גם טעים, גם בריא?

הוצאת מטר החביבים שלחו לי את הספר החדש "גם טעים גם בריא", פרי עבודה משותפת של השף עומר מילר, אלינוער רבין ופרופ' דן טרנר.

כל עבודת הספר היא סוג של שליחות ונסיון להקל באמצעות תזונה על חולי קרוהן, קוליטיס, צליאק, תסמונת המעי הרגיז והסובלים מאי סבילות ללקטוז. למעשה ישנם גם הרבה אנשים שמתוך מודעות בריאותית הפסיקו לאכול ולשתות חלב וגם הם יכולים להפיק תועלת מהמתכונים בספר.

המחשבה העומדת מאחורי הספר מבורכת וגם הביצוע העדין והצילומים יפים.

ספר מתכונים טבעי

קראתי את המתכונים ואפילו ניסיתי אחד מהם. אופן ההכנה בכולם מאוד קל וידידותי. וישנו סוג של "סימון" המלווה כל מתכון ובאמצעותו ניתן לראות לאיזה מצב המתכון מתאים, כשרוב המתכונים מכוונים לתת מענה למרבית הרגישויות.

דבר אחד קטן צרם לי והוא השימוש בסוכר לבן בלפחות 11 מתכונים (אחרי 11 פשוט הפסקתי לספור). בספר כזה לא הייתי רוצה לראות בכלל את המילה "סוכר" מופיעה בכלל. כל שכן סוכר לבן.

אפשר גם לאתגר את הקהל הישראלי בחומרי גלם "סופר פוד" כמו זרעי ציה, גוג'י ברי ולא להישאר בקונפורמיות.

רק בריאות,

לילך

לילך
בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא ♥ בקרו אותנו גם בדף הפייסבוק "אמא טבע".