גלידת שוקולד

הקיץ כבר מורגש.זה הזמן לגלידה:-)

בחורה עם מחשב נייד

הכל התחיל כשבתי,שלומדת בכיתה ו' הגיעה יום אחד נרעשת ושמחה והודיעה שבמסגרת לימודיה בביה"ס עליהם להכין גלידה ביתית.

היא החלה לפרט בשמחה גדולה איזו גלידה היא רוצה ועם אילו תוספות ואט אט המתכון קרם עור וגידים כשהכיוון היה ברור. זו צריכה להיות גלידת שוקולד מאוד שוקולדית ועם תוספות של…שוקולד  וכמובן שתהיה גם יפה ומקושטת.

המתכון גובש והמצרכים המבוקשים נקנו.

ביום ההכנה הגיעו בתי וחברתה ולחגיגה הצטרף גם בני בן ה 8 ומיד הופשלו שרוולים,הוצאו קערות,שַמַנות מתוקות הוקצפו,שוקולדים הומסו,לקקנים לוקקו ותוספות הוספו המטבח רחש וגעש בקולות צחוק והנאה והגלידה המוכנה קושטה והוכנסה להקפאה.

ביום המיוחל לקחה בתי את הגלידה לביה"ס ואני חיכיתי לשובה לראות את תגובתה.

כשראיתיה בדלת הבית לא היה לי צל של ספק.הברק בעיניה,החיוך הענקי שעל פניה הבהירו בלי מילים שהגלידה נחלה הצלחה גדולה.

"אמא" אמרה בהתלהבות,"חברה אחת חשבה שזה קנוי,המורה אהבה אותה…" וכך בשטף של מילים פירטה את הצלחת הגלידה

ואני? אני כמובן נמסתי מאושר.

מצרכים:

2 שמנת מתוקה

חצי חבילה פודינג אינסטנט שוקולד

לקרם שוקולד שאותו יש להכין מוקדם יותר ולקרר כשעה:

בסיר קטן לשים:

3/4 כוס (חד פעמית) מיים

2 כפות קקאו

1/2 כוס סוכר

50 גר' (חצי חבילה) שוקולד מריר

100 גר' מחמאה

על אש קטנה ותוך כדי עירבוב להביא לרתיחה עד קבלת קרם חלק.

את חצי חבילת השוקולד שנותרה לשים בשקית ובעזרת פטיש שניצל לשבור לחלקים קטנים.

להקציף 2 שמנת מתוקה עם חצי חבילת פודינג שוקולד.

להוסיף את קרם השוקולד שהכנו ושהתקרר ולהקציף עד קבלת קרם אחיד וחלק.

להוסיף לתערובת את שברי השוקולד ולערבב בעזרת כף או לקקן.

לצקת לתבנית אינגליש קייק לכסות בניילון נצמד ולהכניס להקפאה.

מומלץ להוציא מהמקפיא כחצי שעה לפני ההגשה.

לקישוט:

להמיס במיקרו כ-חצי חבילת שוקולד מריר ולהזליף בעזרת שקית זילוף.