בריאות בריאות בריאות וסירים טובים

הרבה הרבה בריאות בערב שכולו פיליס גלזר

 

12341039_10206557397348479_7234885317946547624_n

לאחרונה, הוזמנתי להשתתף בסדנה בביתה של כוהנת הבישול הבריא פיליס גלזר.

הגעתי לביתה המקסים בלב תל אביב, באחד מערבי השבוע. הבית טובל בעצי פרי, צמחי תבלין והרבה קסם של בריאות וטבע. במטבח, חיכתה לנו אישה קטנטונת עם לב ונשמה ענקיים. היא לא חדלה לספר לנו כל הערב על בריאות וירקות וכל זאת עם חיוך ענק. במהלך הערב, נחשפתי לסדרה של סירי קוצ'ינה מיה. הסדרה כוללת סירים, מחבתות, סואטז'ים, רוסטר ופלטת גריל. לא בכדי החברה בחרה בפיליס גלזר להיות הפרזנטורית המקצועית של המותג. גלזר מציינת כי: "לכלי המותג קוצ'ינה-מיה חשיבות רבה בהיותם עשויים ציפוי טיטניום. כידוע, הטיטניום נחשב כיסוד יציב וחזק וככזה ימנע זליגה של מתכות לתבשיל בעת הבישול. כלי בישול בציפויים שונים עשויים "להיפצע" וכתוצאה מכך לפלוט חומרים בלתי ידידותיים אל תוך המזון. כמו כן- העובדה כי הציפוי הוצמד לכלי הבישול בסיליקון ולא בדבקים ובסילרים החשודים כמזיקים (POFA/PTFE) מעניקה יתרון מול סירים העושים שימוש בחומרים אלה".

סירים

הסירים של קוצ'ינה מיה עמידים יותר,  בטוחים יותר,  בריאים יותר- טכנולוגיית Non-stick – המאפשרת בישול מהיר ומופחת שומן, ללא הדבקויות המזון לדפנות הכלים ושמירה על הטעמים ומיטב ערכי המזון.

מיותר לציין, שאני מתנסה במהלך הבישול שלי בכלים רבים. אני חובבת גאדג'טים, כלים וסירים (יכולה לפתוח סופרמרקט קטן אצלי) ואני חייבת לציין את טיב ואיכות המוצר.

אשמח לפנק אתכם במתכון מפנק, המתבשל ברוסטר – סיר בצורה מלבנית מדהים! עם מכסה בו יש חורים קטנטנים לצורך החדרת נוזלים תוך כדי הבישול. כזה בדיוק יש לי במטבחי והוא משמש אותי רבות. מצאתי בו סיר מופלא עם איכויות בישול מעולות.

דוגמא לרוסטר

חזה הודו עסיסי ברוטב חמוציות ביתי, ברוסטר 

10372195_10206557396988470_219827010488504149_n

חזה הודו הוא דל קלוריות וגם עשיר בחלבון ומינרלים, אך לעיתים קרובות הוא מתייבש בקלות. שיטת הכנה זו מרככת את הבשר וצלייה ברוסטר שומרת על  העסיסיות. החזה הפרוס מתאים לא רק כמנה עיקרית חמה בבית, אלא גם לכריכים למחרת. בגלל אפשרות השימוש של יום-יומיים אחרי ולא בעת הארוחה בלבד, בחרתי להביא את המתכון הזה.

לרוטב חמוציות:

150 גרם חמוציות מיובשות

1 כוס מים

מיץ מחצי תפוז או לימון

1 כף ג'ינג'ר מגורר

2 כפות דבש

לתערובת תבלינים:

1/2 1 כפיות מלח

3 שיני שום כתושות

1/2 כף אורגנו

1/2 כף פפריקה

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כפית תימין יבש או 1/2 1 כפיות טרי

3-4 כפות שמן זית

מרינאדה:

חצי חזה הודו (900-1000 גרם)

6 כוסות מים

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כוס יין אדום

1/2 כוס מלח גס

1/2 כוס סוכר חום

3 כפות גי'נג'ר טרי מגורר

1/2 כף גרגרי פלפל שחור

4 עלי דפנה

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מזכוכית או מנירוסטה (לא אלומיניום), מערבבים את כל החומרים למרינדה. שוטפים ומייבשים את החזה העוף ושמים בפנים. (הנוזלים צריכים לחסות את החזה לגמרי, או יש להפוך את החזה מדי פעם). מכסים ומניחים במקרר במשך הלילה או עד 24 שעות.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מוציאים את החזה מהמרינאדה,שמים ברוסטר ומייבשים. בקערית, מערבבים את השמן עם יתר החומרים לתערובת התבלינים ומורחים מכל הצדדים בתערובת. צולים בתנור החם כ-20-25 דקות עד שהחזה משחים. מנמיכים את האש ל-150 מעלות. מכסים את הרוסטר וממשיכים לאפות את החזה עוד כ-40 דקות. אופים עוד כ- 30 דקות. מברישים מדי פעם,אם צריך, במעט שמן זית.
  3. בינתיים, בסיר קטן, מערבבים את כל החומרים לרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 10 דקות עד שהחמוציות רכות. יוצקים לבלנדר למרקם אחיד. מוציאים את המכסה של הרוסטר, ומברישים את החזה מכל הצדדים ברוטב. מכסים ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מן התנור ומעמידים בצד 15 דקות לפני שחותכים. מגישים עם יתרת הרוטב.

פיליס