תפריטי יין וקוקטיילים והרכות למסעדות וברים ובעל עסק לסדנאות יין וקוקטיילים.

הקונספט של צור: "שמתי לעצמי דגש על הבאת עולם האלכוהול והיין לקהל הרחב במטרה להוציא אותו מהמעמד הגבוהה וולהנגיש אותו לכל אדם".

הבחור מתמצא היטב ויש מה ללמד ממנו בייננות. ההסבר שלו מדייק את תשומת הלב שלנו לחיבור בין המנה המוגשת לטעם המיוחד של היין.
הארוחה כללה תשע מנות מפתיעות ומשובחות כשאת כולן שני השפים המדליקים, הסובלניים, והמוכשרים מכינים און ליין לנגד עינינו המסוקרנות והבוחנות.
29187266_10156191015349185_9058318870326018048_o
כל שלב מוסבר לפרטי פרטים עד כדי דקויות כגון הסיבות לבחירת השילוב בין המרכיבים והרכיבים. גם הצלחת מותאמת לאופי המנה וכל התהליך עשוי כעבודת אומנות .
אני הרגשתי שאני בסטודיו שמתמחה ב:תאטרון,פיסול, וציור .
אומנות רב תחומית שבשיאה מובילה לאכילה המלווה בקולות התפעלות שתואמות את מחיאות הכפיים בתאטרון.
המקום היה אפוף באסתטיקה מהמראה הכללי של החדר, מתנועות הידיים של השפים, אפילו המוסיקה הותאמה בנועם.
בין לבין גם אנחנו הצגנו את עצמנו ואפילו השתתפנו במשחק הכרות שמותאם לערב שכזה ולא אגלה בכדי לשמור לכן את ההפתעה.
המנות הוגשו באלגנטיות, בקצב מעולה, טעימות, מפתיעות, ויפות מראה.
דוגמא למנה משובחת אחת וליין אחד שהוגש .

מנה5: סינטה צרובה על צרור תרד טורקי מהתנור, פאווה תפו"א, תמרים מעושנים קלות ברוזמרין וטימין. על הבשר מוגש ציר בקר (30 שעות) שצומצם עם תמרים.

29186834_10156191015404185_1997947429512544256_o

 היין :למנת הסינטה בחרתי בסירה רזרב 2015 של יקב טוליפ. יקב טוליפ הינו יקב מיוחד אשר משלב אנשים בעלי מוגבליות בעבודה ונמצא בתוך כפר תקווה, כפר לאנשים עם מוגבלויות.
28828208_10156401168299301_238937855654993322_o
מטרת היין הייתה, בעזרת טעמיו החזקים אך הלא משתלטים, להוות ליווי עם מעט קונטרסט למנה, במטרה להדגיש את טעמי הבשר המעולים. היין הוא יין זוכה פרסים וב2014 זכה בתחרות הסירה מהנחשבות בעולם.
בסוף הארוחה ממש אחרי הקינוח קמנו כל הבנות לצלילי מוסיקה מזרחית ורקדנו את השגעת שלנו. משהו שלא תיכננו אבל זו היתה אקסטזה של פרץ חושים אחרי כמעט שלוש שעות של תאטרון האוכל והתרגשויות.
28698883_10156400644559301_70286483555998655_o 28698582_10156400641804301_1305662726316660687_o 28619436_10156400640999301_4152988286581554888_o 28827349_10156400645794301_9293408192517962_o
השפים הצעירים והמוכשרים הוכיחו גם את יכולתם להשתלב בריקוד פרוע.
ונשאר לי רק לומר ממליצה,ממליצה,ממליצה.
אירית.
 
מה אומרים השפים על הקונספט של ג'מעה.

רצינו לראות את האנשים שאנחנו מבשלים להם מבלי שמלצר יצטרך לתווך ביננו, אחת הסיבות המרכזיות להיותנו טבחים היא להסב לאנשים הנאה בעזרת האוכל ולכן האינטרקציה איתם היא מאוד חשובה לנו.

כשאתה מבשל למספר מצומצם של אנשים אתה יכול לבחור את חומר הגלם בקפידה וגם לתת לו את היחס המגיע לו.

המטבח שלנו הוא מטבח עונתי ישראלי, אנחנו מבשלים חומרי גלם ישראליים בטכניקות בישול חדשניות מכל העולם בנוסח ישראלי כמו שאנחנו רואים את ישראל 2018, שילוב בין הקולינריה העתיקה של ארץ ישראל לבין הקולנריה שעם ישראל הביא איתו מהגלות.

על הג'מעה:

29060697_10156401168379301_6482420642603586989_o

עומר אמיר – 0543178779

פייסבוק – omer amir

אינסטגרם – omeramirr

מתן שלו – 0503779773

פייסבוק – matan shalev

אינסטגרם – matanishalev

ג'מעה – jamaha

פייסבוק – jamaha tlv

אינסטגרם – jamahatlv

על היין צור לסטר דף הפייסבוק

צילום:מאירה גוראי רז

אירית דגמי - אשה בגיל השלישי.
כששואלות אותי איך התחלתי את העסק שלי "העגילים של אירית דגמי", אני מספרת שאני אשה כזו שהחלומות שלה מגשימים אותה.​את סוג העגיל הזה עם שלושת המרקיזות משובצות בשלל צבעים אני עונדת מעל עשור.פה ושם חברות ביקשו שאכין גם להן וזה התנהל כעגילי אירית והחברות שלה.​יום אחד העלתי פוסט לפיסבוק שלי וסיפרתי על העגילים.​הפוסט יצר עניין ונשים החלו להתעניין בעגילים ושאלו אם אני מוכרת? אמרתי כן.​ומאז הכל היסטוריה.​אני נשאלת למה דווקא הצורה הזו ולמה רק את הצורה הזו אני משבצת ומוכרת?​התשובה שלי:​יש משהו בנפילה הזו של שלושת המרקיזות שצורתן כצורת עלים,ומניסיוני גיליתי שהדגם הזה מחמיא לכל אשה שעונדת אותם ונראה כאילו עיצבו אותם רק בשבילה.