ג'לי פירות

היום בפינתנו: ״כי קיץ וחם״ – ג׳לי פירות
אין כאן הרבה שלבי הכנה או הסברים מסובכים, אבל יש תמונות.
קליל, מהיר, להכנה עם ילדים – כמובן.

והיום בפינתנו: ״כי קיץ וחם״
וצריך לעשות משהו עם הילדים,
שלא יוביל לעילפון – ג׳לי פירות.
 
אין כאן הרבה שלבי הכנה או הסברים מסובכים, אבל יש תמונות. 
המצרכים:
 
 
אבקת ג׳לי בטעמים 
מים רותחים
פירות העונה
תבניות להכנת קרח
 
 
ההכנה:
 
 
 
– מכינים את הג׳לי על פי ההוראות על הקופסא (מים רותחים ולערבב עד שנמס). 
– מקלפים (לא חובה, אנחנו העדפנו ככה) וחותכים פירות לקוביות. 
מכירים את המכשירים האלה שרואים בערוצים וקטלוגים מסוימים שמבטיחים לכם
לחתוך הכל לקוביות שוות, בקלות ובמהירות?
בפועל זה לא ממש עובד וגם אין כח לנקות בין הסכינים.
אבל מילא, הפעם התחשק לנו קוביות קטנטנות ושוות.
 
את הענבים הילדים חתכו בינתיים בעצמם (סכין פלסטיק),
כדי שאני אוכל לחתוך עם המכשיר את השאר,
בלי האצבעות שלהם…
– לוקחים תבנית להכנת קרח ומסדרים בכל ריבוע מעט פירות.
  כמה? שכבה דקה בתחתית. 
– מעל, ממלאים בג׳לי. לא כשהוא רותח, כשמתחיל להתגבש. 
– מכסים ומכניסים למקפיא. 
כאן החלק הקשה – סבלנות.
 
במקרה שלנו, הילדים אכלו את הפירות שנשארו ודווקא לא רצו
לטעום משאריות הג׳לי הלא קפוא (ובקיצור – סבבה). 
כמובן שיש גם תבנית מבוגרים.
אותו הדבר אבל עם תוספת וודקה (כרגיל). 
 

 

התוצאה הסופית לפניכם:

 

אפשר כמובן (תמיד) להשתעשע עם פרצופים

 

 

קחו בחשבון שמדובר בג'לי קפוא ולא ממש בקרח ולכן הוא נמס מהר.

להוציא ולאכול (זאת בכל מקרה המטרה, לא?) 

המשך חופש נעים וקריר