כמות: תבנית ריבועית עם צלע בת 20 ס"מ (וייתכן שמבצק העוגיות יישארו קצת שאריות, שאפשר להפוך בקלות לטראפלס, או סתם לנשנש תוך כדי עבודה).
מצרכים לבראוניז:
250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
100 ג' חמאה
1/2 כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
1/2 כפית מלח
לבצק עוגיות:
200 ג' חמאה רכה
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן- לא הוספתי
120 ג' (1/2 כוס) סוכר חום כהה
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
1 כפית תמצית וניל
350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן
1 כפית מלח
150 ג' (כ-1 כוס) שוקולד צ'יפס
לציפוי שוקולד מתקשה
150 ג' שוקולד מריר
1-2 כפיות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מניחים שוקולד, חמאה וקפה בסיר בינוני. מחממים על אש נמוכה-בינונית, עד להמסה מלאה וקבלת תערובת שוקולדית חלקה ומבריקה. מסירים מהאש ומצננים מספר דקות.
3. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
4. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה, עד להיטמעות מלאה.
5. מוסיפים קמח ומלח. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה לגמרי.
6. יוצקים לתבנית. אם צריך, עוזרים לבלילה להגיע לכל קצוות התבנית בעזרת לקקן ומיישרים לשכבה אחידה. אופים עשרים דקות, עד שהבראוניז מתייצבים (אבל קיסם הננעץ במרכז המאפה עדיין אמור לצאת רטוב למדי). מצננים לגמרי (אפשר להקפיא שעה-שעתיים) ומחלצים מהתבנית. מעבירים לצלחת הגשה.
7. להכנת בצק העוגיות: מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים על מהירות בינונית-גבוהה למשך שלוש-ארבע דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דפנות ותחתית הקערה בעזרת לקקן.
8. מוסיפים חלב ותמצית וניל. מערבבים עד להיטמעות מלאה (התערובת עלולה להיראות מעט מפורקת בשלב הזה, אל תיבהלו).
9. מוסיפים קמח ומלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומערבבים רק עד לקבלת בצק. שוב, מנקים את דפנות ותחתית הקערה בעזרת לקקן.
10. מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס – אפשר בעזרת לקקן, אפשר על ידי עשר-עשרים שניות של פעילות איטית מאד של המיקסר.
11. בעזרת כף גלידה קפיצית, מניחים תלוליות בצק מעל הבראוניז – אני הלכתי על שישה עשר כדורים של ארבעה ס"מ כל אחד, אפשר יותר קטנים. לחילופין, אפשר גם למרוח את בצק העוגיות לשכבה אחידה. מצננים מעט במקרר.
12. בינתיים, ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל בפולסים של שלושים שניות. כאשר השוקולד נמס, מערבבים פנימה שמן.
13. יוצקים את השוקולד המומס מעל שכבת בצק העוגיות. אם צריך, עוזרים לשוקולד להגיע לצדדים בעזרת לקקן או על ידי הטיה עדינה של הצלחת.
14. אם רוצים (ורוצים!), מפזרים מעט ברס מעל השוקולד המומס.
הערות/תוספות/שדרוגים:
אם אתם מרגישים שזה יקל עליכם, אפשר – כמוני – להניח את כיפות בצק העוגיות קודם על מגש או צלחת, ורק אז להניח אותן מעל הבראוניז. אבל זה לא חובה, מה שמרגיש לכם…
אני רציתי לגוון קצת את השוקולד המריר, אז השתמשתי בשוקולד חלב בציפוי המתקשה, אבל כמובן שאפשר להישאר עם המריר.
אם אתם רוצים להפוך את העוגה לפרווה, אפשר להמיר את החמאה בבראוניז בכמות זהה (או אפילו תשעים גרם) של שמן קוקוס ולהשתמש במתכון הזה עבור בצק העוגיות (רק בלי לאפות, כן? 😉 ).
וכדי להפוך את כל העסק לטבעוני , ממירים את שלוש הביצים בבראוניז ב-180 גרם רסק תפוחים.
מקור המתכון: "פיית העוגות"