אני לא מכירה מישהו שלא אוהב בראוניז.
אבל מה אתה עושה אם הבראוניז לא אוהבים אותך? כמו למשל אם אתה חולה צליאק?
הכורח הוא אבי ההמצאה. את המשפט הזה אמרו כבר חכמים לפני! אז הכורח הזה הביא אותי לחפש מתכון לפינוק אהובת ליבי, האחת והיחידה, אחותי, כשנגזר עליה להימנע מגלוטן.
הבראוניז יוצאים כל כך טוב, שכולם נרתמים להתפנק …ללא טעמי לוואי, ללא תחליפים! בקיצור – מעדן אמיתי.
חג שמח ובריא!
מה צריך?
100 גרם חמאה רכה
200 גרם שוקולד מריר
1 כוסות סוכר (1/2 לבן + 1/2 חום)
קורט מלח
5 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 כף ברנדי
200 גרם שקדים טחונים
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
איך עושים?
- מחממים תנור לחום 180 מעלות.
- ממיסים בסיר אדים כפול או במיקרו: חמאה + שוקולד. מצננים.
- מקציפים 5 ביצים שלמות + סוכר + מלח. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה הפושרת בזרם דק תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הברנדי ואת הווניל. מפסיקים את פעולת המערבל.
- מוסיפים בעדינות לתערובת את השקדים ואת אגוזי הלוז.
- משמנים תבנית פיירקס מלבנית (40X20) בספריי שמן ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה.
- אופים 20-25 דקות בערך, להיזהר שלא יתייבש. הבראוניז צריכים להיות רכים מבפנים!
בתיאבון!
חג שמח!
חיים וטעים!