נכון שפסח הוא חג ה״כולנו מסובין״, אבל אצלנו כמעט כל השבוע מסובין – והרבה, ומאוד לא פשוט לרצות את כולם – זאת לא אוהבת חמוץ, זאת לא אוכלת חריף, ההיא לא רוצה לטעום משהו חדש, והוא לא אוכל שום דבר ששחה בעברו. ואני? אני אוכלת כל, פלוס שורשים ביבשת אירופה, אי שם ברפובליקה שעשתה מיתוג מחדש לסירחון של גבינות עבשות, ופעם גם הייתי מבשלת ככה, עד שנאלצתי להצטמצם לאוכל מהיר, פשוט, משביע, שבא בכמויות ועונה על המכנה המשותף הרחב ביותר – פסטה. טוב, לא רק, אבל באמת שהעברתי את הוירטואוזיות שלי במטבח למצב השתק.
פרויקט פסח של בלוגרי האוכל של סלונה, שמבשלים ביחד פרשנויות שונות למנות דומות, עשה לי חשק לחזור לבשל משהו לארוחה זוגית – טעים, מגוון, עשיר, לא מתוק ולא מתחנף לחיך, עם קצת חריף, מלא צבע – והחיבור עם דורית היה ההזדמנות המושלמת לכך.
דורית מבשלת ביחד עם ילדיה – 4 קטנטנים, 3 מתוכם הם שלישיה, מה שמגדיר מראש את חלון ההזדמנויות שלה לבשל, את היכולת לתמרן במטבח וגם את המנות המועדפות. אז כדי להקל עליה הצעתי שהיא תבחר את המנה המתאימה לה ואני אאלתר עליה. כך נולד עוף בפלפלים בשתי וריאציות אחת שילדים יאהבו לעזור להכין וכמובן לאכול, ואחת שאני נהניתי להשקיע בה במטבח (כולל מוזיקה וניקיון משטח העבודה בין שלב לשלב!) ושנינו נהנינו לאכול, כמו גדולים.
מתכון לגלילות פרגית במחית פלפלים
לרוטב:
6 פלפלים אדומים גדולים עסיסיים חתוכים לקוביות
6 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
4 שיני שום גדולות פרוסות לגפרורים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 פלפל אדום חריף פרוסים לטבעות
3 כפות שמן זית
1.5 כפית מלח
0.5 כף פלפל שחור גרוס גס
1.5 כפית פפריקה אדומה חריפה (או מתוקה, תלוי בכם)
כף חומץ בלסמי
כף סילן
לגלילות הפרגית:
6 חתיכות פרגית נקיות מעצמות ומשומן
למילוי הגלילות:
חופן כוסברה טריה
כף עלי טימין טרי8 פרוסות עגבניות מיובשות לחות
שן שום כתושה
חופן חמוציות מיובשות
מלח
פלפל
מעט שמן זית
הוראות הכנה:
לרוטב:
1. לאדות את השאלוטים בסיר שטוח ומחומם עם שמן זית
2. כהשאלוט הופך שקוף להוסיף את גפרורי השום והתבלינים ולערבב 2-3 דקות נוספות
3. להכניס לסיר את העגבניות והפלפלים האדומים והחריפים
4. לכסות ולהניח לפלפלים להתרכך. לערבב מדי פעם ולשים לב שלא נשרף בתחתית.
5. לאחר שעה להוסיף את החומץ הבלסמי והסילן – ולהמשיך לבשל במכסה סגור לעוד כחצי שעה
6. בגמר הבישול אפשר להשאיר את הרוטב עם חתיכות או לטחון בתוספת רבע כוס מים – לפי טעמכם
לגלילות הפרגית:
1. להכין ממרכיבי המילוי סלט קטן – לטעום ולתקן תיבול
2. להניח פרגית אחת על משטח נקי כשחלקה החיצוני פונה למשטח
3. להניח על הקצה הקרוב כף מהמילוי
4. לגלגל את הפרגית ולהדק סביב המילוי
5. ׳לתפור׳ בעזרת קיסם
6. לחמם מחבת עם מעט שמן זית ולהכניס את הגלילות לתוכה לסגירה מכל הכיוונים – כ 2-3 דקות מכל צד
7. להכניס לרוטב, עם מעט השמן שנותר במחבת, ולבשל עוד כ-20 דקות. להפוך מדי פעם כדי שיקבלו את צבע הרוטב מכל הכיוונים
להגשה:
זה החלק הכי כיפי, שהופך מנה אחת לרב שימושית ורב גונית:
אפשר להגיש כמנה ראשונה גלילת פרגית חצויה על שלולית רוטב
אפשר להגיש כמנת ביניים לצד קוסקוס, אורז או כל תוספת אהובה – לפרוס גלילה ל-4 פרוסות ולהניח כמניפה על מעט מהרוטב.
אני גם נורא אהבתי את המילוי הטרי אז הכנתי ממנו כמות כפולה, הוספתי מעט קישוא קלוף חתוך לקוביות וקצת שומר קצוץ והגשתי כסלט מרענן לצד המנה.
או כעיקרית -2 גלילות לצד תוספת לבחירתכם
וכמובן, חס וחלילה לא לזרוק אף טיפה שנשארת מהרוטב – אפשר לנגב בחלה או לשמור במקרר כממרח לשדרוג כל כריך.
בתיאבון!
למתכון של דורית לפולקע מתקתקים ברוטב פלפלים
אהבתם?
למה שלא תעקבו אחרי לקבלת מתכונים נוספים? כולה לקפוץ שניה לראש הדף ולסמן ״עקוב אחרי״, ותקבלו התראה בכל פעם שבא לי משהו