גלילות שניצל אפויות עם פתיתים, לילדים וגם לגדולים

כמה טעים, ככה פשוט. השילוב המנצח – גם שניצל, גם אפוי והתוספת כבר בפנים. אז למה אתם מחכים ?

אני שונאת לטגן שניצלים ואני גם לא קונה אוכל מוכן. כל אחד והשריטה שלו. כמות הפעמים שהבנות שלי אוכלות שניצלים ממש מועטות. אמנם כמה פעמים הכנתי שניצל אפוי בתנור (של ניקי), אבל אני מעדיפה להכין מאכלים אחרים מחזה עוף.

הכנתי כמה פעמים גלילות של חזה עוף, כל פעם עם מילוי אחר, אבל לא הצלחתי למצוא את השילוב שכולם יצאו ממנו מרוצים. יום אחד זה קרה. פתאום נפל לי האסימון (כן, אני שייכת לדור שהשתמשו באסימונים). איך לא עליתי על זה קודם ? אני יודעת מה השילוב המנצח – גלילות שניצל אפויות עם פתיתים.

ההכנה קלה וכבר כוללת את התוספת למנה העיקרית.

ואכן צדקתי – כולם יצאו מרוצים, גם אני.

גלילות שניצל אפויות עם פתיתים

מצרכים :
1 כף שמן רגיל לטיגון
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 גזרים בינוניים מגורדים על פומפיה גסה
2 כוסות פתיתים (לא אפויים)
2 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל שחור
מיץ סחוט מ-2 תפוזים בינוניים
2 כפות רוטב טריאקי
1 כף סילאן
1 כף שמן זית
1 ק"ג חזה עוף (חשוב שחזה העוף יהיה בעובי דק לשניצל)
קיסמי שיניים
אופן ההכנה :
1. מחממים את השמן הרגיל ומטגנים בו את הבצל עד הזהבה.
2. מוסיפים את הגזר ומערבבים. מטגנים יחד כדקה.
3. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים יחד כדקה.
4. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים גם את המים הרותחים. מערבבים שוב ומעבירים לאש קטנה בסיר מכוסה ל-15 דקות. אחרי 15 דקות, סוגרים את האש ומשאירים בסיר מכוסה עוד 10 דקות.

5. מכינים את המרינדה : מערבבים יחד מיץ תפוזים, רוטב טריאקי, סילאן ושמן זית.
6. להכנת גלילות השניצל, שימו לפניכם תבנית (רצוי פיירקס), קיסמי שיניים, את השניצלים ואת תערובת הפתיתים. (אני מכינה את הגלילות בתוך התבנית, שבה אני אופה את השניצלים).
7. מפזרים על השניצל 1-2 כפיות מתערובת הפתיתים (תלוי בגודל השניצל). חשוב להניח את התערובת בחלק האמצעי של השניצל, מאחד הקצוות ועד המרכז, כך שהשוליים יהיו ללא תערובת.
8. מגלגלים את השניצל מהקצה ומהדקים את התערובת תוך כדי הגלגול. מוציאים עודפים.
9. בסיום הגלגול, תוקעים קיסם שיניים במרכז השניצל, שיגיע עד הקרקעית, כך שהגלילה לא תפתח במהלך האפייה.

10. מגלגלים באותו אופן את כל השניצלים. (הפתיתים שישארו ישמשו אתכם כתוספת לצד המנה העיקרית).
11. שופכים את המרינדה על הגלילות ומשאירים לספיגת טעמים לשעה עד שעתיים (חשוב לא לוותר על השלב הזה, כדי שהגלילות לא יצאו יבשות).

12. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-180-200 מעלות (תלוי בתנור שלכם) למשך 15 דקות.
13. אחרי 15 דקות, מפזרים מהמרינדה שבתחתית התבנית על הגלילות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.
14. מגישים עם הפתיתים שנשארו וטורפים. בתאבון