גז'גז'ו לכם גוז'גוז'ה

שבת. תחילת אוגוסט, מעלה תמונה של עלי גפן ממולאים לפייס, חמש דקות אחרי אמא שלי על הקו: ליאתתתתתתתתתתתתתת, מה הכנת??? עלי גפן ממולאים. אמא שלי: יואו איך בא לי!!! טוב תקפיאי לי.

שבת. אמצע ספטמבר, מעלה תמונה של בורקס . חמש דקות אחרי אמא שלי על הקו: ליאתתתתת, הכנת בור'ר'ר'ר'קס? (עם ר' מתגלגלת ומורתית). כן אני עונה. והיא: איך בא לי!!!! תקפיאי לי .

שבת. שלהי אוקטובר, מעלה תמונה של פיצה . 2 דקות אחרי מי על הקו???? נכון!!!!! יואו איך בא לי, תעשי טובה תקפיאי לי..

שבת . תחילת נובמבר, מעלה תמונה של סברינות. 3 דקות אחרי היא שוב על הקו. ליאת!!! נו טוב את יודעת לבד…. (הקפאתי עצמאית).

שבת. אתמול !!  מעלה תמונות של גוז'גז'ה , דקה אחרי – ליאתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת, זו את הכנת? לא, מה פתאום זו תיתי….. לא ליאת, את חייבת אבל חייבת להקפיא לי !!! את האמת במקרה הזה אני יכולה להקפיא לה כי גם אחרי ההפשרה מאפרי השמרים הרכים, הריחניים והאלוהיים הללו ישארו טריים.

אבל תכלס אני שואלת עם כל בקשות ההקפאה האלו היא חושבת שיש לי בבית כמות מקפיאים כמו באבו כביר?????

12189992_10153646813196280_7500996736038757452_n

גוז'גוז'ה:

החומרים:

לבצק:

1/2 ק"ג קמח

25 גרם שמרים טריים שמרית

25 גרם משפר אפיה שמרית

1/2 כוס שמן

1 כוס מים פושרים

1 כפית מלח

למלית :

250 גרם בשר בקר טחון (אפשר להוסיף קצת שומן כבש)

1 בצל מגורד בפומפיה (ממליצה לשים אותו לפני הכנת הבצק במסננת בכדי להגיר את הנוזלים)

מלח, פלפל שחור גרוס

 

להברשה: ביצה טרופה.

לזרייה: שומשום וקצח

אופן ההכנה: 

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים לבצק למעט המלח מערבלים בוו גיטרה כחמש דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד כשתי דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש, מכסים את הקערה במגבת /ניילון נצמד ומתפיחים עד לקבלת בטן חודש תשיעי (ואם בא לכם גם תוכלו לראות עוברים וצדיקים בבצק) . מערבבים את חומרי המלית יחד ומתבלים. לאחר ההתפחה מוציאים את האוויר מהבצק ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ, קורצים לעיגולים בעזרת חותכן עוגיות/כוס וממלאים באמצע מעט מתערובת הבשר, סוגרים טוב ומניחים בתבנית ע"ג נייר אפיה, מברישים בביצה זורים שומשום וקצח ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד להזהבה.

בתאבון!!!!