גלידת כנאפה בניחוח המזרח

מתכון ייחודי לגלידה, במסגרת תחרות מתכוני גלידות של השף הלבן ויופלה

בחורה עם מחשב נייד

זהו אחד המתכונים שנשלחו לאתר במסגרת תחרות הגלידה בשיתוף יופלה.

חושבים שהגלידה שלכם הכי טעימה בארץ? העלו את המתכון שלכם לאתר השף הלבן, ותוכלו לזכות במעבד מזון מתוצרת kitchen aid, ושוברים לרכישת מוצרי תנובה.

כל הפרטים לגבי הפרסים והתחרות נמצאים באתר הזה.

הנה אחד המתכונים בתחרות, שנשלח ע"י יעל ודוד שפירא:

גלידת כנאפה בניחוח המזרח

מצרכים:

  • תבנית להקפאה בגודל 30X30
  • תבנית אפייה גדולה או 2 תבניות קטנות
  • 2 דפי אפייה
  • שני חופנים שערות קדאיף
  • 30 גרם חמאה תנובה מומסת

לסירופ :

  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס מים
  • טיפה מי זהר (תמצית פריחת הדרים) אם אין אז מי ורדים .

לצבע מאכל טבעי :

  • גזר
  • כפית חמאה תנובה

לממרח היוגורט :

  • שקית בד לבן או סלסלה מרופדת בד לבן
  • 2 גביעים יופלה לבן 3%
  • 1 גביע דיאט יופלה לבן 0%
  • 4 גביעים יופלה יווני 3%

למקצף :

  • 1 כוס סוכר
  • 2 קופסאות שמנת להקצפה השף הלבן
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 2 חלבונים

לקישוט :

  • חצי כוס פיסטוקים קלופים וטחונים גס .
  • עלי נענע טריים .

אופן ההכנה

הכנת ממרח יוגורט :

לערבב את כל גביעי היופלה הלבן והיופלה היווני ולצקת לתוך שקית בד . לתלות לניקוז מי היוגורט למשך 12 שעות (אם אין שקית אפשר לרפד סלסלה או מסננת בבד לבן).

כעבור 12 שעות מתקבל ממרח גבינת יוגורט.

את ממרח היוגורט שומרים במקרר עד שלב הכנת הגלידה .

(בבקשה לא לזרוק את מי היוגורט שהתנקזו . פשוט לשמור במקרר ולשתות מעט מהם בכל יום . מה זה בריא !!!)

הכנת הכנאפה :

לגזור 2 דפי אפייה לגודל 30X30 ולהניח על גבי התבנית .

למרוח על דפי האפייה את החמאה המומסת , לפזר את שערות הקדאיף ולאפות להזהבה בחום בינוני כ-6 דקות .

הכנת צבע מאכל טבעי:

לקלף את הגזר ולרסק בפומפייה דקה,

להמיס את החמאה ולטגן את הגזר תוך בחישה במשך 2 דקות, לצנן ולסחוט בין האצבעות את מיץ הגזר לכלי קטן .

הכנת הסירופ :

לצקת את הסוכר והמים לסיר קטן להרתיח תוך כדי בחישה , להוסיף טיפת מי זהר ולערבב , להוסיף צבע מאכל כתום טבעי (מהגזר) ולערבב .

לצקת באמצעות כף על גבי שערות הקדאיף האפויות .

הכנת המקצף :

להקציף את השמנת להקצפה (2 קופסאות) עם 2 כפות סוכר לקצפת .

להקציף את החלבונים לקצף נוקשה .

לצקת לקערה את ממרח היוגורט להוסיף את שאר הסוכר ותמצית וניל ולערבב לתערובת אחידה .

לקפל את הקצפת ואת קצף החלבונים אל תוך התערובת ולהכניס למקרר עד הרכבת הגלידה.

הרכבת גלידת כנאפה בניחוח המזרח:

להניח בתבנית ההקפאה נייר אפייה אחד עם שערות קדאיף אפויות וספוגות בסירופ . (אין צורך להפריד את נייר האפייה כי כדאי לנצל אותו כמגן על מרקם הגלידה במהלך ההקפאה , יעיל יהיה להסיר אותו ממש סמוך להגשה)

לצקת את המקצף ולפזרו בעדינות בתבנית ,

להפוך על המקצף נייר אפייה עם שערות קדאיף אפויות וספוגות בסירופ .

כעת בתבנית ההקפאה יש שתי שכבות שערות קדאיף ובינהן שכבת מקצף והכל מוגן בנייר אפייה .

לעטוף את תבנית ההקפאה בניילון נצמד ולהקפיא למשך 10 שעות .

להגשה :

לחתוך את גלידת הכנאפה לריבועים , להסיר את נייר האפייה , להניח על גבי צלחות ולפזר פיסטוקים טחונים , לקשט בעלי נענע טריים ולהתמוגג מכל רגע.

לבלוג של השף הלבן