בראוניז לפסח – מספר 2 – (ללא קמח, ללא גלוטן)

בראוניז כשל"פ עם קוקוס, שקדים ואגוזים… הלהיט הבא במשפחתנו

בחורה עם מחשב נייד

טוב, הבראוניז שהכנתי נגמרו.

חייבת להכין מנה נוספת, אך אויה, שוד ושבר, אין לי מספיק שקדים. הבה נחפש תחליפים…

זה לא פרק מאגדת ילדים, זה מה שבאמת קרה לי. מה כן היה לי? קוקוס ואגוזים, וקוצץ חדש שקיבלתי במתנה לחג.

וכך עשיתי:

המרכיבים

100 גרם חמאה רכה
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

קורט מלח

5 ביצים

1 שקית סוכר וניל

1 כף ליקר דובדבנים

65 גרם שקדים טחונים (זה מה שהיה לי…)

120 גרם קוקוס

30 גרם פקאנים קצוצים דק
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס לפיזור מעל
איך עושים?

  1. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
  2. ממיסים בסיר אדים כפול או במיקרו: חמאה + שוקולד. מצננים.
  3. מקציפים 5 ביצים שלמות + סוכר + מלח. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה הפושרת בזרם דק תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את הליקר ואת הווניל. מפסיקים את פעולת המערבל.
  5. מוסיפים בעדינות לתערובת את השקדים, הקוקוס והפקאנים.
  6. מרפדים תבנית פיירקס מלבנית (40X20) ומשמנים.
  7. יוצקים לתוכה את תערובת העוגה ומפזרים את פירורי האגוזים ולוחצים מעט פנימה.
  8. אופים 17-20 דקות בערך, להיזהר שלא יתייבש. הבראוניז צריכים להיות רכים מבפנים!
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.