גביניות מבצק שמרים

גביניות מזכירות לי את הילדות, ריח השמרים תמיד משגע אותי ומחזיר אותי אחורה.
זו פעם ראשונה שמכינה ,האמת טעים.

בחורה עם מחשב נייד

 חומרים ל-24 גביניות

 לבצק:

 3.5 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שקית שמרית (25 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

3/4 כוס חלב (180 מ"ל)

3 חלמונים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

120 גרם חמאה מומסת, פושרת

1 כפית מלח

למלית גבינה וצימוקים:

 500 גרם גבינה לבנה יבשה 5% שומן (למשל "טוב טעם")

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

1 כפית תמצית וניל

2 חלמונים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 כפות קורנפלור (20 גרם)

20 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס צימוקים (75 גרם)

 לזיגוג:

ביצה טרופה עם כף מים

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

 אופן הכנת הבצק והתפחתו:

 • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.

• מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.

• מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).

אופן הכנת מלית הגבינה והצימוקים:

• מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.

הרכבת הגביניות, התפחה ואפיה:

• מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס"מ בערך).

• שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל – אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).

• מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.

• מחממים תנור ל-190 מעלות.

• מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 מקור המתכון: קרין גורןגביניות מבצק שמרים