בראוניז מנטה

איך בכל פעם אני שוכחת להבדיל בין "ללא עבודה" לבין "כן עבודה, לא הרבה אבל עדיין".

לפעמים, רק לפעמים, אין לאשה סיפור לספר. לפעמים היא טחונה מעייפות, המירוץ היומיומי אוכל לה את כל האנרגיות, שאפילו הריצה בחמש וחצי לפנות בוקר כל חמישי, תודה ששאלתן, לא מצליחה להחזיר.
אומרים לה "תנוחי, חגים!" והיא כבר יודעת שזה כפול עבודה. תגידו לה "עזבי, עושים על האש, את לא צריכה לעשות כלום", והיא כבר מחשבת לאחור את המרינדות, הסלטים, הקינוחים, הבקבוקים עם השתיה, הצלחות, הסכו"ם, הכדורים והעפיפונים, המחצלת, השולחן המתקפל, כובע, קרם הגנה, דוחה יתושים, פניסטיל, כובע, משקפי שמש, ועל הדרך היא גם צריכה להחליט איפה כל זה יתרחש ושיהיה עץ עם צל.
אבל כל זה היה מזמן, ביום העצמאות. עכשיו זה סיפור אחר לגמרי. אפילו לא סיפור. הזמינו אותי לפיקניק. פיקניק זה לא עבודה. פיקניק זה מנה אחת בלבד, רצוי ירקות חתוכים, וכל מה שנשאר באוטו מיום העצמאות.

אז איך לעזאזל יצא שהבאתי לשם בראוניז מנטה שלוש שכבות???

mint brownies 3

בראוניז שוקולד-מנטה

 

מרכיבים 

לבראוניז
200 ג' קמח
50 ג' קקאו
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
200 ג' חמאה רכה
250 ג' סוכר לבן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
100 ג' אגוזי מלך קצוצים

לציפוי
200 ג' אבקת סוכר
50 ג' חמאה רכה
מספר טיפות תמצית מנטה (פפרמינט) – אפשר להשיג בחנויות מתמחות
מעט מים חמים בהישג יד
175 ג' שוקולד מריר משובח

כלים ספציאל
מיקסר, תבנית 23X33 מרופדת בנייר אפייה, לתנור.

אופן ההכנה

  1. מחממים מראש את התנור ל-160 מעלות.
  2. מנפים יחד את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערה גדולה אחרת, מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת אוורירית, מוסיפים את הוניל ומקציפים פנימה את הביצים אחת אחת.
  4. מערבבים פנימה את תערובת היבשים, רק עד לאיחוד, ומוסיפים את האגוזים. מוזגים לתבנית ואופים עם טורבו 20 עד 25 דקות, עד שקיסם המוכנס לעוגה יוצא פירורי ולח מעט.
  5. מוציאים את העוגה לצינון, ואז הופכים אותה, כך שהחלק התחתון יהיה עכשיו עליון. זו שיטה קלה וטובה להבטיח פני שטח ישרים לכל עוגה שמורחים עליה קרם אחר כך.
  6. מכינים את קרם המנטה: מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר ביחד עם כף של מים חמים, עד שמתקבל קרם קליל ותפוח. בהתחלה זה יראה כאילו יש יותר מדי אבקת סוכר, אבל תוספת המים החמים הופכת את הכל לקרם. אם כף אחת של מים לא מספיקה, הוסיפו עוד כמה טיפות של מים חמים, עד כף נוספת. מניסיוני, לא צריך יותר מזה. מוסיפים את תמצית המנטה: הוסיפו 2-3 טיפות, ערבבו, וטעמו. הוסיפו תמצית מנטה לפי הטעם.
  7. מורחים את כל הקרם על החלק העליון של העוגה, אפשר להיעזר במרית לעוגות, כדי לקבל שכבה חלקה ואחידה ככל האפשר. מאפסנים במקרר לקירור של לפחות שעה.
  8. חלק אחרון ודי, מבטיחה: ממיסים את השוקולד מעל כלי עם אדים. מוציאים את העוגה מהמקרר, שופכים עליה את השוקולד הנוזלי, מיישרים מהר, כי הוא מתמצק מהר מהקור של הקרם.
  9. רגע חשוב עכשיו: חורצים בסכין על השוקולד הרך את קוי החיתוך של הבראוניז. עשו את זה עכשיו, ותודו לי אחר כך, כשתוציאו את העוגה מהמקרר ותרצו לחתוך אותה לקוביות קטנות וחמדמדות כאלה. לא תעשו את זה? הציפוי שוקולד ישבר איך שבא לו בחיתוך ואז תתבאסו. שומרים בכלי סגור במקרר, ואוכלים עם דרינקוש קטן ליד. או תיי.

 

שיר לסיום, בטח כבר היה פה, אבל מה זה מתבקש.

[youtube hFaRNtYdTW4 nolink]

 

זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים