גל בוכניק
שף קונדיטור וותיק ומוערך וזוכה תכנית הטלוויזיה
"משחקי השף – קונדיטור"
פתח בית ספר למקצועות האפיה והקונדיטוריה בחיפה
צילום: סברינה בלהסן נימצוביץ
גל בוכניק, שף קונדיטור וותיק ומוערך הפועל בתחום הקונדיטוריה מזה למעלה מ- 20 שנה פתח לאחרונה בית ספר קולינרי למקצועות האפיה והקונדיטוריה בצ'ק פוסט, חיפה.
מדובר בפרויקט של ממש,. בית הספר משתרע על 160 מטר וילול 2 כיתות לימוד בגודל של 40 מטר כל אחת. כל כיתה מתאימה ל- 12 תלמידים. הכיתות מאובזרות במשטחי אידוקציה חד פאזי, מוטות בלנדר, מיקסרים, תנורים מקצועיים לאפית מאפים ולחמים, פרייזר שוק מרדדת, מקפיאים, מקררים מעבדי מזון ומיקרוגלים.
צילום: סברינה בלהסן נימצוביץ
"מדובר בבית ספר מקצועי ומאובזר בסטנדרטים הגבוהים ביותר" אומר בוכניק. במקום מתקיימות סדנאות אומן מהארץ ומחו"ל, קורסים מקצועיים קצרים וארוכים. סדנאות יומיות והשתלמויות במגוון נושאים. במהלך החודשיים הקרובים (אפריל – מאי) יתקיימו במקום קורס קונדיטוריה מעשי (13 מפגשים), סדנת זילוף, קורס עוגיות מרוקאיות למימונה, שמרים כרוכים ועוגות בוקר, שוקולד ופרלינים, עוגות וקינוחי ראווה, מקרונים, שבועות, סדנת ילדים בחופשת הפסח ועוד.
גל בוכניק שילב חזון עם עשייה והחליט כי ראוי לחגוג את פתיחת בית הספר בסדנא מעשית שמתקשרת עם חג הפסח הקרב ועיקרה סדנת עוגיות מסורתיות לחג המימונה שנחגג בסוף ימי הפסח.
צילום לבנה רייזר
מצאתי עצמי מוזמנת ליטול חלק בסדנא מיוחדת זו שבה ניגלו סודות אפיית העוגות ובהן מסאפן, שבקיות, עוגיות בוטנים , עוגיות קוקוס, מרציפנים, מקרוד ועוד רבות וטובות.
העוגיות המרוקאיות הינן פרווה ברובן שכן הן נאכלות לאחר ארוחה בשרית.
גל מספר על עצמו כי דרכו בענף לא הייתה קרל מראשיתה תחילת דרכו של גל לא היתה קלה לדבריו: "הזכיה בתוכנית היא תעודת ההצטינות היחידה שקיבלתי בחיי ולכן היא משמעותית לי כל כך" מסביר גל בוכניק "אף פעם לא הצטיינתי לפני כן, בבית הספר סבלתי מהפרעות קשב וריכוז שלא אותרו וטופלו, בכיתה ט כבר המליצה המנהלת לסלק אותי".
סדנת האפייה הראשונה שלו התקיימה עם חמישה משתתפים "אבל הרגשתי שזה תופס. את הסדנה השנייה כבר קיימתי בירושלים. נפרדתי מהעבודה כסוכן מכירות. התחלתי לפתח את הסדנאות והייצור. סוף סוף התחלתי להרוויח. הרגשתי שאני קוטף את הפירות של מה שהשקעתי כל החיים".
בשנתיים האחרונות בוכניק הפסיק לייצר והתרכז בעבודתו כמרצה בסדנאות, בנוסף הוא נותן ייעוץ עסקי וקולינרי לחברות גדולות בשוק בנושאים כמו פיתוח מתכונים ופרזנטציות עסקיות, נרשם לתחרות "משחקי השף קונדיטור" וזכה במקום הראשון, הקים את בית הספר ובקנה ישנם שיתופי פעלה ומיזמים עם חברות קמחים, ספר מתכונים ועוד.
נראה כי לאחר כ- 20 שנים של עבודת יצור בתחום הקנדיטוריה, כולל ניהול קונדיטוריה מפוארת בכרמיאל, מתמקד טל בוכניק בעבודתו כמרצה בסדנאות, בנוסף הוא נותן ייעוץ עסקי וקולינרי לחברות גדולות בשוק בנושאים כמו פיתוח מתכונים ופרזנטציות עסקיות. בד בבד עם הקמת בית הספר החדש הוא שוקד על שיתופי פעלה ומיזמים עיסקיים נוספים.
חג פסח כשר ושמח – והרבה הרבה מתוק
לפרטים על לוח הסדנאות: https://galbuchnik.co.il/
לדף הפייסבוק – לחצו כאן .