בשורה משמחת לאוהבי הגזר והנשנושים!!!
גיזרונים – קטגוריה חדשה של חטיפי גזר מוכנים לאכילה, 100% טריים, טעימים, בריאים וגם דלי קלוריות ומפנקים. אין צורך יותר לעמוד במטבח לשטוף, לקלף או לחתוך – רק לתת ביס ולנשנש.
מעכשיו כבר לא צריך לשבור את הראש מה לקחת אתכם בדרך לעבודה, למכון או לפגישה. מה לשלוח עם הילד לבית הספר, או לאוניברסיטה, או לצבא. גיזרונים – גם טעים, מפנק ומתוק, …
אפשר לבחור בין חטיפוני גזר מטריפים, מקלוני גזר מפנקים או מקלוני גזר צבעוניים ממש מדליקים.
מאז ומתמיד היה הגזר אחד הירקות האהובים וחלק בלתי נפרד מהתפריט המשפחתי, גם בשל טעמו המתוק, וגם מכיוון שהוא מכיל וויטמינים ומינרלים חיוניים, סיבים תזונתיים, ונוגדי חמצון ומסייע לחיזוק המערכת החיסונית של הגוף.
האם ידעתם ש…
- קיים קשר בין מרכיבי הגזר להסדרת רמת הסוכר בדם, לחיזוק שריר הלב, לשיפור וחיזוק הראייה, להאטת תהליכי הזדקנות (כולל המוח), ולמניעת מחלות שונות.
- הגזר הוא מקור לשפע ויטמינים (A, B, K), מינרלים (אשלגן), נוגדי חמצון (ויטמין Cו- E, ויטמין A, ובטא-קרוטן) וסיבים תזונתיים ולכן אכילתו מסייעת בהגנה על המערכת החיסונית של הגוף ובמניעת מחלות שונות
- הגזר מכיל מעט קלוריות (כ-40 קלוריות ל-100 גרם, תלוי בזן) ולכן מומלץ לאנשים השומרים על משקלם לשלב אותו, יחד עם ירקות נוספים, בתזונתם.
- גיזרונים הם חטיפים דלי קלוריות וארוחת ביניים בריאה ומפנקת המסייעים לשמירה על אורח חיים בריא ומשקל מאוזן.
- נשים, גברים וילדים אוהבים לאכול גיזרונים גם בבית כארוחת ביניים, ארוחת ערב או חטיף בוקר וכמובן לאירוח וגם מחוצה לו (ברכב, בעבודה, בלימודים).
- כשאומרים גזר חושבים מיד על הצבע הכתום, אך הגזרים הראשונים היו דווקא סגולים ולבנים. הגזר הכתום נוצר כתוצאה מהצלבה שביצעו חקלאים הולנדים. הם יצרו אותו כמחווה לבית המלוכה ההולנדי, שצבעו הרשמי הוא כתום. משום מה, דווקא צבע זה הפך לצבע השכיח של הגזרים בעולם.
- באנגליה ובעוד ארצות באירופה רוב הצריכה היא של מקלוני גזר. זה הסוג האהוב עליהם ביותר.
- 85% מהצריכה של הגזר בארה"ב היא של גזרים קטנים, בדיוק כמו חטיפוני גזר.
- תוספת של חתיכת גזר לשמן הטיגון שומרת על איכות השמן, וכך השמן הנספג במזון בריא יותר. הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים, המונעים את חמצונו של השמן ושומרים על איכותו.
האם יש משמעות לאכילת גזר בצבעים שונים?
מעבר ליופי שמציע הגזר הצבעוני יש לו יתרונות בריאותיים רבים. לגזרים הצבעוניים פיגמנטים שונים המכילים שפע של סגולות בריאותיות. הפיגמנטים השונים תורמים לשמירה על חוסן הגוף ועל הגנתו מפני מחלות, מסייעים בהאטת ההזדקנות, תורמים לראייה, מעניקים הגנה בפני מחלות לב וסרטן ועוד.
- הגזר הכתום – מכיל פיגמנטים כתומים ממשפחת הקרוטנואידים כגון בטא-קרוטן. פיגמנטים אלו ידועים ביכולתם להילחם בעוצמה במחלות שונות. הם משמשים גם כמקור לוויטמין A החיוני, בין היתר, לשמירה על התפקוד התקין של המערכת החיסונית של הגוף.
- הגזר הסגול – מכיל אנתוציאנינים אלה נוגדי חמצון חזקים אשר מסייעים בהאטת תהליכי הזדקנות, ובפרט הזדקנות המוח.
- הגזר הלבן – אמנם חסר צבע, אך עשיר בפיטוכימיקלים ובסיבים תזונתיים העוזרים במניעת הסיכון למחלות קשות.
- הגזר הצהוב – מכיל לוטאין וקסנתופיל, נוגדי חמצון ממשפחת הקרוטונאידים המסייעים בשמירה על ראייה תקינה.
בקטגוריית המוצרים:
חטיפוני גזר – קטנים, שובבים וטעימים בצורת גזר קלאסי. רק 38 קלוריות ל- 100 גרם.
מקלוני גזר – שטופים, חתוכים ומוכנים לאכילה. רק 34 קלוריות ל- 100 גרם.
מקלוני גזר צבעוניים – שטופים, חתוכים ומוכנים לאכילה, בשלל צבעים המכילים מרכיבים תזונתיים ייחודיים. רק 34 קלוריות ל- 100 גרם.
כל הגיזרונים הם טבעיים ללא תוספת חומרים משמרים. כדי ליהנות מטעם, טריות וממרקם אופטימליים, יש לצרוך אותם עד לתאריך האחרון לשיווק המודפס על גב האריזה.
ניתן לשמור שקית גיזרונים לאחר שנפתחה במקרר אך יש לקחת בחשבון שהמוצר עלול לאבד מטריותו וממרקמו. הוא עלול להתייבש ולקבל גוון לבן במעטפת החיצונית, דבר שאינו מעיד על קלקול. אנו ממליצים לצרוך את המוצרים בהנאה תוך יום יומיים מרגע פתיחת השקית.
לא מומלץ להקפיא גיזרונים. הטעם האופטימלי הוא כשאוכלים אותם טריים.
קיבוץ שלוחות – מומחים כבר 70 שנה!
מאחורי גיזרונים עומד שלוחות, קיבוץ וותיק מעמק המעיינות, שנולד יחד עם המדינה. הקיבוץ פועל באינטגרציה מלאה ואחראי לכל השלבים – מהזריעה, הגידול, האיסוף, השטיפה, המיון, אריזה ועד השיווק ללקוח הסופי. המפעל המתקדם נושא תקני איכות בינלאומיים ואישורי כשרות.
90% מהגזר האיכותי של שלוחות הוא באיכות יצוא, מבוקש בעולם ונמכר לארצות רבות. מכירות שלוחות עומדות על כ- 60,000 טון לשנה, במחזור שנתי של כ- 100,000,000 ₪.
גיזרונים מספק חוויה כלל חושית מעוררת,החל מהמראה הכתום העז והניחוח הטרי העולה עם פתיחת האריזה, דרך מישוש המוצרים הטריים, הצליל הקראנצ'י של הנגיסה וכמובן הטעם הכובש.
לאתר הבית של גיזרונים http://gizronim.co.il/
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היח"צ