בריוש תפוחים וקינמון בזיגוג דבש

עוגת שמרים עשירה ורכה במילוי תפוחים עם קינמון, הריח שממלא את הבית בזמן האפייה לא יבייש אף קונדיטוריית עילית

DSC_1050המצרכים:

לבצק:

550 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה

5 כפות סוכר

1 כפית מלח

50 גרם שמן

250 סמ"ק חלב (אני השתמשתי בחלב בטעם וניל – מומלץ אם כי לא חובה)

למלית:

5 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות

100 גרם צימוקים בהירים

3 כפות סוכר

50 גרם חמאה

1 כפית קינמון

מיץ מחצי לימון

להכנה:

1. בקערת המיקסר עם וו לישה לשים את כל המצרכים לבצק. ללוש במשך 7 דקות. לכסות את ולהניח את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.

2. לשים את החמאה במחבת. להמיס אותה, להוסיף את התפוחים, לטגן יחד תוך כדי בחישה כ- 5 דקות. להוסיף את הצימוקים, להוסיף את הסוכר והקינמון. לערבב ולהוסיף את מיץ הלימון. לערבב כדי שהכל הטעמים יתערבבו ולהוריד מהגז. לצנן היטב!

3. להעביר את הבצק למשטח מקומח ולפתוח אותו לבצק גדול ומלבני (55 על 35) ולשים את המילוי בחלק הרחוק לפי התמונה המצ"ב.

DSC_1039

4. לסגור את המילוי

DSC_1040

5. לכל אורכו של החלק שנותר, ליצור רצועות ארוכות בעובי של 2 ס"מ כמו בדוגמא מפוסט קודם.

6. להניח את הבריוש על תבנית המצופה בנייר אפיה, למרוח בחלמון מעורבב עם חלב, לפזר מעל סוכר גבישי (לא חובה – קונים בחנויות מתמחות) ולהניח לחצי שעה על השייש.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

8. כשהבריוש יצא מהתנור, בעזרת כפית לטפטף טיפות של דבש.

מושללללללללללם!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב