הקיץ ממשמש ובא, אין חשק להכין מתכונים כבדים ומורכבים, ואנחנו מחפשים מתכונים קלים ומהירים, כאלו שאפשר להכין במהירות ולנשנש בכיף במרפסת או מול הטלויזיה.
אז הנה מתכון קליל לברוסקטה שהכנתי בצ'יק צ'ק ושימחה את לב כולנו.
בגט חתוך לפרוסות אלכסוניות וקלוי בתנור
4 עגבניות עסיסיות
1/2 צרור כוסברה קצוץ (אפשר גם פטרוזיליה או בזיליקום)
לימון
2-3 כפות שמן זית (אפשר גם יותר)
1-2שיני שום מרוסקות
מלח לפי הטעם
טחינה גולמית (אופציה)
לגיוון: זייתים/אגוזים/בצל ירוק/בזיליקום/עגבניות מיובשות ועוד.
קוצצים את העגבניות לקוביות קטנטנות, אפשר גם לעשות זאת באמצעות מעבד מזון, אבל בזהירות שלא תקבלו רסק. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, סוחטים חצי מהלימון ומוסיפים שמן זית ומלח.
מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
לגיוון: אפשר לחלק את הסלסה ל 3 קעריות ולכל אחת להוסיף תוספות כרצונכם: בצל ירוק/ בזיליקום/אגוזים/זייתי קלמטה ועוד.
להרכבת המנה:
מניחים כף גדושה של סלסה על פרוסת בגט קלוי, אפשר לקשט בזרזיף של טחינה גולמית, נוגסים ומפנטזים שאנחנו בחופשה על החוף בסרדיניה.
בתיאבון
אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק
וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות).
מי שמעוניין שאעדכן אותו על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצה לארח סדנא בביתו (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמן למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1 ואשמח לעדכן אתכם על התאריכים הרלוונטים.
אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU
תודה 🙂