למצרכים: (תבנית מרובעת 20X20)
לבראוניז:
1 כוס מטבעות שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים שלמות
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ורבע כוסות סוכר חום
1 כף קפה נמס
3/4 כוס קמח
לשכבה שנייה:
180 גרם חמאה
180 גרם סוכר
180 כרם קמח תופח
1 כפית תמצית ווניל איכותית
1 כף קקאו
להכנה:
1. לשים בקערה את השוקולד המריר ואת החמאה ולהמיס יחד. לערבב עד שתתקבל תערובת הומוגנית.
2. להוסיף את הסוכר ולערבב. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב. להוסיף את הווניל, הקפה ואת הקמח ולערבב עד שתתקבל עיסה אחידה.
3. להעביר לתבנית אפייה משומנת.
4. לשים בקערת המיקסר את כל רכיבי השכבה השנייה יחד ולעבד בעזרת וו גיטרה עד שהתערובת הופכת לפירורית (פירורים יחסית גדולים לא חולית כפי שהיא בהתחלה. לתת למיקסר לעבוד מעט)
5. לשים את שכבת הפירורים על שכבת הבראוניז ולאפות יחד בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
6. רצוי לקרר לילה במקרר לפני חיתוך על מנת שהחיתוך יהיה מושלם.
*** ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.
ב ת א ב ו ן!