בראוניס שוקולדי בניחוח קפה

בראוניס שוקולד-קפה בניחוח ממכר במיוחד. תענוג של ממש.

הבראוניס השוקולדיים האלה נהדרים ליד כוס קפה. הם תענוג של ממש לילדים והכי הכי כיף לארוז אותם בכלי יפה ולפנק חברה טובה…

כשאני מוציאה אותם מהתנור, כל הבית מתמלא בריח ממכר של קפה. אם תכינו אותם, מומלץ תכף ומיד לאחסן אותם בקופסה סגורה, אחרת תמצאו את עצמכם אוכלים אותם בשיטת "חבר מביא חבר"…

הבראוניס האלה הם שדרוג של מתכון של חברה טובה שלי… אבל כמו כל מתכון משובח שאני מקבלת, אני חייבת לתת לו את הטאץ' האישי.

אז קבלו את המתכון לבראוניס השוקולד-קפה שלי.

המצרכים:

150 גר' שוקולד מריר איכותי

200 גר' חמאה

4 ביצים

1 ורבע כוסות סוכר (אפשר חצי חום-חצי לבן)

1 ורבע כוסות קמח לבן

שקית סוכר וניל

תמצית וניל לפי הטעם

1 כפית אבקת נס קפה (אפשרי מגורען)

ליקר שוקולד (לא חובה)

בערך חצי חבילה שלי שוקולד צ'יפס

ההכנה:

אני ממיסה במיקרוגל את החמאה. שוברת את השוקולד לקוביות, מוסיפה לחמאה המומסת ומערבבת לעיסה אחידה.

מוסיפה פנימה את אבקת הנס קפה ומערבבת.

לאחר מכן אני מוסיפה את הביצים, אחת-אחת, ומערבבת פנימה. הבאים בתור הם: הסוכר, הסוכר וניל ותמצית הוניל.

כשהעיסה אחידה אני מוסיפה את הקמח בהדרגה ולבסוף את השוקולד צ'יפס.

אני משמנת תבנית אפייה בחמאה. מניחה עליה נייר אפייה וגם אותו משמנת בחמאה.

את העיסה השוקולדית והמעט נוזלית, אני שופכת על גבי נייר האפייה שבתבנית.

התנור צריך להיות מכוון לחום בינוני וזמן האפייה המשוער הוא כחצי שעה. (אפילו בתנור שלי כל פעם זה קצת אחרת.)

מומלץ לשים קיסם בתוך הבראוניס ולבדוק אם זה כבר מוכן. הקיסם לא צריך לצאת לגמרי יבש אבל בוודאי שלא מאוד לח…)

אחרי שמוציאים את הבראוניס מהתנור לצנן אותם מעט ואז לחתוך לקוביות יפות.

אין צורך להזמין את כולם לבוא ולטעום… הם כבר יגיעו בעקבות הריח…

תיהנו. ותספרו לי איך יצא לכם…