גלילת פילאס ממולאת תפוחים וחמוציות

בצק פילאס ממולא בתפוחים וחמוציות בטעם חמאה עשירה ומתוקה נפלא ליד קפה ועוד יותר עם כדור גלידה

גלילת פילאס ממולאת תפוחים וחמוציות

למצרכים:

1 חב' בצק פילאס

למילוי:

12 תפוחים (עדיף גרנד סמית) מקולפים וחתוכים לקוביות

150 גרם סוכר

100 גרם חמאה

חופן חמוציות

אופציה – קינמון

1/2 כוס פירורי לחם/פירורי ביסקוויט

להכנה:

במחבת גדולה שמים את החמאה, קוביות תפוחים וסוכר ומטגנים עד שהתפוחים מעט מתרככים (אל דנטה). מוסיפים את החמוציות מערבבים, מטגנים עוד 2 דקות ומקררים. אם יש נוזלים לסנן.

להפשיר את הבצק.

לפתוח את הבצק (שמגיע מגולגל) על משטח עבודה. לפזר באיזור שקרוב אלינו מעט פירורי לחם/ביסקוויט ומעל לשים מנה גדושה של מילוי תפוחים בצורה של גבעה. לגלגל לרולדה. לסגור היטב ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.

לאפות בטורבו בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 20-25 דקות.

*** כל אחד יכול להתאים את העוגה לטעמו, להפחית סוכר או להוסיף כנ"ל לגבי קינמון והחלפת החמוציות בצימוקים. מומלץ לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!