לפני חצי שנה הכרתי את מאפה השוקולד חלווה של לחמנינה והתאהבתי. כל המאפים שטעמתי לפניו ואחריו לא השתוו במרקם העשיר והמילוי המתוק המתוק הזה שמכיל שוקולד וחלווה. מדובר במאפה כבד, ממלא, ארוחה של ממש שאפשר להתחלק בו בכיף עם שותף לחטא המתוק (אבל מי שאוכל לבד אוכל יותר).
חומרים להכנת שנייק שוקולד חלווה ביתי:
לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית
2/3 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
10 כפות שמן
1/4 כפית מלח
4 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס מים פושרים
למילוי שוקולד חלווה:
150 גרם חמאה מומסת
250 גרם חלבה מפוררת
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
הוראות הכנה:
1. מכינים בצק: בקערת מיקסר מערבבים את השמרים והקמח. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים (עם וו הלישה) במהירות בינונית-נמוכה במשך 2 דקות.
2. יוצרים כדור מהבצק, מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מכינים את המילוי: ממיסים במיקרוגל את החמאה. מוסיפים את שוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. מרפדים את תבניות המאפין בנייר אפייה, לוקחים מהבצק כדורים ומגלגלים לצורה שאתם רוצים לתבניות מאפין, ועליו מורחים את המילוי ומפזרים חלווה בתוך או מעליו, לפי טעמכם
5. מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהמאפים משחימים
ועוד ממלכת המאפים הקנויה: כשהגענו ללחמנינה לקנות את המאפה האהוב, החלטנו לשבת ולהזמין שוקו קר שהיה מלא בשוקולד בתחתית הכוס ועוגיות משני סוגים: ג'מבו שוקולד צ'יפס ממולאות בקרם עדין של חמאת בוטנים, וג'מבו נוגט, עוגיית שכבות של בצק פריך על חמאה וקרם נוגט. ארזנו חלק הביתה ושמרנו את המאפה לארוחת הבוקר שלמחרת.
לא יכלנו לוותר גם על לחם נלסון, לחם דגנים דחוס, מלא בכל טוב שמזכיר יותר מרקם של עוגה. לקחתי כיכר אחת הביתה, פרסתי ומיד חטפתי לי פרוסה עם גבינת שמנת בצל ועגבניות שרי ליד.